Conecteaza-te cu noi

INFO IMOBILIAR

Persoanele cu credite ipotecare pe care nu le mai pot achita ar putea scăpa temporar de executare silită

Publicat

in

asigurare casa locuintaPotrivit unei iniţiative legislative aflată în consultare publică, iniţiată de patru parlamentari PSD, persoanele care au luat credite ipotecare şi nu le pot achita ar putea beneficia de suspendarea temporară a executării silite a imobilelor, până la redresarea financiară, fără a plăti cauţiune.

Dacă acest proiect va fi adoptat, suspendarea executării silite va fi obligatorie şi cauţiunea nu va fi necesara în cazul debitorilor care fac dovada că bunul imobil ce urmează a fi executat are destinaţia de locuinţă pentru familie, nu deţin un alt imobil cu această destinaţie şi fac dovada că nu realizează mai mult decât venitul minim garantat pe economie pentru fiecare membru al familiei.

Potrivit acestui proiect de modificare a Codului de procedură civilă, aceste condiţii trebuie să fie îndeplinite cumulativ.

Iniţiatorii subliniază că, în acest moment, legislaţia din România nu conţine dispoziţii de favorizare a debitorilor din cadrul creditelor ipotecare, cum ar fi norme privind iertarea de datorie, având în vedere criza economică, sau norme de amânare a executării silite pentru o anumită perioadă de timp, în care să i se ofere debitorului posibilitatea de a se redresa economic şi de a fi în măsură să achite ratele.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

7 metode prin care îți pot transforma livingul cu un buget limitat

Publicat

in

De

Vrei să oferi un nou aspect livingului tău? Îți place canapeaua ta mică și confortabilă de acasă, însă ai nevoie de o schimbare? Ai un buget limitat și nu îți permiți o nouă canapea? Ei bine, dacă ești în căutarea unei schimbări a căminului tău, însă ai un spațiu mai puțin generos și un buget limitat pentru o canapea, îți oferim soluția potrivită! Canapelele fixe sunt cele mai simple canapele din punct de vedere al construcției. Cu toate acestea, ele sunt cele mai rezistente dintre toate tipurile existente pe piață. Deși nu au posibilitatea de reconfigurare, în esență există mai puține lucruri care se pot strica sau rupe deoarece scheletul canapelelor este fix.

Dincolo de vestitele canapele care costă o mulțime de bani, există și alte metode prin care îți pot transforma livingul plecând de la canapeaua preferată:

  1. Asigură-te că nu încarci foarte mult spațiul încăperii cu multe obiecte de mobilier.
  2. Alege corect orientarea canapelei. Acest lucru îți va fi de mare ajutor în ceea ce privește poziționarea tuturor elementelor din încăpere. Dacă ai sau urmează să montezi și un televizor, atunci canapeaua trebuie să fie orientată cu fața spre el. 
  3. Pentru a readuce la viață o astfel de canapea, poți să-i adaugi o husă potrivită pentru livingul tău. Astfel, vei avea un obiect de mobilier bine întreținut și cameleonic. 

Pentru a găsi modelul ideal pentru canapeaua ta, găsești huse canapele  2 locuri pe CasaMoise.ro. Cu siguranță vei rămâne impresionat de gama largă de produse din care poți să te inspiri pentru un nou design al casei tale!

  1. Stabilește culoarea și imprimeul pentru care dorești să optezi. Dacă ai un spațiu neutru, poți opta pentru o husă colorată sau cu modele precum forme geometrice, dungi sau flori. 

Dacă dorești ceva mai simplu, atunci poți să recurgi la o culoare uni, mai închisă sau mai deschisă, în funcție de lumina din încăpere.

  1. Alege stilul potrivit pentru tine. Dacă preferi un stil vintage sau rustic, cu siguranță nu se potrivește o canapea avangardistă.
  2. Optează pentru amenajarea canapelei cu perne decorative care să se asorteze cu husa aleasă.
  3. Întreține canapeaua corespunzător pentru a te bucura de ea cât mai mult timp. Este indicat să o așezi la o distanță de aproximativ 1,5 cm față de perete și să eviți expunerea îndelungată la lumina directă a soarelui sau la căldura emanată de calorifer, șemineu ori alte surse de căldură.

Așadar, dacă ai reușit să respecți pașii de mai sus, cu siguranță te vei bucura de un aer proaspăt pe care l-ai oferit încăperii tale. Acum poți să-ți inviți prietenii la tine pentru fi impresionați de rezultate!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cum obții cel mai bun confort termic pe timp de iarnă

Publicat

in

De

Tu știi care este cea mai fiabilă metodă de încălzire pe timpul iernii? Centrală termică (pe gaz, electrică, peleți, GPL), aerotermă, calorifer sau convector?

Iarna este momentul să stai mai mult în casă și să te bucuri de momente liniștite alături de cei dragi. Este o perioadă excelentă pentru a vă urmări emisiunile preferate, pentru a vă pune la punct cu ultimele noutăți beletristice sau pur și simplu pentru a vă relaxa cu o carte și o ceașcă de cacao caldă. Dar dacă nu vă simțiți confortabil în casa dvs., veți avea probleme în a vă bucura de oricare dintre aceste lucruri.

Iarna, cu toții nu ne dorim nimic mai mult decât să facem din casele noastre un sanctuar împotriva frigului. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu își pot permite prețul sistemelor moderne de încălzire sau costurile de instalare. Așadar, cum ne putem încălzi apartamentele într-un mod care să nu ne rupă buzunarele?

În acest articol, vom vorbi despre ce tip de încălzire este cel mai bun pentru iarnă și de ce ar trebui să alegeți unul în locul altuia.

De asemenea, vom discuta despre unele dintre cele mai bune centrale de apartament de pe piață în prezent, astfel încât să știi de unde să începi atunci când cauți una în zona ta!

Care este cea mai avantajoasă metodă de încălzire pentru iarnă?

Există multe păreri pe acest subiect, dar adevărul este că fiecare persoană are propriile preferințe și nevoi. Unora le place să își încălzească apartamentele cu calorifere electrice, alții preferă centralele pe gaz, alții centralele electrice, pe lemne sau peleți. Este important să alegeți tipul de încălzire potrivit pentru locuința dvs. pentru a nu risipi bani pe electricitate sau gaz.

În plus, ar trebui să luați în considerare câți bani puteți cheltui pe încălzire și dacă vor fi suficienți pentru nevoile dumneavoastră.

Cea mai avantajoasă metodă de încălzire pentru iarnă este utilizarea încălzirii cu centrale termice, pe gaz sau electrice. In cazul in care locuiești într-o zonă în care îți este mai accesibil lemnul ori peleții, poți alege astfel de centrale. Una peste alta, această metodă este fiabilă, accesibilă și ecologică. În ultima perioadă centralele termice au devenit din ce în ce mai performante.

Ca să vă dau un exemplu foarte clar, iată centrala termica Immergas Victrix Tera 24/28 1 erp 24 kw, o centrală care este încadrată în clasa 6 (una superioară) din punct de vedere al emisiilor de NOx, după standardele europene EN 297 si EN 15502.

Sistemele de încălzire centrală în unele țări sunt mai economice decât alte tipuri de încălzire, deoarece utilizează energia generată într-o centrală electrică sau termică mare. La noi în țară este clar că încălzirea centralizată a eșuat din toate punctele de vedere. În curând costul energiei electrice va fi mai mic decât cel al gazului, de aceea s-ar putea ca oamenii să se orienteze mai degrabă către astfel de sisteme de încălzire.

Încălzirea centrală produce mai puține emisii de CO2 decât cazanele pe gaz și pe petrol, deoarece nu trebuie realimentată atât de des precum cazanele și cuptoarele. De asemenea, există mai puține emisii asociate cu centralele electrice decât cu centralele alimentate cu cărbune sau cu gaze naturale. Prin urmare, încălzirea centrală are un impact mai mic asupra mediului decât alte tipuri de încălzitoare.

Însă, din păcate, la noi acest sistem nu este întreținut suficient, ba mai mult, de foarte multe ori a fost folosit politic. În fine, este complicat să vezi un final fericit cu încălzirea centralizată în România.

Din fericire, există modalități de a avea cald în casă fără a cheltui o avere pe utilități. Iată câteva sfaturi pentru a obține cel mai bun confort termic în timpul iernii:

1. Încălzirea cu o centrală termică de apartament: pe gaz, electrică, pe lemne ori pe peleți

Multe persoane au ales în locul sistemului de încălzire centralizat această metodă de a se încălzi pe timpul iernii.

Este o cale eficientă de a-ți asigura nu doar încălzire, ci și necesarul de apă caldă. Poți alege centrala termică în funcție de nevoile tale, în funcție de combustibilul disponibil în zona ta și de prețul acestuia (gaz, electricitate, lemne, peleți, GPL, etc).

Alegerea o faci și în funcție de buget și de costurile ulterioare de încălzire. De la început însă ar fi bine să dispui de un buget pentru că o astfel de investiție este una destul de costisitoare.

Până mai ieri, centralele pe gaz erau cele mai avantajoase din punct de vedere al consumului, dar după cum știți, lucrurile s-au schimbat.

2. Încălzirea locuinței cu ajutorul aerotermelor

Această cale poate fi una eficientă, mai ales că au apărut pe piață o multitudine de modele de aeroterme performante. Există aparate care te scapă, de exemplu, de stratificarea căldurii în locuință și determină economisirea curentului electric cu circa o treime din consumul obișnuit.

Aerotermele sunt de mai multe tipuri, pot fi electrice, cu abur ori cele care folosesc agent termic. Depinde de tine să alegi modelul adecvat locuinței tale.

3. Încălzirea cu calorifere

Poți folosi peste iarnă calorifere electrice pentru încălzire, mai ales dacă spațiul de locuit nu este mare. Există situații în care locuința nu permite instalarea unei centrale termice, iar încălzirea centralizată nu prea funcționează. Și atunci, sfântul calorifer electric rămâne prietenul nostru cel mai bun.

4. Convectoare de perete ori podea

Alternativa la caloriferele electrice sunt convectoarele – consumă mai puțin curent și oferă un confort sporit. Deși nu au puterea de încălzire a caloriferelor, oferă o căldură uniformă.

Estetica convectoarelor este mai avantajoasă decât cea a caloriferelor, mai greoaie si mai masive, ocupând mai mult loc. Convectoarele sunt mai subțirele și ocupă spațiu mai puțin. Cele care se instalează pe perete aproape că nu se văd, atât sunt de discrete.

Cum eviți costurile ridicate ale încălzirii pe timp de iarnă?

– asigură-te că ușile și ferestrele sunt închise etanș

– instalează termostate pentru a proteja centrala de porniri și închideri frecvente și pentru a obține o încălzire uniformă în locuință

– folosește draperiile pe timpul nopții

– nu acoperi caloriferele cu mobilă

– programează centrala să pornească la ore rezonabile pentru a face economie de consum.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend