Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Pesediştii se fac că plouă, liberalii promit răzbunare

Publicat

in

După ce în Piteşti Pendiuc şi ai lui au călcat în picioare protocolul USL,
Pesediştii se fac că plouă, liberalii promit răzbunare

Săptămâna trecută, la constituirea noului Consiliu Local Piteşti, pesediştii lui Tudor Pendiuc au călcat în picioare protocolul USL. Deşi potrivit documentului PNL avea dreptul la o funcţie de viceprimar, PSD a pus mâna pe amândouă. Liberalul Radu Perianu a rămas cu buza umflată, în timp ce pesediştii Cornel Constantin Ionică şi Laurenţiu Zidaru (inspector şcolar de informatică) au devenit viceprimari.
Cu jumătate de gură, „trădătorii”, de la primarul Tudor Pendiuc şi până la preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea, recunosc că social-democraţii au încălcat protocolul. Primarul afirmă senin că PSD nu a comentat nimic când în alte părţi ale ţării liberalii au procedat la fel, în timp ce Gentea spune că partidul său merita doi viceprimari din moment ce numără 13 consilieri, iar PNL doar 3.

Halucinante „argumente”!
Adevărul este că pesediştilor nu le pasă că au încălcat protocolul. Ce îi interesa era ca nimeni din afara „sistemului” să nu ajungă să-şi bage nasul în Primăria pe care Pendiuc o conduce de 20 de ani. Cu atât mai mult cu cât, mâine-poimâine, PNL şi PSD se vor despărţi şi vor redeveni partide adversare.
Degeaba a recunoscut public şi Constantin Nicolescu că PSD Piteşti a încălcat protocolul. Degeaba problema a fost adusă şi la cunoştinţa liderilor centrali ai celor două formaţiuni. Şansele ca alegerile pentru viceprimarii Piteştiului să fie reluate sunt aproape nule. Cert e că, de acum încolo, chiar dacă formal vor rămâne sub aceeaşi „umbrelă” politică a USL-ului, între PNL şi PSD nu se mai poate vorbi de colaborare în Consiliul Local Piteşti. De altfel, printre rânduri, liberalii promit că se vor răzbuna.

Pe primar îl doare-n pendulă de liberali:
„Am considerat că normal e mai bine aşa!”

Ziarul Profit l-a intervievat abrupt pe Tudor Pendiuc, chestionându-l în legătură cu încălcarea protocolului USL în Piteşti.
Răspunsurile primarului sunt aiuritoare. Întrebat, de pildă, de ce PSD a ţinut morţiş să aibă doi viceprimari, Pendiuc dă un răspuns ca din puţul gândirii: „Este o situaţie în care am considerat că normal e mai bine aşa!”.

„Este o situaţie altfel decât a fost gândită de dumnealor”

Radu Perianu vă acuză că aţi încălcat protocolul USL. Aşa este şi din punctul dumneavoastră de vedere?
– Este o situaţie altfel decât a fost gândită de dumnealor, dar eu consider că vom lucra în continuare fără niciun fel de problemă. Sigur, vom discuta, vor fi căi astfel încât să nu fie niciun fel de probleme în Consiliul Local.
Credeţi că în Piteşti PNL se va retrage din USL sau că va rămâne în continuare împreună cu PSD? Sau nici nu vă mai interesează?
– Sigur că ne interesează! De altfel, eu cred că în Consiliul Local toţi consilierii trebuie să lucreze pentru cetăţeni. Eu, în continuare, nu voi face niciun fel de deosebire între consilieri ai USL, ai PP-DD, ai Alianţei PDL pentru Argeş şi Muscel, ai PNL, toate forţele trebuie să lucreze pentru realizarea obiectivelor care au ieşit câştigătoare în campania electorală, în interesul piteşteanului.
De ce aţi vrut neapărat ca ambii viceprimari să fie ai dumneavoastră?
– Este o situaţie în care am considerat că normal e mai bine aşa!

„Depinde ce înţelegeţi prin a încălca protocolul”

Aţi încălcat protocolul USL?
– Depinde ce înţelegeţi prin a încălca protocolul…
Protocolul spune clar că în municipiile reşedinţă de judeţ în care USL a câştigat funcţia de primar cele două posturi de viceprimar trebuie împărţite între partidele componente ale Uniunii.
– Vă rog să cercetaţi la Bacău: un primar PNL şi doi viceprimari PNL. Să cercetaţi şi la judeţul Caraş-Severin: preşedinte de Consiliu Judeţean de la PNL, vicepreşedinţi tot de la PNL. Mai sunt şi alte exemple, chiar la noi în judeţ, în care protocolul spune ceva, iar la faţa locului s-a întâmplat altceva şi PSD nu a spus nimic în cazurile respective!
Ce s-a întâmplat în Piteşti este începutul sfârşitului pentru USL în Argeş? Întreb asta având în vedere şi faptul că vorbim de cea mai importantă localitate a judeţului.
– Categoric nu!

Radu Perianu îşi avertizează aliaţii:
„Vom reconsidera relaţia cu PSD”

Liberalii sunt nervoşi. Într-un interviu pe care ni l-a acordat la puţin timp după şedinţa de miercurea trecută a Consiliului Local, Radu Perianu a declarat că PNL Piteşti va reconsidera relaţia cu PSD. Voalat, preşedintele liberalilor piteşteni promite răzbunare. „Viitorul va fi al nostru, chiar dacă noi am pierdut azi”, afirmă, în mod repetat, Perianu. Pentru cine ştie să citească, sună ca o ameninţare la adresa pesediştilor.

„Am putea să ne judecăm cu ei”

Cum comentaţi situaţia?
– Nu comentez absolut deloc! Azi am pierdut noi, e un fapt. Noi am respectat protocolul încă din momentul semnării lui de către cei doi copreşedinţi la nivel central. Nu regretăm lucrul ăsta. Nu e cazul să regretăm că ne-am ţinut de cuvânt şi că ne-am onorat promisiunile. Exact aşa vom proceda în continuare şi cu electoratul nostru, ne vom respecta promisiunile.
Sigur, s-a creat azi un precedent, şi anume încălcarea gravă a protocolului. Ne vom gândi şi vom vedea ce reacţie vom avea. N-aş vrea să am reacţii de moment. Dar aşa, cu putere de exemplu, spun că am putea chiar să ne judecăm cu ei. Protocolul nu este o hârtie oarecare, ci un document oficial, asumat de ambele partide, înregistrat la Tribunal, deci generator de drepturi şi de obligaţii şi pentru unii, şi pentru alţii. Repet, asta este o ipoteză. Vom vedea ce vom face. Pe termen scurt, adică azi, am pierdut noi. Nimeni nu este victimă. Nu cred că am postura de victimă. Viitorul cred că este în favoarea noastră, totuşi.
Când aţi avut ultima discuţie cu pesediştii anterioară votului de azi?
– Alaltăieri, cred. Şi-au afirmat interesul pentru cel de al doilea post de viceprimar. Eu nu am cedat pentru că nu era al meu, era al PNL-ului, conform protocolului. Devoalarea în faţa electoratului, adică cine se ţine de cuvânt şi cine nu, deja nu mai e problema noastră. Noi ne-am respectat angajamentele, atât faţă de partenerii noştri politici, cât şi faţă de electorat.
Cum calificaţi gestul pesediştilor?
– Nu îl calific în niciun fel! Se califică singur!
De acum înainte veţi face opoziţie în Consiliul Local, alături de PDL?
– Nu pot să dau un răspuns ferm. De aceea am spus că viitorul este al nostru chiar dacă noi am pierdut azi. Noi nu ne agăţăm de funcţii. Eram propus de PNL ca să candidez pentru funcţia de viceprimar şi, slavă Domnului!, existenţa mea nu depindea de această funcţie. Dar dacă partenerii noştri aşa au înţeles să respecte înţelegerile, înseamnă că viitorul este al nostru.

„Viitorul e al nostru!”

Care este explicaţia faptului că PSD a ţinut morţiş să aibă doi viceprimari?
– Nu ştiu. Nu pot să-mi explic. Tot pe ei trebuie să-i întrebaţi. Noi am reacţionat vis-a-vis de problema celei de a doua funcţii de viceprimar. Am reacţionat inflexibil, cerând respectarea prevederilor protocolului. Noi, organizaţiile locale, nu am fost întrebaţi de condiţiile protocolului de către liderii care l-au semnat, noi a trebuit să-l acceptăm. Noi, liberalii, le-am respectat! PSD nu!
Sunteţi supărat?
– Nu! Viitorul e al nostru!
Există precedente în Argeş în ceea ce priveşte încălcarea protocolului USL?
– Nu ştiu, dar există o chestiune de maximă importanţă. În judeţ totul a ţinut de negocierile între partide. În ceea ce priveşte municipiul reşedinţă de judeţ, există o specificaţie clară în protocol care prevede ca un partid să aibă un viceprimar, iar celălalt partid tot un viceprimar. Este o diferenţă ca de la cer la pământ. În Piteşti nu încăpeau negocieri pentru că prevederile protocolului în privinţa posturilor de viceprimar sunt clare, scrise negru pe alb.
Veţi cere în PNL ruperea USL în Argeş?
– Vom vedea ce vom face! Repet, nu vreau să comentez la cald. Vom avea luări de poziţie şi vom reconsidera activitatea noastră de până acum şi relaţia cu PSD. Eu v-am spus: viitorul va fi al nostru, chiar dacă noi am pierdut azi.
De la cine credeţi că vi se trage? De la care persoane din PSD?
– Nu îmi bat capul cu aşa ceva! Chiar nu mă preocupă!

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘În România, Guvernul s-a dat peste cap să aducă în țară periculosul Omicon. Celor din Africa de Sud le-a făcut primirea sărbătorească Raed Arafat’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a comentat despre prezența noi tulpini Covid pe teritoriul țării noastre: ”Cum au adus ei în România periculosul virus Omicron, împotriva căruia țările europene s-au baricadat interzicînd cursele din Africa de Sud? Foarte simplu. Cei doi se numără printre românii aduși pe 30 noiembrie 2021 în sunete sărbătorești de fanfară, din Africa de Sud cu o cursă Tarom special trimisă de Guvern”.

„Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, de la ora 11.00, la sediul Guvernului, o întîlnire cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.”

Întîlnirea de lucru a durat patru ore. Televiziunile ne-au înfățișat din debutul întîlnirii cîteva secvențe cinematografice, dominate de acel aer ireal pe care-l au toate gesturile omenești făcute de dragul pozei. Astfel de secvențe se înregistrează și se difuzează cu huiet în cazul unor întîlniri internaționale cruciale. Participanții participă la o sesiune foto, cum se spune, își arată dinții unii altora, după care se înjură de mamă în limbaj diplomatic. În cazul întîlnirii de la Guvern, secvențele sînt cu atît mai jenante cu cît ele surprind niște persoane care se întîlnesc în ședințe în mod obișnuit și care, în consecință, n-au nevoie să fie imortalizate în timp ce se fac că lucrează.

Cu o zi înainte, sîmbătă, 4 decembrie 2021, un Comunicat de presă venit tot de la Guvern, informa opinia publică din țară și din străinătate de convocarea întîlnirii și, mai ales, de motivul convocării:

„Ca urmare a confirmării prezenței tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, mîine, de la ora 11.00, la sediul Guvernului, o întîlnire de lucru cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei: ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol.”

Cu acest prilej, premierul Nicolae Ciucă ținea să ne asigure:

„După consultarea cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență, voi dispune măsurile care se impun. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită”

Atît însemnările lui Nicolae Ciucă, premier al României, cît și textele celor două Comunicate lasă impresia unei acțiuni provocate de un eveniment înfricoșător.
Un eveniment care dacă nu se iau imediat măsuri, riscă să producă un dezastru.
Evenimentul cu pricina e menționat de cele două Comunicate:
În România s-a confirmat prezența tulpinii Omicron.

Din cîte se știe, după anunțul făcut de autoritățile din Africa de Sud privind ivirea pe teritoriul acestei țări a unei noi tulpini a virusului, țările europene au intrat în stare de alertă. Deși de la ivirea primelor cazuri în Africa de Sud (18 noiembrie 2021) au trecut două săptămîni, nici în Africa de Sud și nici în țările în care Perfidul virus de tip nou – Omicron – a ajuns, nu s-a produs nici o dovadă că e mai periculos decît tulpinile anterioare, totuși Europa s-a baricadat cum n-a făcut-o nici măcar în primăvara lui 2020, cînd s-au ivit primele cazuri în China.

Deși disproporțiile dintre ce se știe pînă acum despre Noua tulpină și isteria occidentală ridică multe semne de întrebare, să admitem totuși, că și-n Occident e valabilă învățătura cu suflatul în iaurt. Să-i înțelegem, așadar, pe occidentali cînd au suspendat orice aterizare de cursă aeriană venită din Africa de Sud. Cu toate acestea, în cîteva țări europene au fost semnalate cazuri (e drept puține) de infectări cu Omicron.

Aceste cazuri s-au ivit fără știința Autorităților. Fie că e vorba de cetățeni veniți, înainte de suspendarea zborurilor, fie de cetățeni care au ajuns pe alte căi din Africa de Sud sau din alte țări după ce-au fost în Africa de Sud.

De precizat că măsurile de baricadare au fost luate înainte de ivirea cazurilor.
La noi, aceste măsuri au fost luate după ivirea a două cazuri.

Dacă ar fi să credem pozițiilor oficiale apariția celor două cazuri a luat Guvernul prin surprindere. De existența lor s-a aflat sîmbătă, 4 decembrie 2021. Și tot sîmbătă, de cum a aflat, premierul a convocat întîlnirea.

Care întîlnire s-a soldat cu luarea unor măsuri drastice împotriva pătrunderii Omicron din exterior.

După reuniunea de la Victoria, a avut loc o conferință de presă. În chip ciudat, deși Alexandru Rafila, ministru Sănătății, e epidemiolog, la conferință a participat și șeful DSU Raed Arafat. Deși pînă mai ieri, ministrul PSD anunța că ministerul Sănătății va prelua Comunicarea în chestiunea Pandemiei, duminică, Alexandru Rafila, ministru, a trebuit să împartă comunicarea cu un secretar de stat de la Interne, pe numele său Raed Arafat. Se vede limpede că umflarea în pene a lui Alexandru Rafila s-a dezumflat ca o bășică împunsă cu acul. Raed Arafat a ocupat în chip abuziv pe podiumul mediatic și nu-l va lăsa nici mort.

Așa s-a creat un moment jenant:

Deși Alexandru Rafila e ministrul Sănătății și astfel singurul îndreptățit să comunice românilor măsurile de restricție, despre ele a vorbit și șeful Pompierilor care dau primul ajutor, Raed Arafat.

Nici intervențiile celor doi, nici comunicatele privind întîlnirea n-au răspuns unei întrebări legitime:
Cum a pătruns Omicron în România?
Au descoperit autoritățile prin testare, după simptomele specifice infectării, cetățeni despre care n-au știut că au fost în Africa de Sud?
Așa s-ar crede judecînd după tărăboiul care definește întîlnirea de duminică.

Cetățenii infectați cu Omicon sînt doi – unul din Brașov și unul din Vaslui.

Cum au adus ei în România periculosul virus Omicron, împotriva căruia țările europene s-au baricadat interzicînd cursele din Africa de Sud?
Foarte simplu.
Cei doi se numără printre românii aduși pe 30 noiembrie 2021 în sunete sărbătorești de fanfară, din Africa de Sud cu o cursă Tarom special trimisă de Guvern.

Așadar, în toate țările europene, Guvernele s-au dat peste cap să nu ajungă în țările lor, pe calea aerului, periculosul Omicron.
În România, Guvernul s-a dat peste cap să aducă în țară periculosul Omicon.

Cei din Africa de Sud au aterizat pe 30 noiembrie 2021 pe aeroportul Otopeni.

Din partea Guvernului le-a făcut primirea sărbătorească Raed Arafat.
Cum veneau dintr-o țară considerată ca unul dintre cele mai periculoase locuri din lume prin ivirea Omicron, ar fi fost normal ca toți călătorii să fie ținuți în carantină la București.
Abia după ce le ieșeau rezultatele negative, puteau pleca spre casă.
Guvernul României le-a dat drumul să plece acasă, în țară. Cum să-i carantineze pe sărbătoriți?
Și-au descoperit că sînt purtătorii periculosului virus abia peste patru zile.

Speriat că în acest timp necarantinații au răspîndit virusul Nicolae Ciucă a convocat o reuniune de urgență.

După ce cotcodăcise atîta c-a sărit în ajutorul sărmanilor din Africa de Sud, cum să-și permită Nicolae Ciucă să-i vîre în carantină?!
Se ducea dracului tot efortul cotcodăcitului.

Nicolae Ciucă a lăsat impresia sîmbătă c-a aflat o veste la care nu se aștepta.
Drept pentru care a convocat întîlnirea de a doua zi.
De ce n-a convocat-o sîmbătă dacă, vorba lui, „nici o clipă nu trebuia pierdută”?
Pentru că a convoca o reuniune de lucru duminica în zi de odihnă, dă bine la imagine.
Un premier care, spre deosebire de Dumnezeu, nu cunoaște odihna zilei a șaptea.

Convocarea duminică nu era suficientă pentru efectul dorit al cotcodăcitului.

Pentru ca reuniunea să devină eveniment mediatic, pe lîngă cei trei, anunțați sîmbătă, au mai fost convocați și ministrul de Interne și ministrul Apărării.

În cazul celui de la Interne mai avem o explicație.
Virusului îi trebuie administrate niște bulane milițienești pe spinare.
Dar cel de la Apărare?
Vasile Dîncu ce să facă împotriva virusului?
Cum ce să facă?
Să-l vîneze cu avioanele F-16, cumpărate pe bani grei.
Mai ales că acestea nu zboară”, conform cristoiublog.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Coaliția PSD-PNL-UDMR își propune să aibă până la sfârșitul anului un buget de stat. Marcel Ciolacu: ‘Este important să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii’

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că partidele din coaliția de guvernare vor ca România să aibă până la sfârșitul anului un buget de stat.

„Încercăm în acest moment ca până la sfârşitul anului să avem un buget de stat. Ministrul de Finanţe a plecat mai devreme, o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri şi cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli. Ce este important este că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că măsurile care sunt deja în programul de guvernare vor fi aplicate în proiectul de buget de stat şi nu se mai negociază.

„Discutăm şi implementarea, de exemplu, a radarului mărfurilor, paşii de implementare, s-ar putea în anumite zone în maximum şase luni toată lumea să funcţioneze pe factură electronică, în zonele în care exista până acum evaziune foarte mare”, a precizat liderul PSD.

Ciolacu a menţionat că s-a mai discutat în şedinţa de coaliţie şi despre o taxă de 1% din cifra de afaceri pentru companiile cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane, dar nu s-a luat nicio decizie în acest sens, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Lovitură pentru aleșii locali! Marcel Ciolacu a făcut anunțul: Se amână acordarea de pensii speciale

România are nevoie de revizuirea Constituției? Marcel Ciolacu: ‘Nu am fi stat acum 2 luni fără guvern, dacă am fi avut acest instrument în Constituție’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend