Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pensiile speciale vor putea fi cumulate, în continuare, cu cele publice. Proiectul noi legi a pensiilor, aprobat de Senat

Avatar

Publicat

in

Cumulul unei pensii de serviciu cu una din sistemul public nu va fi înlăturat expres nici în viitoarea lege a pensiilor, dacă ne uităm la forma proiectului viitoarei legi, așa cum a fost aprobată de Senat și trimisă la deputați. Cât despre cumulul dintre cele patru categorii de pensie care vor fi reglementate de viitoarea lege, acesta va fi, în continuare, nepermis.

Proiectul de lege, adoptat luni de Senat, va trebui dezbătut și votat și la Camera Deputaților, unde se dă votul final, promulgat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial ca să poată intra în vigoare la 1 septembrie 2021.

Similar, și actuala reglementare (Legea nr. 263/2010) prevede că, între cele cinci categorii de pensii (cele patru de mai sus plus cea anticipată parțială) nu se poate face cumul.

Nu există nici în actualul proiect, cum nu există nici în legea actuală, o interdicție expresă cu privire la cumulul dintre o pensie de serviciu, acordată în baza unei legi speciale, și una dintre cele reglementate de legea pensiilor.

Prin urmare, nici în viitoarea lege a pensiilor nu se propune înlăturarea acestui cumul (a existat o tentativă, eșuată însă, de înlăturare a acestui cumul, la finalul anului trecut). Categoriile de asigurați care au dreptul la o pensie specială vor putea să o încaseze simultan cu cea din sistemul public, atunci când se îndeplinesc condițiile legale.
Atenție! Proiectul noii legi a pensiilor NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare în septembrie 2021, acesta trebuie adoptat de Camera Deputaților, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

CONFLICT uriaș între Franţa și Marea Britanie: Parisul amenință Londra cu măsuri simetrice, după decizia privind carantina

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul de la Paris a avertizat, vineri, cu măsuri simetrice după ce Marea Britanie a luat decizia plasării în carantină a persoanelor care vin din Franţa, informează cotidianul The Guardian.

Începând de sâmbătă de la ora 4.00 (5.00, ora Franţei, 6.00, ora României), persoanele care vin din Franţa, Malta şi Olanda vor fi plasate în carantină 14 zile în Marea Britanie, scrie mediafax.ro.

Publicitate

Citește și: Ultim moment: Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru că s-a urcat beat și drogat la volan și a ucis un bărbat

“Guvernul Franţei regretă decizia Marii Britanii care va conduce la o măsură de reciprocitate”, a reacţionat Clément Beaune, secretar de Stat în cadrul Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe.

“I-am transmis omologului meu, Grant Shapps, despre dorinţa noastră de armonizare a protocoalelor medicale, pentru a asigura un nivel înalt de protecţie pe ambele maluri ale Canalului Mânecii”, a declarat, la rândul său, ministrul francez al Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari.

Citește și: Orban: ‘Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă’

Guvernul Olandei a exclus posibilitatea impunerii unor măsuri simetrice ca reacţie la decizia Guvernului Boris Johnson.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un accident grav s-a produs în județul Timiș, cu șapte persoane implicate: Două autoturisme s-au ciocnit violent

Avatar

Publicat

in

De

Un accident grav s-a produs vineri după-amiază în județul Timiș, cu șapte persoane implicate. Două autoturisme s-au ciocnit violent, iar trei victime au rămas încarcerate. A fost alertat și elicopterul SMURD, anunță MEDIAFAX.

Conform ISU Timiș, accidentul s-a produs în localitatea Tapia.

Publicitate

Citește și: Traian Băsescu PROFEȚEȘTE: Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă

În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau 7 persoane, dintre care 3 persoane au rămas încarcerate. Victimele au fost descarcerate și sunt duse la spital.

Celelalte 4 persoane implicate în accident nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost alertat și elicopterul SMURD.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend