Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Percheziții DNA în București și în Giurgiu pentru achiziția de măști neconforme în pandemie

Publicat

in

Procurorii DNA fac percheziții, joi, în București și în județul Giurgiu, într-un dosar privind achiziția de materiale sanitare în timpul pandemiei de COVID-19.

Sediul DNAFoto: Hotnews

Potrivit DNA, dosarul vizează suspiciuni de corupție, fapte comise în cursul anului 2020, în legătură cu achiziții publice de materiale sanitare făcute în timpul pandemiei de COVID-19.

„Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în șase locații reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, situate în București și în județul Giurgiu”, a precizat DNA.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre achiziții de măști neconforme și nu au loc percheziții la vreun spital sau la alte instituții publice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Republica Moldova reia achizițiile de gaze de la Gazprom

Publicat

in

Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom (GAZP) din Rusia în luna martie, după o pauză de aproximativ trei luni, a declarat luni șeful distribuitorului public de gaze naturale Moldovagaz, anunță reuters.com.

„În luna martie a acestui an, în baza unui contract în vigoare, Gazprom a asigurat aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale într-un volum total de 176,7 milioane de metri cubi pe lună, sau 5,7 milioane de metri cubi zilnic”, a scris șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Citeste mai mult

NATIONAL

Zelenski, încântat de discuţiile ‘productive’ cu premierul japonez Fumio Kishida – Video

Publicat

in

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat marţi discuţiile „productive” cu premierul nipon Fumio Kishida, în vizită la Kiev, lăudând „voinţa foarte concretă” a Japoniei de a „proteja” Ucraina în faţa „terorii ruseşti”, notează AFP, citat de Agerpres.

„Având în vedere puterea Japoniei, leadershipul său în Asia pentru apărarea păcii şi a ordinii internaţionale bazate pe reguli, precum şi responsabilitatea sa ca preşedinte (prin rotaţie) al G7, discuţiile de marţi pot avea un rezultat global”, a apreciat Volodimir Zelenski în cotidianul său mesaj video.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend