Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Pentru persoanele juridice fără antecendente penale – Certificate fiscale se eliberează pe loc

Publicat

in

Din această săptămână, ghiseele de eliberare a certificatelor de cazier judiciar vor putea emite ,,pe loc” certificate de cazier judiciar catre persoanele juridice fara antecedente penale. Pentru persoanele juridice cu antecedente penale, documentul în cauza se elibereaza în termenul legal de trei zile. Cererea-tip pentru obtinerera certificatului de cazier judiciar se depune de reprezentantul legal al persoanei juridice la orice unitate sau subunitate de politie conectata la ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român). Pâna la aceasta data, cererea trebuia depusa la unitatea de politie pe raza careia persoana juridica îsi avea sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru, iar termenul de eliberare era de trei zile. În prezent, la nivel national, se elibereaza certificate de cazier judiciar prin intermediul Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS în 225 de centre, activitate ce va fi extinsa si în viitor pe masura ce vor fi identificate noi spatii si tehnica necesara acestui scop. Lista subunitatilor de politie care elibereaza certificate de cazier judiciar, precum si programul ghiseelor de lucru cu publicul, se gaseste afisata pe pagina de internet a fiecarui inspectorat de politie judetean, respectiv D.G.P.M.B.. Aceasta realizare a avut loc în urma implementarii proiectului ROCRIS – Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ce a avut ca obiectiv crearea unei baze de date informatizate a persoanelor înscrise în evidentele cazierului judiciar national care sa poata fi capabila sa se interconecteze, sa respecte si sa asigure functionarea ECRIS (Sistemul European de informatii cu privire la cazierele judiciare).  În urma punerii în functiune a sistemului, s-a eficientizat fluxul de comunicare la nivelul întregii Politii Române, putând fi schimbate datele de interes operativ prevazute de lege, conform legislatiei în vigoare. Sistemul informatic ROCRIS a creat premisele ca, în limitele legii, toate institutiile din sistemul national de aparare, ordine publica, siguranta nationala si justitie sa aiba acces, în mod operativ, la baza de date creata, prin transferarea pe suport magnetic a evidentelor manuale ale cazierului judiciar. De asemenea, ROCRIS permite, în sistem automatizat, în conditii de siguranta si în mod operativ, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetateni români, straini sau apatrizi si persoane juridice, în conditiile legii si copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si justitiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Politologul Stelian Tănase: ‘Nu dă deloc bine prezența UDMR la guvernare. Trebuie să plece. Nu sunt bărbați, sunt molâi, sunt lași’

Publicat

in

De

Stelian Tănase a insistat că UDMR trebuie scos de la guvernare deoarece nu mai e „solidar cu Guvernul României”, ci e o simplă „anexă a FIDESZ-ului”, partidul premierului ungar Viktor Orban. Scriitorul a criticat și reacția moale și întârziată a politicienilor români la discursul antieuropean și rasist al lui Orban de la Băile Tușnad.

Stelian Tănase, despre UDMR sub conducerea lui Kelemen Hunor

„Vreau să spun ceva de UDMR, că mi s-a reproșat că dau prea tare în UDMR. De la declarația lui Viktor Orban, că am spus că e o declarație nazistă și că UDMR trebuie să plece de la guvernare.

Trebuie să spun că în primii 20 de ani după Revoluție, UDMR a fost o forță ”progresistă”, în sensul că a ajutat la democratizarea României, a fost un partid prooccidental, cu multe principii liberale și adesea, în situații critice, a făcut ca balanța să plece de partea forțelor democratice.

Eu am fost deputat acu vreo 20 de ani. Era cel mai bine pregătit partid, cu cei mai buni parlamentari. Erau foarte informați și occidentali ca mod de a pune problemele.

De când s-a schimbat puterea la vârful UDMR, UDMR și-a schimbat caracterul, în paralel cu ce s-a întâmplat la Budapesta, apariția lui Viktor Orban, care e un lider iliberal. Partidul e iliberal, suberanist, contestă Occidentul, lumea deschisă.

Spre surprinderea mea, UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Sigur că sunt niște finanțări, sunt maghiari și unii și alții, sunt lcurjuri pe care le putem înțelege. Dar când e vorba de guvernarea unei țări trebuie să-l întrebi: ești cu noi sau nu ești cu noi? Ești parte a guvernării României sau ai alte socoteli, te subordonezi altora și România e pe locul 2?

De asta am spus că UDMR trebuie să plece de la guvernare. S-au adunat multe în ultimii ani au mai fost probleme cu acest UDMR care e anexa FIDESZ-ului, iar FIDESZ are o politică neprietenoasă față de ideile cu care UE s-a lansat și ne-a primit și pe noi.

Deci nu dă deloc bine prezența UDMR la guvernare. Trebuie să plece”, a declarat Stelian Tănase, pentru B1 TV.

Acesta a mai precizat că e nevoie de o discuție reală în coaliție și să limpezească relația UDMR cu Budapesta, „că dacă n-o fac ei, o s-o facă serviciile speciale”.

Tănase, despre reacția politicienilor români la discursul lui Orban

Întrebat de ce liderii PSD și PNL nu au fost mai fermi în a cere explicații de la UDMR, partenerii lor de guvernare, Stelian Tănase a afirmat:

„Nu sunt bărbați, sunt molâi, sunt lași. Reacția la Viktor Orban a venit cu 10 zile mai târziu, după Departamentul de Stat, după UE, după ce diferite cancelarii au atras atenția… Povestea aia cu rasa e abjectă. Ce e aia rasă de care vrea să spună Orban? Că el și maghiarii lui sunt o rasă? Chiar nu înțeleg”.

Scriitorul a punctat apoi că nu e de joacă și de glumit cu afirmațiile rasiste, căci ultima oară când astfel de semnale au fost ignorate au murit milioane de evrei, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu, despre scandalul Trump-FBI: ‘Nu cred că se va încheia. Ori dovedesc că a plecat cu secrete nucleare şi le-a vândut chinezilor, taiwanezilor sau nu ştiu cui, care este foarte grav, ori nu şi atunci este un abuz şi se arată că America este la fel ca România pe vremea binomului SRI-DNA’

Publicat

in

De

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că fostul preşedinte Donald Trump a câştigat războiul mediatic izbucnit în SUA în urma percheziţiilor FBI la Mar-a-Lago, reşedinţa fostului lider american, şi atrage atenţia că indiferent de partea cui va fi adevărul în acest scandal, America va avea de pierdut.

“Într-un asemenea scandal nu are importanţă adevărul. Are importanţă războiul mediatic pe care l-a câştigat deja Trump chiar dacă va veni FBI-ul şi va dovedi că el a vândut secrete nucleare amantei lui Putin. Din mai multe motive el a câştigat acest război. În primul rând, nu trebuie să uităm că alegerile au fost câştigate de democraţi şi de Biden pe muchie de cuţit. A fost o uriaşă participare şi numărul de voturi primite de Trump a fost uriaş. Dintre toţi cei care şi-au dat votul, e greu de presupus că 99% dintre ei au fost dezamăgiţi de Trump după. Chiar şi cu povestea aia de la Capitoliu. Deci avem un număr uriaş de americani, după părerea mea numărul lor a crescut între timp pentru că democraţii au dezamăgit, sunt mari probleme economice. În aceste condiţii contează ce vrea omul să audă. Şi cred că cei care l-au votat pe Trump şi duşmanii democraţilor ascultă argumentele lui. Asta este foarte important în această comunicare publică”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

„Procurorul general al Americii este mai slab decât Scutea la noi”

Ion Cristoiu mai spune că bătălia se dă între procurorul general al SUA şi Donald Trump, iar fostul preşedinte, de altfel un bun comunicator, a ieşit învingător deoarece în disputa privind respectarea sau nu a procedurilor legale la efectuarea perchiziţiilor, sentimentul general este că acestea au fost încălcate.

“În al doilea rând, Trump a învins deoarece se bate cu un piţifelnic. Procurorul general al Americii este mai slab decât Scutea la noi (n.r. Gabriela Scutea, procurorul general al Rom\niei). El e numit de Departamentul de Justiţie. Dacă observaţi bătălia se duce între Procurorul general, care în imaginea publică e un procuror general numit de Trump care a trecut de partea democraţilor ca să nu fie dat afară, şi Trump. (…) Al treilea motiv este respectarea sau nu a procedurilor. Nu ştiu în ce măsură s-au respectat sau nu, dar din punct de vedere al comunicării publice, deja toată planeta e încredinţată că nu. Pentru că e vorba de un Trump care e un bun comunicator. El care se bate cu FBI-ul, nu era acasă…în asemenea momente impactul este uriaş, e vorba de un fost preşedinte al Americii, nu de o cameristă. Şi atunci, ei trebuia să creeze posibilitatea unei campanii că nu au respectat procedurile. Trump este un extraordinar comunicator public. Dacă era Biden, pierdea din start. Trump ştie să se bată şi în acest moment vocea lui domină. (…) Un alt argument e că presa care a sprijinit FBI a fost compromisă, mai ales CNN a fost compromis în alegeri prin încălcarea regulilor profesionale”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că, indiferent dacă se va dovedi sau nu că fostul preşedinte a plecat de la Casa Albă cu secrete nucleare, imaginea Americii tot va avea de suferit din cauza impactului mediatic.

“Şi acum să vedem cel mai important argument, evoluţia cazului. Dacă el a plecat cu secrete nucleare, America pierde, dacă nu a plecat America tot pierde. Nu am auzit până acum ca un şef de stat să fie suspectat că a plecat cu documente secrete. Astăzi s-a atins un punct culminant. Până acum discuţia era dacă trebuia sau nu să le ducă, nu trebuia să ia şi lingurile, adică era mai mult aşa trebuia să le predea arhivei, potrivit legii. În cazul de faţă, acuzaţia lansată de procuratură face şi mai mare impactul mediatic. Deja să spui că erau secrete nucleare, încep întrebările. Păi de ce la un an şi jumătate? În primul rând că un preşedinte nu are acces la secrete nucleare,nucleare. Ce să facă cu ele, să le ducă acasă?”, a subliniat publicistul.

„America nu avea nevoie în acest moment de un scandal intern”

Ion Cristoiu adaugă că America are probleme economice şi nu avea nevoie de un scandal intern care îi afectează grav imaginea într-un moment de dezordine mondială.

“Trebuie să ţinem cont de contextul acestui scandal.  Este un context în care administraţia Biden este la pământ. (…) Ei au probleme economice şi atunci foarte mulţi care nu îl credeau pe Trump, îl cred pe Trump. Dar dincolo de toate acestea, că s-au respectat sau nu procedurile, amploarea scandalului şi acuzaţiile aduse de FBI ating grav imaginea Americii. America nu avea nevoie în acest moment de un scandal intern. Indiferent care e adevărul e în defavoarea Americii. Ori dovedesc că a plecat cu secrete nucleare şi le-a vândut chinezilor, taiwanezilor sau nu ştiu cui, care este foarte grav, ori nu şi atunci este un abuz şi se arată că America este la fel ca România pe vremea binomului SRI-DNA. Adică se pune la cale ceva pentru că avem nevoie să scăpăm de cineva. Asta este cea mai primejdioasă interpretare. Dar oricum nu avea nevoie de acest scandal. Să nu uităm că suntem într-o dezordine mondială. E scandalul Taiwanului, războiul din Ucraina nu se mai termină… America nu avea nevoie de o asemenea dezunire, de un asemenea scandal”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că scandalul Trump-FBI se va încheia foarte curând având în vedere evoluţia sa din ultimele două zile când, prin lansarea acuzaţiilor că fostul preşedinte a sustras secrete nucleare, s-a ridicat foarte mult miza.

“Nu cred că se va încheia. Vedeţi că în fiecare zi apar noutăţi (…) după două zile vin şi spun că ei au căutat secrete nucleare. Deja face să miroasă şi mai tare afacerea publică. Eu nu am vorbit aici dacă e adevărat sau. (…) Ei au ridicat miza urieşeşte”, a mai spus publicistul, conform alephnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend