Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Penibil ! Tigǎnia acapareazǎ oraşul regal – Mǎrţişoare made in China, împrǎştiate pe tot bulevardul

Publicat

in

Incet, dar sigur, Bulevardul Basarabilor din Curtea de Argeş se transformǎ într-un adevǎrat târg de kitsch-uri. Comercianţii ambulanţi şi-au montat deja tarabele şi unii dintre ei au început sǎ vândǎ mǎrţişoare colorate, brǎţǎri figurine de ceramicǎ sau flori artificiale.
La primǎrie sunt deja zeci de cereri ale comercianţilor care vor sǎ îşi expunǎ marfa pe bulevard. Preţul pe care primǎria îl încaseazǎ de la aceşti vânzǎtori ambulanţi este unul infim, şi anume 2,5 lei zi, pentru fiecare metru pǎtrat de domeniu public închiriat. Cum mai nimeni nu închiriazǎ mai mult de doi metri, se poate spune cǎ afacerea este una în interesul micului întreprinzǎtor, dacǎ îi putem spune aşa.
Zona Vidraru, locuri pentru tarabe la suprapreţ
Cea mai mare « bǎtaie » a fost pentru locurile din zona centralǎ, din faţa fostului magazin Vidraru. Acolo vânzǎtorii au dat buzna sǎ închirieze din timp, de la primǎrie, partea dinspre carosabil a trotuarului pentru cǎ, partea dinspre Vidrarul fǎcând parte din domeniul privat al societǎţii, a avut un alt preţ, mult mai mare. Aşadar, scheletele metalice ale tarabelor şi corturilor au fost montate încǎ de pe la începutul lunii, în ciuda faptului cǎ marfa nu a fot expusǎ. « Dacǎ închiriem aici, sub straşina complexului, preţul e unul, dacǎ luǎm pe cealaltǎ parte a trotuarului, preţul este altul, pentru cǎ unele chirii se plǎtesc la Vidraru, altele la primǎrie », a povestit unul dintre comercianţi.
Kitsch-uri chinezeşti, pe post de simbol al primǎverii româneşti
Ofertele expuse, dacǎ le putem spune aşa, sunt toate, chinezeşti. Singura asemǎnare cu tradiţia româneascǎ şi simbolul primǎverii sunt şnururile cu alb şi roşu, în acest an de toate mǎrimile, care mai de care mai ciufulite, mai groase sau mai lungi. In rest, oferta este cam aceeaşi la fiecare tarabǎ. Iar acest lucru se datoreazǎ faptului cǎ majoritatea celor care vând în aceastǎ perioadǎ mǎrţişoare în Curtea de Argeş, le-au cumpǎrat cu sacii, de la chinezii din Dragonul Roşu. Au urmat nopţi nedormite în care bucǎţelele colorate au fost lipite, bǎgate în cutii şi legate cu şnur alb şi roşu.
Primǎria nu îşi scoate nici banii de curǎţenie de pe urma « ţigǎniei »
Aşadar, se considerǎ cǎ aceastǎ « ţigǎnie », apreciatǎ de unii, blamatǎ de alţii, este doar în interesul celor care vor sǎ cumpere mǎrţişoare şi pentru a-i ajuta pe cei care le vând. Cât despre faptul cǎ pe tarabe se pot gǎsi fel şi fel de porcǎrii, la preţuri piperate, de asemenea, pǎrerile sunt împǎrţite. Cert este cǎ la bugetul local, debandanda de cel puţin douǎ sǎptǎmâni de pe Bulevardul Basarbilor, nu este nici o afacere. Banii încasaţi din chirii sunt foarte puţini şi nu acoperǎ nici mǎcar costurile curǎţeniei de pe trotuare pentru aceastǎ perioadǎ.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Președintele Klaus Iohannis rămâne neutru pentru șefia PNL! Ludovic Orban: ‘Nu se implică în competiția internă, așa cum nu s-a implicat în competiția internă nici în 2017. Știe foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL’

Publicat

in

De

 Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că Preşedintele Klaus Iohannis nu se implică în campania din interiorul PNL, aşa cum nu s-a implicat nici în 2017.

Potrivit lui Orban, indiferent ce conducere va fi aleasă, PNL rămâne într-un parteneriat „serios, responsabil, realizat pentru binele României” cu preşedintele României.

„PNL, în ansamblul său, are un parteneriat cu preşedintele României şi e normal să fie aşa, pentru că preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost ales în 2014, la primul mandat, din postura de preşedinte al PNL. Şi la al doilea mandat, PNL a susţinut candidatura preşedintelui Klaus Iohannis. Există un parteneriat între preşedintele României şi PNL.

Preşedintele României nu se implică în competiţia internă, aşa cum nu s-a implicat în competiţia internă nici în 2017. (…) Sigur că şi data trecută, în 2017, la fel s-a speculat, că un candidat este sprijinit de preşedintele României. S-a văzut că nu a fost aşa. Şi acum, evident, sunt unii care fac campanie încercând să spună că preşedintele României susţine un candidat. Eu am convingerea că preşedintele României susţine PNL, fiindcă ştie foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL”, a susţinut Ludovic Orban.

El a respins afirmaţiile potrivit cărora în interiorul PNL ar exista două tabere, dintre care una formată în jurul foştilor membri ai Partidului Democrat Liberal (PDL).

„Din punctul meu de vedere, nu există o asemenea separare în PNL. Ca preşedinte al PNL, am militat pentru unitatea partidului, am militat pentru eliminarea a unor eventuale discriminări sau discrepanţe, pentru că cineva a fost în fostul PNL sau în fostul PDL. Din punctul meu de vedere, toţi colegii mei, indiferent din ce formaţiune provin, din cele două formaţiuni care au fuzionat, au beneficiat de deschidere, de dialog, de cooperare şi eu i-am tratat în mod egal, în funcţie, evident, de rezultat, de efortul depus şi de măsura în care acţiunea lor a fost utilă şi benefică PNL”, a adăugat Orban, informează agerpres.ro

Citește și:

Ludovic Orban: ‘Eu nu număr filiale. Felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare delegat, să prezint viziunea mea, proiectul, obiectivele și să obțin vot cu vot’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu: ‘S-a ajuns ca să fim iarăși rușinea Europei. O să continui să critic acest PNRR’

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu a afirmat că, în Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro pentru acest domeniu.

Liderul PSD a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că va continua să critice PNRR.

„Europa ne creează aceste oportunităţi, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte şi de asta se justifică această sumă imensă. Sunt ferm convins că altfel ar fi arătat acest PNRR. Deoarece nu au vrut un dialog cu autorităţile locale s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei.

O să continui să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum am prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a spus Ciolacu, conform cu news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend