Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pep Guardiola nu a vorbit cu jucătorii lui Manchester City după returul de la Madrid

Publicat

in

O echipă concentrată a lui Manchester City îşi va canaliza durerea eliminării în faţa lui Real Madrid, în semifinalele Ligii Campionilor, în meciul de duminică împotriva lui Newcastle United, a declarat vineri antrenorul Pep Guardiola, citat de Reuters, informează Agerpres.

Spaniolul le-a dezvăluit ziariştilor că nu a mai vorbit cu jucătorii săi de la revenirea uluitoare a lui Real în returul de miercuri de la Madrid şi a adăugat că nimic din ce ar fi spus nu ar fi însemnat o consolare.

Real Madrid a reuşit o calificare dramatică în finala Ligii Campionilor, printr-o victorie cu 3-1 (0-0, 2-1), după prelungiri, miercuri, pe Santiago Bernabeu, în manşa secundă a semifinalelor. Învinsă la Manchester cu 4-3, Real Madrid era condusă în minutul 90 cu 1-0 de City.

Întrebat ce le-a spus fotbaliştilor săi după înfrângere, Guardiola a răspuns: „Nimic. Nu am vorbit. Niciun cuvânt nu poate ajuta pentru ceea ce simţim cu toţii. Este doar o chestiune de timp, să încercăm să dormim cât mai bine şi să ne gândim la noua ţintă.”

Guardiola a spus că nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte concentrarea asupra campionatului şi că va vorbi sâmbătă cu jucătorii despre cine sunt ei ca echipă, ce au realizat şi cât de bine au jucat tot sezonul.

El a adăugat că nu ştie dacă actualul grup de jucători ar putea câştiga Liga Campionilor sau dacă el a fost antrenorul potrivit pentru a reuşi acest lucru: „Poate că nu sunt suficient de bun pentru a ajuta echipa să o facă. Nimeni nu ştie ce s-ar fi întâmplat cu alţi jucători sau antrenori. Pentru noi este o onoare să fim acolo cât mai mult posibil în toate competiţiile”, a adăugat el.

În campionat, City este la un punct de a doua clasată, Liverpool, când mai sunt patru etape.

„Ei (jucătorii) nu trebuie să uite (înfrângerea în faţa lui Real). Cum o vor uita? Vom juca împotriva lui Newcastle gândindu-ne la asta, cu siguranţă. De la antrenamente, de la întâlniri, de la încălzire ştiu cât de dedicaţi vor fi jucătorii, nu am nicio îndoială în acest sens”, a subliniat Guardiola.

El a negat că principalul obiectiv al proprietarilor lui City, din Abu Dhabi, este câştigarea Ligii Campionilor.

„Clubul nu mi-a cerut niciodată nimic. Mi-au cerut să joc cât mai bine, să concurez cu toate echipele din Anglia şi cu toate echipele din Europa. Este exact opusul a ceea ce crede lumea despre asta”, a spus tehnicianul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ucraina: Cinci civili uciși la Harkov de bombardamente ale rușilor

Publicat

in

De

Bombardamente rusești asupra orașului Harkov, în nord-estul Ucrainei, au ucis luni cinci persoane și au rănit alte 22, inclusiv cinci copii, a anunţat guvernatorul regiunii, Oleg Sinehubov, citat de Reuters.

Război în Ucraina: orașul Harkiv, bombardat de rușiFoto: Laurel Chor/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-un mesaj pe Telegram, Sinehubov scrie că victimele erau „cu toţii civili din Harkov, care mergeau pe stradă, la locurile de joacă”. „Condoleanţele mele sincere familiilor lor”, a mai transmis guvernatorul.

Nu există o reacție imediată din partea Rusiei, care neagă în continuare că vizează civili, precizează Reuters. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

De ce au loc atât de multe cutremure în Afganistan?

Publicat

in

De

Cel puțin 1.000 de persoane au murit și alte 3.000 au fost rănite miercuri în urma unui cutremur produs în estul Afganistanului.

Cutremur devastator în AfganistanFoto: Twitter

Cutremurele se produc atunci când există o mișcare bruscă de-a lungul plăcilor tectonice care alcătuiesc suprafața Pământului. Acolo unde plăcile se ciocnesc apar fracturi numite falii, scrie BBC.

Afganistanul este foarte predispus la cutremure, deoarece este situat deasupra mai multor linii de falie, unde se întâlnesc plăcile indiană și eurasiatică.

Numai în ultimele două săptămâni au avut loc 10 cutremure de dimensiuni moderate în Afganistan și în jurul acestuia, cu magnitudini de 4 grade și peste.

De asemenea, în ultimul an au avut loc 219 cutremure minore cu magnitudini cuprinse între 1,5 și 4.

De ce a fost cutremurul recent atât de distrugător?

Cutremurul a fost cauzat de tensiunea acumulată în urma coliziunii dintre placa indiană și cea eurasiatică. Acesta a avut o magnitudine de 5,9 grade (6,1 după alte surse) pe scara Richter, potrivit US Geological Survey.

Potrivit Agenției Federale pentru Situații de Urgență din SUA, aceasta este echivalentă cu 475.000 de tone de TNT sau de 37 de ori mai mare decât energia eliberată de bomba atomică lansată la Hiroshima.

Cutremurele au fost resimțite până la 500 km distanță în Pakistan și India.

Unul dintre motivele pentru care a fost atât de distructivă este faptul că s-a produs la doar 10 km sub suprafața pământului, potrivit măsurătorilor efectuate de US Geological Survey.

„Această parte a Afganistanului conține poalele munților Himalaya”, spune Dr. Brian Baptie, seismolog la British Geological Survey.

„Aici, plăcile tectonice nu se ciocnesc direct, ci alunecă parțial una pe lângă cealaltă. Rezultatul este că cutremurele din această regiune tind să fie mai puțin adânci, astfel că zguduirile sunt mult mai aproape de suprafață”, spune specialistul.

„Acest cutremur a fost doar unul de dimensiuni moderate, dar din punct de vedere al impactului, a fost extrem de distructiv.”, adaugă Dr. Brian Baptie

În ultimul deceniu, peste 7.000 de persoane au fost ucise în cutremurele din Afganistan, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare. În medie, se înregistrează 560 de decese pe an în urma cutremurelor, potrivit BBC.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend