Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Patru ziare de top din Europa au publicat o scrisoare deschisă adresată lui Xi Jinping: ‘China destructurează gradual libertatea presei în Hong Kong’

Publicat

in

Patru din cele mai importante ziare din Europa de Nord au publicat joi pe prima lor pagină, cu ocazia celebrării a 100 de ani de înfiinţarea Partidului Comunist chinez, o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Xi Jinping pentru a denunţa atingerile aduse libertăţii presei în Hong Kong, relatează AFP.

‘Lumea nu mai poate privi pasiv cum China destructurează gradual libertatea presei în Hong Kong’, scriu în mesajul lor redactorii şefi ai ziarelor norvegian Aftenposten, suedez Dagens Nyheter, danez Politiken şi finlandez Helsingin Sanomat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Xi Jinping promite ‘reunificarea’ cu Taiwanul și anunță că va ‘zdrobi’ orice încercări de independenţă. Reacția Taipeiului

‘Sperăm că autorităţile chineze vor respecta asigurările lor că drepturile democratice fundamentale vor fi apărate şi prezervate la Hong Kong. Din păcate, această speranţă s-a estompat în ultimul timp’, îşi exprimă regretul ei.

Scrisoarea lor, adresată preşedintelui chinez Xi Jinping, evocă problemele cu care s-a confruntat ziarul Apple Daily din Hong Kong.

În iunie, această publicaţie pro-democraţie a fost constrânsă să se închidă după ce i-au fost îngheţate conturile în baza legii privind securitatea naţională, iar unii dintre responsabilii din conducerea ziarului au fost arestaţi pentru o serie de articole publicate.

Citește și: Xi Jinping, discurs amenințător la centenarul Partidului Comunist: ‘Nu vom permite nimănui să intimideze, persecute sau subjuge China’

Dacă liderii de la Hong Kong şi-au înmulţit de la an la an discursurile prin care asigură că libertăţile rămân garantate, exprimarea anumitor opinii politice este, conform acestei legi draconice, o infracţiune pedepsită cu închisoarea pe viaţă.

‘Ultima speranţă, poate naivă, din nefericire s-a risipit după ce ziarul liber Apple a trebuit să se închidă săptămâna trecută din cauza faptului că autorităţile pun căluş libertăţii de exprimare’, subliniază cei patru redactori şefi. ‘Observăm cu o îngrijorare crescândă cum profesia noastră – jurnalismul liber, independent şi critic – este criminalizată’, subliniază ei, înainte de a încheia cu un apel la uniune ‘pentru a arăta că informaţiile a căror cenzurare se încearcă în Hong Kong vor apărea în alte părţi ale lumii’.

Campioane în domeniul drepturilor şi libertăţilor, cele patru ţări din Europa de Nord, care monopolizează primele patru locuri în clasamentul mondial al libertăţii presei stabilit de RSF, au avut mai multe episoade tensionate cu China în ultimii ani.

În 2010, atribuirea – de un comitet independent de guvernul norvegian – a premiului Nobel pentru pace disidentului încarcerat chinez Liu Xiabo – i-a atras Norvegiei o îngheţare a relaţiilor diplomatice bilaterale pe termen lung.

De asemenea, tensiuni există între China şi Suedia în legătură cu soarta editorului Gui Minhai, chinez naturalizat suedez, condamnat în ţara sa de origine la zece ani de închisoare pentru ‘difuzare ilegală de informaţii clasificate în străinătate’.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Gefco, expert global în lanţul de aprovizionare multimodal, a devenit partenerul logistic al Citroen, în Italia

Publicat

in

De

Gefco, expert global în lanţul de aprovizionare multimodal şi furnizor principal de logistică auto în Europa, a devenit partenerul logistic al Citroen, în Italia, pentru AMI, un vehicul inovator, 100% electric.

Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, prin acest parteneriat, Gefco va gestiona atât transportul, operaţiunile de post-producţie, depozitarea, dar şi livrarea door-to-door şi predarea către clienţi.
Gefco Italia va distribui vehiculul Citroen AMI din complexul său din Guasticce (Livorno), unde toate operaţiunile de post-producţie necesare pentru a scoate vehiculele pe şosea sunt efectuate de un personal specializat. În plus, compania va oferi numeroase facilităţi de depozitare pentru vehiculele Citroen AMI care aşteaptă livrarea în Italia.

Etapa de post-producţie include spălarea maşinilor, verificarea fluidelor, configurarea, instalarea accesoriilor şi reglarea fină a configuraţiilor pachetului My AMI Pop şi My Ami Vibe.

Prin acest parteneriat, Gefco va asigura şi livrarea la domiciliu. Toţi şoferii de livrare au fost instruiţi să distribuie şi să ofere explicaţii despre vehicul pentru a le permite clienţilor să poată folosi fiecare opţiune în cel mai scurt timp. Lansat în completarea serviciilor de vânzare digitale ale Citroen, acest parteneriat asigură o experienţă fără precedent pentru clienţi, se menţionează în comunicat.

“Suntem mândri să colaborăm cu Citroen AMI-100% electric, care a fost conceput pentru a revoluţiona ideea de mobilitate urbană. Gefco gestionează transportul, configurarea, personalizarea şi livrarea direct la domiciliul clienţilor, respectând cele mai noi cerinţe de protecţie. Este o plăcere să faci parte din această aventură şi lucrăm alături de CitroĂŤn Italia pentru a oferi clienţilor o călătorie cu adevărat excepţională”, a declarat Fabrice Barthe, managing director al Gefco Italia.

Gefco este un expert global în lanţul de aprovizionare multimodal şi un furnizor de frunte de logistică auto în Europa. Cu peste 70 de ani de cunoştinţe în gestionarea lanţurilor de aprovizionare complexe, Gefco inventează soluţii inteligente, agile şi durabile pentru a îndeplini nevoile partenerilor săi într-o gamă largă de industrii. Reţeaua globală a Gefco se întinde pe cinci continente, cu 11.500 de angajaţi în 47 de ţări. În 2020, Grupul a generat venituri de 3,8 miliarde euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Kieron Dyer, internat în spital cu probleme pulmonare

Publicat

in

De

Fostul internaţionl englez Kieron Dyer, în vârstă de 42 de ani, a fost internat în spital, miercuri, cu probleme pulmonare, informează lequipe.fr.

Anunţul a fost făcut de clubul Ipswich Town, la care Dyer care este antrenorul echipei under 23. Medicii îl supun pe fostul mijlocaş unei serii de teste pentru a stabili gravitatea afecţiunii sale. El ar fi suferit un colaps pulmonar.

“Toată lumea de la Ipswich Town Football Club îi trimite cele mai bune urări lui Kieron. Le cerem tuturor să respecte viaţa privată a lui Kieron şi noi nu vom mai face niciun comentariu pe acest subiect”, a precizat clubul din liga a treia engleză.

Născut la Ipswich, Dyer şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Newcastle United şi West Ham United. El a mai jucat la Ipswich Town, Queens Park Rangers şi Middlesbrough. La echipa naţională a Angliei, Kieron Dyer a jucat 33 de meciuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend