Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Percheziţii la Piteşti – Fost preot, patron de firmă, bănuit de evaziune fiscală

Publicat

in

În cursul acestei dimineţi, poliţiştii argeșeni au efectuat 5 percheziţii în Pitești, trei la sediile unei societăți comerciale și două domiciliare.
Vizat a fost patronul unei firme de construcții, cercetat într-un dosar  pentru evaziune fiscală, nevirarea impozitelor şi contribuţiilor reţinute de la salariaţi şi împrumuturi directe către asociat şi persoane interpuse.
Bărbatul (31 de ani, fost preot) este bănuit că, în perioada 2007-2010, ca și administrator al propriei firme, ar fi majorat nejustificat în declaraţia anuală 101 faţă de cheltuielile înregistrate în balanţa de verificare şi bilanţul contabil, pentru a-și diminua impozitul pe profit.
De asemenea, acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat, cu intenţie, în termen de 30 de zile de la scadenţă, impozite şi contribuţii de la salariaţi. O altă bănuială ce planează asupra bărbatului cercetat ar fi aceea că a împrumutat sume de bani, cu încălcarea dispoziţiilor legale, direct de la societatea pe care o administrează.
Prejudiciul adus atât bugetului de stat cât şi societăţii comerciale este estimat la 1.000.000 de lei.
Bărbatul va fi adus la audieri, după care procurorii vor lua decizia dacă acesta va fi cercetat în continuare sub control judiciar, sau în arest preventiv.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Prefectura Argeș a decis: Monitorizarea pacienților COVID externați, în „cârca” medicilor de familie – Ei vor face verificări de prevenție și își vor suna pacienții

Publicat

in

De

Prefectul Emanuel Soare a organizat azi o întâlnire cu președintele CAS Argeș, Cristian Mitrofan, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, președintele Asociației Medicilor de Familie din Argeș, Mariana Boșneag și Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș.
Întâlnirea a avut loc în contextul răspândirii comunitare accentuate a noului coronavirus. Conform specialiștilor, foarte eficientă este depistarea activă a cazurilor de infectări. Bolnavii pot fi identificați prin intermediul medicilor de familie, mai ales că anchetele epidemiologice se desfășoară cu dificultate, din cauza numărului mare de pozitivi.
“Medicii de familie vor face aceste verificări de prevenție, își vor suna pacienții. În baza deciziei CCR și a ordinului ministrului Sănătății nr 1137/23.06.2020, pacienții asimptomatici sunt externați după 10 zile sau chiar mai devreme, la cerere. Ei vor fi monitorizați în continuare de Poliție, ca și până acum, dar și de către medicii de familie”, a declarat prefectul Emanuel Soare.
Prefectul județului Argeș a stabilit că se va întâlni și în perioada următoare cu reprezentanții medicilor de familie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! TIR în flăcări pe o șosea din Argeș

Publicat

in

De

Pompierii argeșeni intervin în localitatea Leordeni pentru a asigura măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un TIR, care are rezervorul de combustibil fisurat. Acesta transportă deșeuri de carton.

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend