Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pericol imens pentru Liviu Dragnea! Cine i-ar putea lua locul – Omul care a renăscut după ce a plecat din Guvern

Avatar

Publicat

in

Lovitură de proporții pentru liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea! Deși credea că l-a eliminat după ce a plecat din Guvernul Dăncilă, acest greu social-democrat a renăscut și este considerat

Articolul Pericol imens pentru Liviu Dragnea! Cine i-ar putea lua locul – Omul care a renăscut după ce a plecat din Guvern apare prima dată în Bugetul.ro.


Pericol imens pentru Liviu Dragnea! Cine i-ar putea lua locul – Omul care a renăscut după ce a plecat din Guvern

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

A apărut Manualul de Religie Ortodoxă pentru Clasa I

Avatar

Publicat

in

De

A apărut Manualul de Religie Ortodoxă pentru Clasa I coordonat de Daniel Cergan și ilustrat de Daniela Grigorcea și Florin Zărnescu. Acesta conține un ghid de utilizare și oferă exerciții interactive și aplicații digitale care aprofundează învățarea, potrivit basilica.ro.

„În clasa pregătitoare, am învățat că Dumnezeu ne-a creat din iubire, ne-a dăruit o lume frumoasă, este întotdeauna cu noi şi ne învață să trăim frumos împreună cu cei din jurul nostru”, scriu autorii în Cuvântul înainte.

„În clasa I, vom continua această călătorie a cunoașterii și vom afla cât de importantă și de frumoasă este legătura dintre oameni și Dumnezeu. Această legătură trebuie să aibă la bază iubirea și ascultarea față de învățătura Sa”, adaugă ei.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

Apărut la Editura Paralela 45, manualul este construit conform programei școlare pentru elevii de 7-8 ani. Într-o abordare transdisciplinară, acesta contribuie și la consolidarea unor abilități din mai multe domenii de studiu: citire și scriere, muzică și pictură, lucru manual, științe.

Lecțiile pleacă de la aspecte concrete, legate de viața de zi cu zi a elevilor, și ajung la generalizări și concepte mai abstracte privind viața religioasă și specificul cultului ortodox.

Referenții de specialitate ai manualului sunt doi profesori de la Universitatea din București: dr. Laurențiu Tănase, conferențiar la Facultatea de Teologie „Justininan Patriarhul” și dr. Oana Moșoiu, conferențiar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Ilustrațiile sunt realizate de Daniela Grigorcea și Florin Zărnescu, autorul proiectului Minutul de Religie de la Trinitas TV.

Manualul este accesibil online aici și aici.

Alte două manuale de Religie Ortodoxă pentru Clasa I au fost publicate la Editura Didactică și Pedagogică (poate fi răsfoit aici) și Editura Akademos.

Toate cele trei manuale au fost avizate de Sectorul Teologic-Educațional al Administrației Patriarhale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Chile este în pragul unui război civil: Poliția a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva manifestanţilor care cer demisia preşedintelui

Avatar

Publicat

in

De

Mii de persoane au manifestat vineri la Santiago de Chile, cerând demisia preşedintelui conservator Sebastian Pinera pe fondul recrudescenţei protestelor şi al ciocnirilor violente cu poliţia, relatează AFP.

Aproximativ 10.000 de persoane, convocate pe reţelele de socializare, s-au adunat pe străzile din apropierea sediului guvernului, protejat de o puternică forţă de poliţie, pentru a manifesta pe bulevardul Alameda, principala arteră a capitalei chiliene, scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa grupuri de bărbaţi care purtau cagulă şi care aruncau cu pietre şi au incendiat staţii de autobuz.

Zeci de protestatari care au inspirat substanţele chimice prezentau vărsături şi s-au prăbuşit la pământ, au declarat jurnalişti ai AFP.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

”Întregul Chile va continua să iasă în stradă, până când preşedintele va demisiona, atâta timp cât nu va demisiona Chile va continua să se mobilizeze, nu numai la Santiago, ci în toată ţara”, a afirmat Andrea Molina, o protestatară în vârstă de 36 de ani.

Această manifestaţie survine după mai multe zile de ciocniri între protestatari şi poliţie precum şi după marşul femeilor care a avut loc miercuri cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Un val de proteste fără precedent a izbucnit în octombrie 2019 în Chile şi a fost întrerupt de pandemia de coronavirus, care a lovit puternic ţara.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend