Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Pe 24 iulie, alegerea noului rector prin Referendum la Universitatea de Stat din Piteşti

Avatar

Publicat

in

După ce rectorul Ionel Didea a renunţat această funcţie, creând un val de controverse din care nu au lipsit nici conotatiile politice, la sfarsitul saptamanii trecute preşedintele Senatului Universităţii de Stat din Piteşti, Nicolae Brînzea, şi rectorul desemnat Sebastian Pîrlac au susţinut o conferinţă de presă. A fost un bun prilej de a prezentata situaţia actuală a Universităţii, unde au fost declanşate procedurile privind alegerea noului rector. Astfel s+a luat decizizia ca pe 24 iulie,  să fie organizat primul tur al referendumului pentru stabilirea modului de alegere a rectorului. Există două variante: fie acesta este ales direct prin vo­tul comunităţii academice, fie se organizează concurs. Dacă nu se vor prezenta 50 +1din totalul mem­brilor cu drept de vot, însemnînd toate cadrele didactice titulare şi studenţii din cele 11 consilii ale universităţii, va fi organizat al doilea tur al referendumului pe 30 iulie.

Brînzea vrea dar se mai gandeste

Publicitate

Procedurile de alegere a noului rector se vor întinde pînă pe 20 februarie, cînd se încheia în mod normal mandatul lui Ionel Didea. „Practic, alegerea rectorului este ultima etapă, în lunile octombrie -noiembrie – decembrie fiind desem­narea membrilor consiilor facul­tăţilor, alegerea directorilor de departamente etc. Domnul prorector Sebastian Pîrlac a preluat, ca rector desemnat, programul managerial al domnului Didea şi îşi va continua activitatea atît din punct de vedere al procesului didactic, cît şi ca ordonator de credite. Dacă ar fi să mă refer la modalitatea de alegere a noului rector, aş opta pentru concurs“, a precizat preşedintele Senatului Universităţii. Întrebat dacă va candida pentru funcţia de rector, Nicolae Brînzea a precizat că, în prezent, este preocupat de liniştea şi echilibrul în unitatea de învăţămînt şi că nu s-a gîndit la acest lucru, însă nu a exclus această posibilitate. In privinta relaţiiei cu fostul rector, Ionel Didea, Brînzea a spus că şi instituţional şi personal a fost o relaţie bună şi că regretă această decizie de a-şi întrerupe mandatul. El a avut si o personală referitor la  problema care a generat disputa dintre Sindicatul Liber al UPIT şi fostul rector Didea, preşedintele Senatului a declarat: „Avem o situaţie care ţine mai mult de modalităţi de aplicare şi instrumentare a unei hotărîri judecătoreşti definitive şi irevocabile privind reîncadrarea. Nu se pune problema ca aceasta să nu se realizeze. Decizia instanţei este mai greu de înţeles ca aplicare şi implică un cost financiar foarte mare. Trebuie găsită formula juridică prin consultare cu Ministerul Educaţiei”, a spus Nicolae Brânzea

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

VIDEO DE SENZAȚIE! În Argeș, vulpea este paznic la oi !

Avatar

Publicat

in

De

Într-o perioadă in care se vorbeste tot mai mult de prezenta ursilor mult prea aproape de gospodarii sau de atacul acestora asupra altor animale domestice, vulpile par a nu fi de acord cu ceea ce se intampla. O dovada venit zilele trecute, in comuna Cicanesti din Arges, acolo unde un frumos exemplar de vulpe pare a-si fi luat in serios rolul de paznic al unei mici turme de ori. Mai mult, stiind ca este filmata, vulpea a venit spre propietarul oilor pentru a-și etala frumoasa blana dar și, probabil, bunele intentii.

ARGES – VULPEA, PAZNIC LA OI !

ARGES – VULPEA, PAZNIC LA OI !

Publicată de Profit 24 TV pe Vineri, 18 septembrie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ ÎN ARGEȘ! Fată de 15 ani, dispărută din Pitești

Avatar

Publicat

in

De

În seara zilei de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piteşti au fost sesizați cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile, CIUCĂ DIANA NICOLETA, de 15 ani, a plecat de la domiciliul său din municipiul Piteşti, și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălțime 1,68 m, greutate 45 kg, ochi albaștri, față rotundă, păr șaten lung, fără semne particulare.

Publicitate

Vestimentație la momentul plecării: pantaloni tip blugi, de culoare albastru, bluză albă cu mânecă lungă, încălțată cu pantofi sport, multicolori, predominantă culoarea portocaliu.

Persoanele care pot da relaţii despre minora în cauză sunt rugate să anunţe Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Piteşti, la telefon 0248 607.009.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend