Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Penibil ! Tigǎnia acapareazǎ oraşul regal – Mǎrţişoare made in China, împrǎştiate pe tot bulevardul

Avatar

Publicat

in

Incet, dar sigur, Bulevardul Basarabilor din Curtea de Argeş se transformǎ într-un adevǎrat târg de kitsch-uri. Comercianţii ambulanţi şi-au montat deja tarabele şi unii dintre ei au început sǎ vândǎ mǎrţişoare colorate, brǎţǎri figurine de ceramicǎ sau flori artificiale.
La primǎrie sunt deja zeci de cereri ale comercianţilor care vor sǎ îşi expunǎ marfa pe bulevard. Preţul pe care primǎria îl încaseazǎ de la aceşti vânzǎtori ambulanţi este unul infim, şi anume 2,5 lei zi, pentru fiecare metru pǎtrat de domeniu public închiriat. Cum mai nimeni nu închiriazǎ mai mult de doi metri, se poate spune cǎ afacerea este una în interesul micului întreprinzǎtor, dacǎ îi putem spune aşa.
Zona Vidraru, locuri pentru tarabe la suprapreţ
Cea mai mare « bǎtaie » a fost pentru locurile din zona centralǎ, din faţa fostului magazin Vidraru. Acolo vânzǎtorii au dat buzna sǎ închirieze din timp, de la primǎrie, partea dinspre carosabil a trotuarului pentru cǎ, partea dinspre Vidrarul fǎcând parte din domeniul privat al societǎţii, a avut un alt preţ, mult mai mare. Aşadar, scheletele metalice ale tarabelor şi corturilor au fost montate încǎ de pe la începutul lunii, în ciuda faptului cǎ marfa nu a fot expusǎ. « Dacǎ închiriem aici, sub straşina complexului, preţul e unul, dacǎ luǎm pe cealaltǎ parte a trotuarului, preţul este altul, pentru cǎ unele chirii se plǎtesc la Vidraru, altele la primǎrie », a povestit unul dintre comercianţi.
Kitsch-uri chinezeşti, pe post de simbol al primǎverii româneşti
Ofertele expuse, dacǎ le putem spune aşa, sunt toate, chinezeşti. Singura asemǎnare cu tradiţia româneascǎ şi simbolul primǎverii sunt şnururile cu alb şi roşu, în acest an de toate mǎrimile, care mai de care mai ciufulite, mai groase sau mai lungi. In rest, oferta este cam aceeaşi la fiecare tarabǎ. Iar acest lucru se datoreazǎ faptului cǎ majoritatea celor care vând în aceastǎ perioadǎ mǎrţişoare în Curtea de Argeş, le-au cumpǎrat cu sacii, de la chinezii din Dragonul Roşu. Au urmat nopţi nedormite în care bucǎţelele colorate au fost lipite, bǎgate în cutii şi legate cu şnur alb şi roşu.
Primǎria nu îşi scoate nici banii de curǎţenie de pe urma « ţigǎniei »
Aşadar, se considerǎ cǎ aceastǎ « ţigǎnie », apreciatǎ de unii, blamatǎ de alţii, este doar în interesul celor care vor sǎ cumpere mǎrţişoare şi pentru a-i ajuta pe cei care le vând. Cât despre faptul cǎ pe tarabe se pot gǎsi fel şi fel de porcǎrii, la preţuri piperate, de asemenea, pǎrerile sunt împǎrţite. Cert este cǎ la bugetul local, debandanda de cel puţin douǎ sǎptǎmâni de pe Bulevardul Basarbilor, nu este nici o afacere. Banii încasaţi din chirii sunt foarte puţini şi nu acoperǎ nici mǎcar costurile curǎţeniei de pe trotuare pentru aceastǎ perioadǎ.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ambasadorul SUA în România, critici dure la adresa lui Marcel Ciolacu

Avatar

Publicat

in

De

Ambasadorul Statelor Unite în România l-a acuzat pe liderul PSD Marcel Ciolacu deoarece nu vrea să ia măsuri îParlament pentru combaterea traficului de persoane. 

„La 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat de Statele Unite. Raportul arată că problema traficului de persoane în România a fost provocată de derapajele privind statul de drept în timpul guvernului precedent. Am cerut Parlamentului să acționeze și să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile românești curente privind traficul de persoane și statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului României, așa cum am făcut-o și pe 26 iunie, să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane și crimei organizate. Eforturile din prezent ale Guvernului Orban pentru întărirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane și oprirea crimei organizate sunt remarcabile”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, conform Digi24.ro.

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

Publicitate

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alina Gorghiu: ‘Cei care, repet, au venit la PNL din alte partide, foarte puțini. Ideea de traseism eu am condamnat-o’

Avatar

Publicat

in

De

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat  că ”sunt foarte puţini” primarii care au fost în PNL şi au fost preluaţi în calitate de candidați de PNL. 

Alina Gorghiu a vorbit, la RFI, despre racolările de primari PSD, făcute de PNL.

Publicitate

”Ideea de traseism eu am condamnat-o de foarte mult timp, nu e o noutate, ştiţi că şi în 2016, am avut înainte de alegerile locale aceste criterii de integritate, sunt şi acum. Înţeleg însă că s-au făcut anumite mutări de primari. Pentru rigoare, sunt foarte puţini acei primari care au fost preluaţi ca şi candidaţi de PNL, în general, aceia care au fost voci critice la adresa PSD în comunităţile lor şi care s-au disociat de gesturile PSD din timpul mandatului lor, dar rămâne ca acolo unde sunt cazuri care într-adevăr nu au ce să caute sau nu au nicio legătură cu PNL, să dea explicaţiile cei care le-au gestionat, respectiv preşedinţii organizaţiilor judeţene”, a afirmat senatorul PNL.

Referitor la faptul că PNL face exact ce a făcut PSD, adică racolări politice, Gorghiu a replicat: ”Acuzaţia aceasta am constatat-o, s-a făcut. Cei care, repet, au venit la PNL din alte partide, foarte puţini de altfel (…) sunt cei care s-au disociat de PSD de-a lungul vremii, în mandatele lor şi în opinia mea, pentru fiecare există o explicaţie, pe care preşedintele de filială va fi obligat să o dea. Dacă vor fi cazuri care contravin principiilor PNL, sigur, vom face o analiză şi nu au ce să caute în Partidul Naţional Liberal”.​​

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend