Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PĂZEA !!! Firea şi-a făcut trupa de şoc impotriva lui Dragnea: mai mulți parlamentari și grei ai PSD intră în grupul disidenților, spun sursele

Publicat

in

Războiul dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea este unul care se anunță pe viață și pe moarte. Firea este lider interimar la București și președinte plin la Ilfov, iar în aceste zile încearcă să-și atragă de partea sa cât mai mulți oameni din interiorul PSD.

Sursele noastre arată că Gabriela Firea are de partea sa un consistent grup de parlamentari PSD, nemulțumiți de Liviu Dragnea. La această oră, între 15 și 20 de parlamentari PSD o susțin pe Gabriela Firea și sunt dispuși să facă opoziție pe față împotriva lui Dragnea.

De asemenea, sursele noastre arată că Firea a obținut sprijin de la mai mulți lideri extrem de influenți din PSD. Se pare că alături de Firea joacă vicepremierul Paul Stănescu, fostul premier Mihai Tudose, dar în echipă s-ar putea alătura alți doi grei ai PSD, Adrian Țuțuianu și Niculae Bădălău. Conform surselor noastre, aceștia preferă un joc de așteptare, însă este posibil ca la următorul CEx al PSD să fie împotriva lui Liviu Dragnea

În alt plan, Firea și Dragnea încep războiul pentru organizația PSD București. Aici Firea este interimar, iar Liviu Dragnea ar dori să-l impună drept președinte plin pe senatorul Șerban Nicolae. Aceasta este o organizație extrem de importantă, dar trebuie ținut cont de faptul că Firea are o putere aproape la fel de mare ca și Dragnea în București și poate găsi ”argumente” pentru a-și obține susținerea din partea liderilor din organizația PSD din Capitală.

Gabriela Firea o va avea alături de ea pe Ecaterina Andronescu, un om cu mare greutate în organizația PSD București. În schimb, Liviu Dragnea are de partea sa o serie de parlamentari din Capitală și o parte dintre primarii de Sector. Tocmai de aceea, Liviu Dragnea îl va susține pe Șerban Nicolae la președinția PSD București, pentru că acesta poate mobiliza liderii din Parlament.

Bătălia decisivă între Liviu Dragnea și Gabriela Firea va avea loc în Comitetul Executiv al PSD, acolo unde vom vedea cum se vor poziționa cele două tabere.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Serie A se va relua sâmbătă, cu meciul Torino – Parma, restanţă din etapa a XXVI-a

Publicat

in

De

Serie A, campionat întrerupt de pandemia de coronavirus, se va relua sâmbătă, 20 iunie, la ora locală 19.30, cu meciul Torino – Parma, restanţă din etapa a XXVI-a, informează gazzetta.it, potrivit news.ro.

În aceeaşi zi, de la ora locală 21.45 (22.45, ora României) va avea loc Verona – Cagliari, tot din etapa a XXVI-a.

Ultimele două restanţe din etapa respectivă vor avea loc la 21 iunie, Atalanta – Sassuolo (19.30) şi Inter – Sampdoria (21.45).

Citește și: Victor Ponta a RĂBUFNIT de Ziua Copilului, din cauza REFUZULUI PNL de a crește alocațiile: Orban nu alocă bani, dar bea whiskey

Meciurile etapei a XXVII-a se vor juca de luni, 22 iunie, până miercuri, 24 iunie.

Sezonul este programat să se încheie la 2 august, cu zece meciuri de la ora locală 21.45.

Din actuala ediţie a campionatului mai sunt de jucat 12 etape şi patru restanţe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

MTS a ‘economisit’ 12 mil. lei pe programe pentru tineri. Unde ar putea ajunge banii

Publicat

in

De

Ministerul Tineretului și Sportului a economisit aproape 12 milioane de lei pe programe pentru tineri, susține Consiliul Tineretului din România. Propunerea e de a cheltui acești bani pe proiecte de voluntariat pentru cei afectați de epidemie și pe activități educaționale.

Consiliul Tineretului din România (CTR) și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) cere Guvernului, respectiv Ministerului Tineretului și Sportului, să sprijine sectorul de tineret, afectat în ultimele două luni: „MTS are toate instrumentele necesare pentru a face acest lucru, pentru moment nefiind necesară o alocare bugetară suplimentară”, potrivit mediafax.ro.

Citește și: AFIRMAȚII CIUDATE ale senatoarei Gabriela Crețu despre tehnologia 5G: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment global (VIDEO)

Ministerul Tineretului și Sportului organizează anual trei concursuri naționale și/sau locale, în care finanțează proiectele organizațiilor de și pentru tineret, respectiv organizațiile studențești. Suma alocată acestora este de 8.890.000 lei. De asemenea, în contextul pandemiei COVID-19, Programul Național „Tabere Studențești” nu se va mai derula în anul 2020, fapt care va genera o economie de aproximativ 4. 500.000 lei.

CTR și ANOSR propun ca acești bani să fie redistribuiți sectorului ONGT, cu precădere pentru:

• Desfășurarea și organizarea unor proiecte de voluntariat prin care sunt sprijinite persoane vulnerabile la infectarea cu virusul SARS-CoV2 (ex. aprovizionarea cu alimente, producerea măști și alte echipamente necesare);

Citește și: Victor Ponta a RĂBUFNIT de Ziua Copilului, din cauza REFUZULUI PNL de a crește alocațiile: Orban nu alocă bani, dar bea whiskey

• Realizarea unor activități educaționale, culturale și de petrecere a timpului liber care să vizeze în mod direct dezvoltarea personală a tinerilor, dat fiind faptul că procesul educațional a fost distorsionat, dezvoltând, în unele cazuri, forme incipiente de anxietate, în contextul măsurilor din perioada stării de urgență și de alertă;

• Acordarea de granturi către organizațiile de și pentru tineret care demonstrează că veniturile lor au fost afectate în mod semnificativ (ex. peste 30%), în vederea acoperirii costurilor administrative (chirie, servicii funcționare, angajați permanenți etc.) Schimbările sociale generate de această perioadă vor avea un impact în dezvoltarea organizațională a acestor structuri, fapt pentru care este importantă sprijinirea lor;

• Finanțarea investițiilor în infrastructura IT care să accelereze digitalizarea în sectorul de tineret;

Citește și: Ludovic Orban, după fotografia de la Guvern: Am comis o greșeală! Nu mă interesează cine a făcut poza

• Proiecte care implementează activități de reîntoarcere la normalitate: concerte care respectă normele și lucrează cu artiști independenți, spectacole de teatru în aer liber etc. – prioritar sectorul independent tânăr, orice altă formă de activitate culturală și/sau educațională care poate fi desfășurată în aer liber (ex. dezbateri, prelegeri, proiecții de filme documentare, intervenție comunitară etc.;

• Alternative de petrecere a timpului liber și de mobilitate între orașe (ex: micro-festivaluri, cu un număr de participanți în conformitate cu prevederile legale);

• Rezidențe de tineret, stagii de voluntariat, job shadowing.

„Cei 11.890.000 lei reprezintă o sumă mai mult decât modestă, având în vedere subfinanțarea cronică a sectorului de tineret. Guvernul României și Ministerul Tineretului și Sportului au, însă, posibilitatea de a sprijini, fără nicio alocare bugetară suplimentară, organizațiile care contribuie cel mai mult la îmbunătățirea calității vieții tinerilor din România. Acest instrument, aflat la dispoziția MTS, este unul bine cunoscut, fiind aplicat anual. Adaptarea lui la situația din prezent presupune modificări legislative minimale. Înțelegem prioritățile și dificultățile generate de contextul pandemiei COVID-19, însă neglijarea viitorului tinerilor români nu poate să nu producă consecințe nefericite”, arată Consiliul Tineretului din România și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.

În același timp, tinerii propun introducerea termenului dar și a mecanismelor necesare granturilor operaționale (care să asigure funcționarea de bază/existența ONG-urilor), includerea printre cheltuielile eligibile a cotizațiilor în cadrul structurilor de/pentru tineret din care ONGT/ONGS-urile fac parte (sunt cheltuieli eligibile conform HG al MTS) și crearea unui mecanism similar sectorului privat (IMM Invest) – similar la nivel de principiu (sprijin oferit sectorului) însă nu la nivel de implementare.

De asemenea, tinerii cer amânarea contribuțiilor fiscale către stat pentru personalul angajat cu o perioadă de minim trei luni, începând cu 15.06.2020, acoperirea de către de stat a impozitelor pe salarii pentru angajații ale căror contracte nu au fost suspendate pe perioada stării de urgență și a stării de alertă și scutirea de la plata impozitului pe salariu pentru angajații ONG-urilor care își plătesc taxele la timp până la finalul anului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend