Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peisaj apocaliptic – Sute de mii de păsări mor subit în New Mexico, iar oamenii de știință nu-și pot explica motivul/ VIDEO

Avatar

Publicat

in

Experţi naturalişti din New Mexico au anunţat că păsările din regiune mor în număr alarmant, posibil „sute de mii”, după ce numeroşi rezidenţi au semnalat prezenţa trupurilor în diferite locuri, scrie NBC.

Citește și: Cristian Tudor Popescu îl DISTRUGE pe Nicușor Dan, după înregistrarea EXPLOZIVĂ: Îmi dă mult de gândit

Publicitate

Martha Desmond, profesor la New Mexico State University, a declarat: „Pare să fie fără precedent şi un număr foarte mare”.

Într-o înregistrare video publicată de Las Cruces Sun News, jurnalistul Austin Fisher arată un grup de zeci de păsări moarte pe care l-a descoperit în timp ce făcea o drumeţie pe 13 septembrie în districtul Rio Arriba din nordul statului, informează News.ro.

Astfel de semnalări au venit din toate părţile statului. „Pot spune că ar putea fi cu uşurinţă sute de mii de păsări”, a spus el.

Mai multe agenţii investighează, inclusiv Bureau of Land Management şi White Sands Missile Range, unitate militară din zonă.

„Pe raza de tragere a rachetelor putea găsi într-o săptămână mai puţin de jumătate de duzină de păsări”, a spus Trish Butler, biolog al poligonului. „În ultima săptămână am avut câteva sute, aşa că asta chiar ne-a atras atenţia”.

Cercetătorilor nu le este clar din ce cauză mor păsările, iar Desmond spune că este posibil ca asta să se întâmple din cauza unui front de aer rece care a lovit New Mexico săptămâna trecută sau din cauza secetei recente, dar şi că decesul poate fi legat de incendiile din Vest.

„Este posibil ca plămânii păsărilor să fie afectaţi. Este posibil să le fi forţat să migreze mai devreme”.

Oregon Department of Fish and Wildlife a scris pe Twitter că „nu sunt cunoscute multe lucruri despre impactul fumului şi a incendiilor asupra păsărilor”.

Oamenii de ştiinţă cer publicului să raporteze într-o bază de date dacă observă păsări moarte şi să le ducă spre a fi studiate.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Europa League: Djurgaarden – CFR Cluj, echipele de start

Avatar

Publicat

in

De

CFR Cluj va începe meciul cu echipa suedeză Djurgaarden IF cu doi atacanţi de careu, Billel Omrani şi Mario Rondon, joi, pe Tele2 Arena din Stockholm, în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

Burcă şi Vinicius vor fi fundaşii centrali, Susic va evolua în flancul drept, iar Camora în stânga. Mihai Bordeianu e prezentat ca fiind singurul închizător, în vreme ce în linia de mijloc vor juca Deac, Păun şi Djokovic.

Publicitate

Campioana Suediei va începe într-un sistem 4-3-3, cu Radetinac, Eriksson şi Chilufya în atac.

Echipele de start:
Djurgarden: 12. Per Braatveit – 16. Aslak Fonn Witry, 4. Jacob Une Larsson, 15. Jonathan Augustinsson, 5. Elliot Kaeck – 23. Fredrik Ulvestad, 6. Jesper Karlstroem (căpitan), 24. Curtis Edwards – 9. Haris Radetinac, 7. Magnus Eriksson, 14. Edward Chilufya. Antrenor: Kim Bergstrand.
Rezerve: 30. Tommi Vaiho – 8. Kevin Walker, 11. Jonathan Ring, 17. Karl Holmberg, 19. Niklas Baerkroth, 20. Emir Kujovic, 25. Mattias Mitku.
CFR: 34. Cristian Bălgrădean – 16. Mateo Susic, 3. Andrei Burcă, 55. Paulo Vinicius, 45. Mario Camora (căpitan) – 37. Mihai Bordeianu – 10. Ciprian Deac, 7. Adrian Păun, 8. Damjan Djokovic – 99. Mario Rondon, 9. Billel Omrani. Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve: 12. Grzegorz Sandomierski – 4. Cristian Manea, 11. Michael Pereira, 22. Gabriel Debeljuh, 27. Alexandru Chipciu, 28. Ovidiu Hoban, 92. Mike Cestor.

Arbitru: Bartosz Frankowski; arbitri asistenţi: Jakub Winkler, Bartosz Heinig; al patrulea oficial: Krzysztof Jakubik (toţi din Polonia)

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

Ludovic Orban, pus într-o situaţie stânjenitoare de un candidat PNL: ‘Am avut emoţii… Noroc că premierul şi-a făcut nevoile la Şuţu’

Avatar

Publicat

in

De

Declarație cel puțîn nefericită a lui Adin Boboc, candidatul PNL la Primăria Ianca din judeţul Brăila. Miercuri seară, în timpul unei întâlniri electorale, în prezența lui Ludovic Orban, liberalul a povestit faptul că premierul „și-a făcut nevoile la Șuțu” (n.r. comuna Șutești), pentru că în oraşul Ianca nu există o toaletă publică, transmite debraila.ro.

„L-am așteptat pe domnul prim-ministru. A venit exact când trebuia, am discutat cu dumnealui și de luni o să-i întorc vizită. O să fiu la București, o lună-două, până o să îmi dea bani pentru localitatea asta. Este doar singura modalitate prin care pot să-l oblig să garanteze pentru mine. Am nevoie de bani pentru această localitate. Proiecte? Le știți, le-am discutat… Prioritar pentru mine este accesul la rețeau de gaze. Din punctul meu de vedere, nu se poate să nu avem gaze. Acest lucru este posibil și domnul prim-ministru va garanta chestia această, că lucrul este posibil și în următorii 2-3 ani vom avea gaze pe fiecare stradă și în fiecare localitate. Merităm asta! Al doilea subiect și a două prioritate a mea este faptul că tinerii au fost neglijați. De ce? Pentru că nu a existat interes. Al treilea subiect și îmi pare rău domnule prim-ministru că trebuie să… Am avut emoții… Am avut emoții pentru că vine primul-ministru la Ianca și nu avem o toaletă la care să aibă acces. Am avut emoții că nu avem o toaletă în târg. Noroc că și-a făcut nevoile la Șuțu! Îmi pare rău că trebuie să fac dintr-o toaletă publică un subiect”, a declarat Boboc.

Publicitate

La evenimentul electoral organizat în față Casei de Cultură din Ianca au participat aproximativ 100 de persoane. Adin Boboc este contracandidatul social-democratului Fănel Chiriţă, actualul primar.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend