Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Paul Stănescu, atac la Florin Cîțu: Sper că premierul nu va face doar figurație politică

Publicat

in

Paul Stănescu, secretar general al PSD, a lansat un atac la adresa premierului Florin Cîțu, înainte ca șeful Guvernului să prezinte PNRR-ul în Parlament.

Paul Stănescu a declarat că se aşteaptă ca premierul Florin Cîţu să nu facă doar „figuraţie politică”, miercuri, ci să fie o dezbatere parlamentară consistentă.

„Liberalii sunt loviţi de pandemia secretomaniei. În mandatul lor, transparenţa mult clamată a avut de suferit şi are în continuare. Ce fel de surprize mai ascund liberalii? Îngheţarea pensiilor şi a salariilor? Creşterea vârstei de pensionare? Sper că astăzi (miercuri – n.r.), în Parlament, premierul nu va face doar figuraţie politică. Românii trebuie să aibă parte de o dezbatere parlamentară consistentă, nu doar să-l vadă pe Cîţu cum citeşte de pe foi. PSD are specialişti pregătiţi să contribuie la un PNRR care să fie cu adevărat în interesul tuturor românilor. Noi ne ţinem de cuvânt. Sper că şi liberalii vor fi mai transparenţi şi mai deschişi de data aceasta”, a afirmat Stănescu, potrivit unui comunicat de presă al PSD remis AGERPRES.

Stănescu a adăugat că PSD va lupta cu toate forţele „cu secretomania şi interesele economice meschine ale liberalilor”.

„În mijlocul campaniei de vaccinare, care merge tot mai greu, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că, în următoarea perioadă, vaccinul nu va mai fi gratuit pentru români. Declaraţia este şi cinică şi penibilă în contextul în care pandemia nu s-a terminat, iar acesta este cel mai important instrument în puterea statului. Prostie, interese economice sau şantaj la adresa românilor? Dacă românii vor trebui să scoată bani din buzunar, campania de vaccinare pe termen lung nu va fi un semieşec ca acum, va fi o tragedie. Desigur, nu este prima dată când Ludovic Orban face presiuni pentru a privatiza sănătatea. Să ne amintim că, împreună cu Victor Costache, ministru al Sănătăţii în mandatul lui, au încercat să vândă sistemul de sănătate printr-o ordonanţă de urgenţă care permitea acces nelimitat spitalelor private la decontări din programele naţionale de sănătate. Oare ce s-ar fi întâmplat în această pandemie dacă le-ar fi ieşit mişelia?”, a mai spus Stănescu.

Secretarul general al PSD arată că vaccinarea trebuie să rămână gratuită şi că „este treaba statului să aibă grijă de toţi cetăţenii în această criză, care nu se va termina în această vară”.

Vezi și

EXCLUSIV Cutremur în sistemul bugetar, după ce s-a aflat că există angajați care cumulează ilegal pensia cu salariul! Directorul ANIF: ‘Este o situație fără precedent’

Bani în plus pentru polițiști! Se acordă până la sfârșitul lunii iunie

Amalia Năstase, replică dură pentru Clotilde Armand: E dezastru în parcuri de mizerie, sunt căpușe, nu se poate merge de țânțari, bălăriile de un metru, șobolani și ați găsit o mașină pe Kiseleff

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

ULTIMA ORĂ NATO se pregătește să respingă MILITAR Rusia, inclusiv în Marea Neagră: Ce cuprinde planul aprobat de miniștrii Apărării

Publicat

in

De

Miniştrii Apărării din ţările NATO au aprobat, joi, un nou plan de apărare pe multiple fronturi faţă de riscurile generate de Rusia în zona Mării Negre şi a Mării Baltice, reafirmând obiectivul central de contracarare a ameninţărilor Moscovei, deşi atenţia se îndreaptă tot mai mult asupra Chinei.

Strategia confidenţială a Alianţei Nord-Atlantice se concentrează pe contracararea potenţialelor atacuri simultane ale Rusiei în zona Mării Negre şi în zona Mării Baltice, fiind prevăzute modalităţi de blocare a atacurilor cu arme nucleare, cibernetice sau spaţiale, conform agenţiei Reuters.

“Continuăm să consolidăm Alianţa Nord-Atlantică cu planuri mai bune şi mai moderne”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, după reuniunea miniştrilor Apărării din ţările membre.

În cursul reuniunii, a fost aprobat şi un fond de un miliard de dolari pentru finanţarea dezvoltării de noi tehnologii digitale.

Oficialii din cadrul NATO nu cred că există riscul iminent al unui atac al Rusiei, iar Administraţia de la Moscova a negat că ar avea intenţii ostile, acuzând Alianţa Nord-Atlantică de activităţi care destabilizează Europa.

Conform diplomaţilor, noul plan, axat pe “Conceptul de disuasiune şi apărare în spaţiul euro-atlantic”, este necesar în condiţiile în care Rusia dezvoltă armament avansat şi mobilizează trupe în apropierea frontierelor NATO.

“Acestea sunt modalităţile pentru descurajare. Iar planul este adaptat actualului comportament al Rusiei, dat fiind că observăm încălcări comise în spaţiul aerian, deasupra Mării Baltice, şi din ce în ce mai multe incursiuni în zona Mării Negre”, a afirmat Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul german al Apărării, citată de postul de radio Deutschlandfunk.

În baza planului aprobat joi, Alianţa Nord-Atlantică va adopta măsuri punctuale de apărare în cursul anului 2022.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Scandal la Spitalul din Slobozia: rudele morților de COVID își varsă NERVII pe personalul medical

Publicat

in

De

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, Liviu Patrichi, susţine că medicii din această unitate medicală se confruntă cu un val de nemulţumiri din partea aparţinătorilor celor care mor din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, deşi majoritatea celor care decedează din cauza COVID nu sunt vaccinaţi. “Vorbim de aparţinătorii care trec prin momente grele la decesul unei rude, dar care nu-şi explică de ce mai bine de 7 luni de zile, deşi ştiau că părinţii sau fraţii, surorile sufereau de comorbidităţi, nu au încercat să-i convingă să ia decizia corectă, cea a vaccinării. Şi evident, când trec prin momente grele îşi revarsă furia şi neputinţa pe personalul medical”, afirmă el.

Conform managerului Spitalului Judeţean Slobozia, Liviu Patrichi, circa 92-95 la sută dintre bolnavii care ajung cu COVID în acest spital sunt nevaccinaţi, iar mulţi ajung foarte târziu după ce se testează acasă şi se tratează aşa cum consideră, fără a informa Direcţia de Sănătate Publică şi fără a cere o schema de tratament medicului de familie.

Pe de altă parte, managerul SJU Slobozia a atras atenţia asupra unui fenomen căruia medicii trebuie să-i facă faţă, acela al nemulţumirilor şi revoltei aparţinătorilor persoanelor care mor de COVID.

“Toţi pacienţii care ajung la spital şi sunt în stare gravă regretă situaţia în care au ajuns, pentru lipsa lor de discernământ în momentul în care au decis sau au amânat momentul vaccinării. Din păcate, începem să realizăm că avem un alt fenomen – al aparţinătorilor, care sunt nemulţumiţi. În general, vorbim de aparţinătorii care trec prin momente grele la decesul unei rude, dar care nu-şi explică de ce mai bine de 7 luni de zile, deşi ştiau că părinţii sau fraţii, surorile sufereau de comorbidităţi, nu au încercat să-i convingă să ia decizia corectă, cea a vaccinării. Şi evident, când trec prin momente grele îşi revarsă furia şi neputinţa pe personalul medical. Încercăm să fim cât de mult empatici cu dânşii, dar le atragem atenţia că acest lucru putea fi făcut mai devreme, să ia decizia corectă, să-i protejeze pe cei dragi. Acesta e îndemnul pe care îl am de acum încolo: protejaţi-i pe cei de alături, sfătuiţi-i să se vaccineze”, a declarat Liviu Patrichi.

În Spitalul Slobozia, nu mai sunt locuri pentru bolnavii Covid, de mai multe zile.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend