Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PĂZEA !!! Firea şi-a făcut trupa de şoc impotriva lui Dragnea: mai mulți parlamentari și grei ai PSD intră în grupul disidenților, spun sursele

Avatar

Publicat

in

Războiul dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea este unul care se anunță pe viață și pe moarte. Firea este lider interimar la București și președinte plin la Ilfov, iar în aceste zile încearcă să-și atragă de partea sa cât mai mulți oameni din interiorul PSD.

Sursele noastre arată că Gabriela Firea are de partea sa un consistent grup de parlamentari PSD, nemulțumiți de Liviu Dragnea. La această oră, între 15 și 20 de parlamentari PSD o susțin pe Gabriela Firea și sunt dispuși să facă opoziție pe față împotriva lui Dragnea.

Publicitate

De asemenea, sursele noastre arată că Firea a obținut sprijin de la mai mulți lideri extrem de influenți din PSD. Se pare că alături de Firea joacă vicepremierul Paul Stănescu, fostul premier Mihai Tudose, dar în echipă s-ar putea alătura alți doi grei ai PSD, Adrian Țuțuianu și Niculae Bădălău. Conform surselor noastre, aceștia preferă un joc de așteptare, însă este posibil ca la următorul CEx al PSD să fie împotriva lui Liviu Dragnea

În alt plan, Firea și Dragnea încep războiul pentru organizația PSD București. Aici Firea este interimar, iar Liviu Dragnea ar dori să-l impună drept președinte plin pe senatorul Șerban Nicolae. Aceasta este o organizație extrem de importantă, dar trebuie ținut cont de faptul că Firea are o putere aproape la fel de mare ca și Dragnea în București și poate găsi ”argumente” pentru a-și obține susținerea din partea liderilor din organizația PSD din Capitală.

Gabriela Firea o va avea alături de ea pe Ecaterina Andronescu, un om cu mare greutate în organizația PSD București. În schimb, Liviu Dragnea are de partea sa o serie de parlamentari din Capitală și o parte dintre primarii de Sector. Tocmai de aceea, Liviu Dragnea îl va susține pe Șerban Nicolae la președinția PSD București, pentru că acesta poate mobiliza liderii din Parlament.

Bătălia decisivă între Liviu Dragnea și Gabriela Firea va avea loc în Comitetul Executiv al PSD, acolo unde vom vedea cum se vor poziționa cele două tabere.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

STUDIU Pandemia a lungit ziua de muncă cu 48 de minute și a crescut numărul ședințelor și al e-mailurilor

Avatar

Publicat

in

De

Pandemia a dus la creșterea timpului de lucru cu 48 de minute, la sporirea numărului ședințelor și întâlnirilor și la un număr mai mare de mesaje electronice trimise, arată un studiu la care au participat 3,1 milioane de persoane din Nordul Americii, Europa și Orientul Mijlociu, anunță Bloomberg, potrivit MEDIAFAX.

Cercetătorii au comparat comportamentul angajaților în două perioade de 8 săptămâni, înainte și după perioada de blocaj din cauza Covid-19. Privind e-mailurile și datele întâlnirilor, grupul a calculat că ziua de muncă este cu 48,5 minute mai mare, numărul de întâlniri a crescut cu aproximativ 13%, iar oamenii au trimis în medie cu 1,4 mai multe e-mailuri.

Publicitate

Citește și: DNA intră la rupere! Fost director al Apelor Române, reţinut pentru luare de mită

În câteva orașe, cum ar fi Los Angeles și Chicago, durata medie a zilei de muncă a revenit la nivelurile sale pre-pandemice. Dar zilele de muncă mai lungi au persistat în New York, San Jose și cea mai mare parte a Europei până în mai.

„Oamenii și-au ajustat modelele de lucru”, a spus Jeff Polzer, profesor în departamentul de comportament organizațional la Harvard Business School, unul dintre cei cinci coautori ai studiului.

Pe parcursul celor două luni, au existat și părți bune: întâlnirile suplimentare au fost mai scurte, conform analizei cercetătorilor de la Harvard Business School și Universitatea New York. Studiul a fost publicat de Biroul Național al Relațiilor Economice în luna iulie.

Companiile studiază impactul lucrului forțat de acasă asupra productivității, moralului, culturii, costurilor și altor factori pentru a determina modul în care își pot modifica practicile. Alte rezultate arată că că oamenii au lucrat trei ore în plus în S.U.A. și s-au conetat la ore ciudate.

Citește și: Codrin Ștefănescu îl desființează pe Marcel Ciolacu: Misiunea trebuie îndeplinită conform ordinelor .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Klaus Iohannis, ședință cu Ludovic Orban și miniștrii la Cotroceni: decizie privind începerea anului școlar

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis are, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire pe tema educaţiei, la care iau parte mai mulţi membri ai Guvernului.

Citește și: OFICIAL – S-au prelucrat mai puține teste, dar numărul de cazuri este aproape de record

Publicitate

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţa programată la ora 15,00 vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, Raed Arafat, informează Agerpres

Săptămâna trecută, şeful statului a anunţat că se va întâlni cu reprezentanţii Guvernului pentru a discuta despre scenariile privind deschiderea noului an şcolar şi universitar.

“Această situaţie a deschiderii noului an şcolar, implicit a anului universitar, este una de extremă importanţă şi mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii şi a unor scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru o discuţie pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că reuşim să conturăm câteva scenarii care pot fi comunicate pe urmă public”, spunea, pe 29 iulie, Iohannis.

El preciza că “şcoala sigur nu va începe în condiţii normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea”.

“Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Şi, atunci, ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde, probabil, şi în funcţie de condiţiile locale, vom avea mai mult şcoală normală cu elevii la şcoală sau mai mult online sau un sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două şi va fi comunicat public”, a explicat atunci Iohannis.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend