Conecteaza-te cu noi

POLITICA

„PDL şi PP-DD aduc politica în consiliul local, ceea nu este normal”

Publicat

in

consiliu local (2)Ultimele şedinţe de consiliu local de la Curtea de Argeş au adus critici dure din partea mass-mediei unor aleşi care au demonstrat, încă o dată, că nu pot reprezenta cetăţenii atâta vreme cât nici măcar ei nu ştiu pe ce lume se află. Întrebările fără sens sau remarcile fără noimă nu au făcut decât să atragă atenţia celor care nu o dată au spus că actualul consiliu este cel mai slab din istoria municipiului.

Nemulţumit de activitatea consilierilor este şi primarul Nicolae Diaconu care spune că există reprezentanţi ai partidelor care aduc politica în consiliu, lucru care nu este deloc benefic. „Nu ştiu ce se întâmplă la nivel naţional, cum funcţionează USL sau care este legătura cu alte partide politice, la Curtea de Argeş trebuie să fim uniţi şi să găsim soluţii pentru problemele cu care ne confruntăm. Cu excepţia a două formaţiuni politice, PDL şi PP-DD care încearcă să aducă politica în consiliu noi comunicăm foarte bine”, este de părere primarul.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Nu putem, din păcate, să reparăm într-o singură noapte ceea ce nu s-a făcut în doi ani de zile’

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Marius Budăi, critică decizia autorităţilor române de a negocia în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) condiţionalităţi privind alocarea unui anumit procent din Produsul Intern Brut (PIB) către fondul public de pensii, el considerând că printr-o astfel de măsură pensionarii cu venituri mici sunt „ţinuţi” săraci. El critică guvernele liberale din ultimii doi ani că „nu le-a păsat” de situaţia pensionarilor.

„Două milioane jumate de cetăţeni români au în România pensia mai mică sau egală cu 1.600 de lei. Da? Şi noi punem în PNRR o condiţionalitate să avem doar un impact de 9,4% din PIB cu plata pensiilor. Adică să-i ţinem pe oamenii ăştia săraci”, a afirmat Marius Budăi, miercuri seară, la România Tv.

Budăi a adăugat că, din punctul de vedere al ministerului pe care îl conduce, statul trebuie să continue să ia măsuri în sprijinul celor vulnerabili, cu pensii mici. Conform acestuia, dacă nu se continuă cu măsuri de ajutor, România va avea „o problemă extrem de mare în partea de jos a ierarhiei din punct de vedere financiar” şi vor exista mulţi oameni aflaţi sub pragul sărăciei extreme.

„Noi avem deja discuţii să vedem ce se poate face pe viitor, sperăm că am reuşit să creăm cât de cât măcar, în această perioadă, cu acest pachet social, un scut în jurul acestor cetăţeni, asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim aici şi nu înseamnă că e suficient”, a adăugat ministrul Muncii.

Budăi a criticat deciziile luate de fostele guverne liberale cu privire la pensionari, susţinând că acestora „nu le-a păsat”.

„Cu groază mă uitam chiar în aceşti doi ani de zile de când nu am mai fost la guvernare că nu le-a păsat. Poate dacă continuau – atât cât era posibil, nu sunt ipocrit acum să spun că nu am avut criză financiară, criză sanitară – dar uită-te în ochii unei astfel de bunici? Cum îi răspunzi? Am avut onoarea să fac parte dintr-un guvern care a făcut lucruri şi am onoarea să fac parte din alt guvern care văd că începem să facem lucruri. Însă nu sunt suficiente. Vom continua şi ne vom bate, prezenţa, fără să fac politică, a PSD în această coaliţie este o garanţie că ne vom lupta (…) dar nu putem, din păcate, să reparăm într-o singură noapte ceea ce nu s-a făcut în doi ani de zile”, a spus Budăi, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis, laude la scenă deschisă pentru actuala Coaliție de guvernare PSD-PNL-UDMR: ‘Clasa politică din România a dovedit maturitate democratică’

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat că, la finalul anului trecut, clasa politică din România a dovedit „maturitate democratică” şi a fost constituită o coaliţie „solidă”.

La finalul anului trecut, clasa politică din România a dovedit maturitate democratică. Printr-un proces care nu a fost deloc uşor, dar care este firesc în orice democraţie a fost constituită o coaliţie solidă în Parlamentul României. Ca rezultat a fost instalat un Guvern care trebuie să asigure stabilitatea ţării şi să conducă societatea românească spre o nouă etapă de modernizare.

Acest Guvern trebuie să îndeplinească aşteptările cetăţenilor care doresc soluţii concrete pentru a gestiona efectele produse de pandemie, de criza energetică, pentru implementarea deplină a PNRR, care reprezintă un obiectiv de prioritate zero, precum şi pentru asigurarea bunăstării şi securităţii ţării noastre şi cetăţenilor săi în sens larg„, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend