Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pe modelul companiilor municipale ‘înființate’ de Firea: Sectorul 6 va avea propria companie de salubrizare, în plină administrație liberală

Publicat

in

Consiliul Local Sector 6 a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect prin care solicită Consiliului General al Capitalei împuternicire în vederea înfiinţării unei societăţi cu răspundere limitată cu capital integral public în scopul prestării serviciului public de salubrizare, primarul Ciprian Ciucu estimând economii de circa 80 de milioane de lei în patru ani, transmite Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, înfiinţarea acestei societăţi va avea ca rezultat îmbunătăţirea salubrizării Sectorului 6 prin controlul direct al autorităţii locale, eliminarea obiectivului de maximizare a profitului specific operatorilor privaţi, co-interesarea pentru rezolvarea cauzei problemelor în domeniu, “lucru imposibil în cazul operatorului privat care doreşte existenţa problemei pentru a încasa contravaloarea prestaţiei”.
De asemenea, se estimează o reducere a cheltuielilor de salubrizare prin mecanizarea operaţiunilor; eficientizarea resursei umane şi reducerea/anularea pierderilor materiale; anularea marjei de profit specifică operatorului privat; costuri minime pentru prestaţiile suplimentare programelor stabilite în contract; reducerea cheltuielilor Primăriei cu monitorizarea şi controlul.

Activitatea de salubrizare stradală în Sectorul 6 este asigurată de SC Urban SA, în baza unui contract de servicii din 1999 încheiat cu Primăria Capitalei şi a actelor adiţionale aferente încheiate în perioada 2000 – 2001 cu municipalitatea şi în perioada 2002 – 2021 cu Primăria Sectorului 6.

Hotărârea adoptată prevede încetarea contractului la data atribuirii unui nou operator a delegării gestiunii pentru serviciul de salubrizare.

Consilierii locali au mai adoptat un proiect de hotărâre care vizează construirea unei staţii de sortare a deşeurilor pe Bulevardul Timişoara nr. 108 B, solicitându-se CGMB trecerea terenului în administrarea CL Sector 6.

Primarul Ciprian Ciucu a estimat că în aproximativ patru ani vor fi făcute economii de circa 80 de milioane de lei prin înfiinţarea societăţii care va avea patru obiecte de activitate: salubritate stradală, deszăpezire, ridicarea deşeurilor de la ADP şi operarea staţiei de sortare a deşeurilor.

El a precizat că staţia de sortare va fi o hală închisă. “Tehnologia de astăzi permite ca toate eventualele elemente care pot fi neplăcute să fie foarte bine controlate. Nu va fi niciun fel de problemă pe zona de locuire”, a spus Ciucu.

Potrivit primarului, staţia de sortare va recicla şi va reintroduce în circuitul economic materiale provenite din deşeuri, care vor fi valorizate. De asemenea, se va devia o bună parte dintre deşeuri de la groapă, scăzând costurile şi impactul asupra mediului.

“Colegii de la Fonduri Externe lucrează deja la aplicaţie pentru a putea depune pe POIM acest obiectiv să fie finanţat. Obiectivul oricum nu este foarte mare şi chiar dacă nu vom primi finanţare de pe POIM (…) este realizabil şi cu resurse proprii”, a explicat Ciprian Ciucu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Premierul Nicolae Ciucă, după ce Azomureș a anunțat că oprește producția de îngrășăminte: ‘Împreună vom găsi soluții’

Publicat

in

De

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că se vor găsi soluții pentru ca Azomureș să repornească producția. Cel mai important producător de îngrăşăminte din România, Azomureş, a anunțat că va opri temporar producţia, din cauza preţului ridicat la gaze şi energie electrică.

„Desigur, împreună vom găsi soluții. Nu pot să vă spun acum ce vom face, pentru că se analizează și cred că ministrul Energiei poate să dea mai multe detalii tehnice legate de modul în care vom găsi soluții împreună cu Azomureș să repornească producția”, a spus premierul Ciucă.

Nicolae Ciucă participă la prezentarea proiectului şi recepţia Staţiei de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciureşti, proiect ce contribuie la creşterea capacităţii de extracţie în cadrul depozitului Bilciureşti, judeţul Dâmboviţa. La eveniment sunt prezenți și ministrul Energiei, Virgil Popescu, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi parlamentari.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Șoc la Sampdoria Genova: preşedintele clubului, arestat pentru infracţiuni financiare, va demisiona

Publicat

in

De

Preşedintele clubului italian de fotbal Sampdoria Genova, Massino Ferrero, este pregătit să demisioneze după ce a fost arestat luni în urma unei anchete privind implicarea lui în infracţiuni financiare, a anunţat clubul din Serie A, citat de Reuters, arată Agerpres.

Sampdoria a precizat într-un comunicat că Ferrero, 70 ani, va demisiona din ”respect pentru club” şi că se distanţează de orice implicare în faptele de bancrută frauduloasă petrecute în urmă cu mai mulţi ani în urmă: ”Pentru a proteja interesele celorlalte activităţi pe care el (Ferrero) le conduce şi pentru a evita orice speculaţii cu privire la Sampdoria şi lumea fotbalului, Ferrero intenţionează să oficializeze o demisie imediată”.

Agenţia italiană ANSA a relatat că Ferrero, un om de afaceri şi un producător de film au fost arestaţi la Milano şi au fost duşi la închisoarea San Vittore. Alte cinci persoane implicate în acest caz au fost supuse arestului la domiciliu în cazul de bancrută frauduloasă a patru companii cu activităţi hoteliere, turism şi de cinema din provincia Cosenza.

În Serie A, după 16 etape Sampdoria, formaţie la care joacă şi fundaşul român Radu Drăguşin, ocupă locul 15 cu 15 puncte, la cinci puncte deasupra zonei de retrogradare.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend