Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Persoanele fără adăpost din Vrancea, izolate pentru 15 zile în adăposturi ale Crucii Roșii

Publicat

in

Persoanele fără adăpost din judeţ vor fi izolate pentru o perioadă de minimum 15 zile în centre ale Crucii Roşii Vrancea şi vor primi sprijinul necesar pentru a trece peste această perioadă, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei citat de Agerpres.

„Despre Coronavirus şi cât e de periculos, persoanele fără adăpost din baza de date a Filialei de Cruce Roşie Vrancea au aflat de la personalul angajat al organizaţiei, în cadrul şedinţelor de consiliere socială, individuală şi de grup, însă, continuând să îşi petreacă viaţa în stradă, este imposibil să respecte măsurile de protecţie, cum ar fi cele privind igiena. Pentru că este aproape imposibil ca oamenii străzii să respecte recomandările privind COVID-19, Crucea Roşie Vrancea a întreprins următoarele măsuri: izolarea persoanelor fără adăpost în Centru Adăpost de Noapte Bahne, pe o perioada de minimum 15 zile, izolarea persoanelor fără adăpost în două locuinţe modulare de tip container ale Filialei de Cruce Roşie Vrancea, cu o capacitate de opt locuri, asigurarea serviciilor de găzduire, consiliere psiho-socială, îngrijire, hrană, igienă (dezinfecţie, deparazitare), medicamente, îmbrăcăminte, încălţăminte, evaluare, intervenţie, monitorizare – corelarea persoanelor izolate cu servicii şi resurse, în funcţie de nevoi”, se arată într-un comunicat al Crucii Roşii filiala Vrancea. Potrivit organizaţiei, situaţia persoanelor fără adăpost devine o prioritate în contextul epidemiei de coronavirus, deoarece aceste persoane, odată infectate, pot transmite virusul mai departe în comunitate. „Crucea Roşie Vrancea consideră că în contextul actualei crize, situaţia persoanelor fără adăpost devine o prioritate. Medicii avertizează că odată infectaţi, aceştia pot împrăştia mai departe virusul în comunitate. În cazul în care începe să se transmită acest nou virus în rândul claselor sociale de jos, există o foarte mare probabilitate să nu se poată controla deloc răspândirea acestuia, pentru că sunt oameni care, în general, nu au mijloace de informare, nu au eficacitatea necesară de a se informa de la instituţii şi sunt deseori mai predispuşi la boli”, sunt de părere reprezentanţii Crucii Roşii Vrancea.

Crucea Roşie Vrancea gestionează în prezent Adăpostul de Noapte Bahne din municipiul Focşani, care are o capacitate de circa 20 de locuri. Un alt adăpost de noapte din Focşani şi-a închis porţile în această vară, după ce

Primăria Focşani a reziliat contractul cu Societatea de Cruce Roşie Filiala Vrancea, din motive financiare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Informare de ultimă oră de la ANM: Ploi torenţiale şi vijelii în cea mai mare parte a ţări

Publicat

in

De

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ploi torenţiale şi vijelii valabilă în cea mai mare parte a ţării până marţi dimineaţa, dar şi de disconfort termic pentru regiunile sud-estice.

Astfel, în intervalul 5 iulie, ora 10:00 – 7 iulie, ora 10:00, mai ales în cursul după-amiezilor şi la începutul nopţilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: OMS a luat o decizie radicală. Au fost întrerupte anumite teste clinice pentru pacienții COVID-19

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 de litri/mp şi izolat 40 de litri/mp.

În perioada menţionată, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge 35 – 36 de grade Celsius.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ULTIMĂ ORĂ OMS anunță un număr RECORD de noi cazuri de coronavirus

Publicat

in

De

Statistici alarmante vin de la OMS: Numărul de noi îmbolnăviri cu Covid-19 la nivel mondial a atins un nivel record, de 212.326 cazuri în ultimele 24 de ore, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de CNBC, conform Mediafax.

Raportul spune că sunt peste 10,9 milioane de cazuri Covid-19 confirmate la nivel global, cu 212.326 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei s-au înregistrat cel puțin 523.011 de decese în întreaga lume, 5.134 dintre aceste decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

Citește și: ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR a dus la CREȘTEREA notelor MARI la examene: aproape 900 de elevi cu nota 10 la Evaluare Națională

Cea mai mare creștere raportată sâmbătă a avut loc în America de Nord și de Sud, cu 129.772 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat totalul din regiune la aproape 5,58 milioane.

Asia de Sud-Est a avut 27.947 de cazuri noi, cu India și Bangladesh înregistrând cele mai mari creșteri din regiune. Regiunea Mediteranei de Est a înregistrat 20.043 de cazuri noi cu Arabia Saudită, Pakistanul și Iranul cel mai puternic lovite. Europa a înregistrat 19.694 de cazuri noi, cu cea mai mare creștere în Rusia. Africa a avut 12.619 cazuri, iar Pacificul de Vest, care include China, a avut 2.251 de cazuri noi.

Europa are în total 2,75 milioane de cazuri, regiunea Estului Mediteranei are 1,13 milioane, Asia de Sud-Est are aproape 900.000, Africa are peste 342.000, iar Pacificul de Vest are aproape 222.000 de cazuri.

OMS a menționat că factori precum detectarea cazurilor, definițiile, strategiile de testare sau raportarea diferă între țări, teritorii și zone. Un oficial de vârf al agenției a avertizat săptămâna aceasta că este posibil ca unele țări să fie nevoite să reintroducă restricțiile.

În timp ce cazurile confirmate sunt în creștere în SUA, virusul pare să ucidă mai puține persoane raaportat la numărul infecțiilor. The New York Times a citat vineri experți care spun că pare să fi apărut o schimbare în modul în care virusul infectează.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend