Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Pelerinii si-au intins paturile si cosurile in curtea manastirii – Aglomeratie la slujba oficiata de IPS Calinic

Avatar

Publicat

in

manastire (1)Inca de aseara mii de pelerini au ajuns la Manastirea Curtea de Arges unde astazi participa la slujba de Sf. Marie. Parcarile din preajma lacasului de cult au devenit cel mai bun loc de etalare a masinilor scumpe cu numere de Spania sau Italia, a bijuteriilor de dimensiuni grosolane  sau a tinutelor extravagante.

Iar daca anul trecut pelerinii au fost scosi cu forta din curtea Manastirii pentru a nu mai amesteca evlalvia cu manelele si gratarele, in acest an portile s-au inchis mai devreme iar pelerinii au fost indrumati catre locul special amenajat de autoritatile locale pentru camparea lor.

Publicitate

manastire (3)Nemultumirile celor care au venit de la mii de kilometri pentru a se inchina la Manastirea Curtea de Arges sunt insa din ce in ce mai mari iar multi dintre ei spun ca de anul viitor vor merge catre alte manastiri, cum ar fi cea de la Horezu sau la manastirea Nicula.

“Am venit din Spania, am facut 3000 de kilometri pana aici sa particip la aceasta slujba care pentru noi are o semnificatie aparte si am fost goniti incusiv din parcarea manastirii chiar daca i-am asigurat pe jandarmi ca nu suntem dintre aceia care vom face gratare si galagie. Nu mi se pare normal ceea ce se intampla, nu trebuie sa fim tratati toti rau din cauza unora care nu respecta religia si bunul simt”, a declarat redactorilor PROFIT una dintre femeile aflate astazi la slujba de la Manastire.

In ciuda nemultumirilor privind faptul ca nu au fost lasati sa inopteze in curtea manastirii sau ca autoritatile locale nu le-au amenajat asa cum trebuie locul de campare, romii veniti din Giurgiu au venit la slujba inca de la primele ore ale diminetii. Nu au lipsit cosurile imense cu fructe si alte produse specifice, icoanele mari si mai ales paturile intinse in parc si pernele pe care se relaxau pelerinii.

manastireeeeeeMii de oameni sunt in aceste momente prezente la slujba oficiata de IPS Calinic Arhiepiscop al Argesului si Muscelului alturi de un intreg sobor de preoti insa se asteapta din ce in ce mai multe persoane mai ales ca in afara celor veniti din alte zone, majoritatea argesenilor vor trece pe la biserica.

In cursul zilei de astazi sunt asteptati sa treaca prin Curtea de Arges cel putin 10.000 de pelerini, drept pentru care politistii si jandarmii sunt cu toate efectivele pe strazi pentru aevita ambuteiajele in trafic.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Un alt județ introduce obligativitatea purtării măștii! Măsura se aplică începând de miercuri

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în judeţul Neamţ, începând de miercuri, în spaţiile deschise aglomerate. Măsura se aplică în pieţe, târguri, oboare, la muzee, lăcaşuri de cult, anunță news.ro.

”Începând din 5 august, orele 6.00, se instituite obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber şi anume: pieţe, târguri, oboare; la oficierea oricărui tip de eveniment; muzee şi alte obiective turistice; lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice”, a transmis, luni, Prefectura Neamţ.

Publicitate

Vezi și:Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doliu în presă ! A murit un cunoscut jurnalist muscelean

Avatar

Publicat

in

De

Este doliu în presa din România! Un jurnalist important, argeșean la origini, a murit la 67 de ani. Sorin Burtea și-a legat o bună parte a carierei de Televiziunea Națională.

De altfel, acesta a devenit celebru chiar pentru emisiunile de la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti.

Publicitate

A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio.

În anul 1980, Sorin Burtea a fost angajat în Televiziunea Română. A reușit să coordoneze emisiuni importante, emisiuni care au scris istorie la TVR.

Burtea a fost un adevărat mentor pentru “Reflector”, “Economia încotro?”, “Studioul economic”, “Ziua de mâine”, emisiuni care au avut audiențe foarte mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend