Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Patru intervenții complexe, într-o singură zi, la Angiograf

Avatar

Publicat

in

Pacienți salvați de medicii de la Angiograf . O echipă formată din medicii de la Laboratorul de Angiografie al Spitalului Județean de Urgență Pitești, medici din București și din străinătate, a efectuat, recent, într-o singură zi, patru intervenții complexe, ce au constat în dezobstrucții ale unor ocluzii cronice (deschiderea unor vase sever calcificate).

„A fost o zi în care am rezolvat niște cazuri foarte complexe. Am avut o prezență cu doctori din București și cu doctori din străinătate, cu un coleg de-al nostru din Liverpool, care ne-a ajutat la proceduri. Procedurile au constat în dezobstrucții ale unor ocluzii cronice , a unor vase închise de mai mult timp iar noi am încercat să le deschidem vasul acestor pacienți… Sunt cazuri complexe și s-au desfășurat cu bine. (…) Pacienții au rămas internați și apoi au fost externați fără probleme.”, a precizat dr. Elvis Boțu, medicul coordonator al Laboratorului de Angiografie.

La unul dintre pacienți, s-a folosit pentru prima dată în Laboratorul de Angiografie al Spitalului Județean Argeș o tehnologie nouă – Shockwave. Noul dispozitiv este dotat cu un balon special, cuplat la o consolă, ce emite unde cu ultrasunete care sparg calciul din profunzimea vaselor. Această metodă se aplică în cazul în care calciul din vase este mult mai profund, iar freza de rotablație nu poate ajunge la el, explică dr. Elvis Boțu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Puicănescu și alți 7 patroni de restaurante se judecă cu Prefectura Argeș – ÎNCHIDEREA TERASELOR, motiv de dispută

Avatar

Publicat

in

De

După ce judecătorul Rebeca a dat în judecată Prefectura Argeș cerând anularea unei hotarări a CJSU Arges, si patronii de terase din județ contesta în instanță o altă hotărâre semnată de prefectul Emanuel Soare. Este vorba de Hotărârea  CJSU nr.63/15.12.2020 care interzicea functionarea teraselor restaurantelor prevăzute cu mai mult de o latură închisă indiferent din materialul din care este confecționată aceasta. Cum patronii respectivelor restaurante investisera sume consistente in pereti retractabili, firesc, decizia i-a afectat. La doar 3 zile după adoptarea hotărârii care a dat naștere unui val de nemulțumiri si, implicit, închiderea acestor tipuri de terase exact la mijlocul luni decembrie, Cristian Puicănescu, patronul restaurantului Curtea Veche, și alti 7 patroni de restaurante din județ au dat în judecată Prefectura Argeș cerand suspendarea Hotărârii CJSU nr.63/15.12.2020 – intr-unul dintre dosare, și anularea aceleiasi hotărări – într-un al doilea dosar aflat pe rolul Tribunalului Argeș. In primul dosar, in urma cu o săptămână, magistratii au respins cererea. In al doilea dosar, la primul termen din 14 ianuarie, magistratii au admis proba cu înscrisuri solicitată de patronii restaurantelor. Mai exact, în cadrul probei cu înscrisuri a încuviinţat pentru patronii de restaurante şi proba cu relaţii de la pârât, sens în care a emis adresă pentru a depune la dosar întreaga documentaţie ce a stat la baza Hotărârii nr.63/15.12.2020, inclusiv adresa D.S.P Argeş nr.43710/15.12.2020 la care se face referire în preambulul hotărârii şi toate hotărârile ulterioare pe care le-a adoptat, inclusiv Hotărârea nr.65/22.12.2020 şi Hotărârea nr.1/05.01.2021 precum şi actele ce au stat la baza emiterii lor.

In acest dosar, magistrații au stabilt amânarea judecării cauzei la 11.03.2021.

Vom reveni cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO! Petrecere la bloc “spartă” de jandarmii din Argeș – 6 tineri petrecăreți, amendați

Avatar

Publicat

in

De

În acest sfârșit de săptămână jandarmii argeșeni alături de celelalte instituții abilitate au continuat seria acțiunilor de verificare a măsurilor de protecție sanitară impuse pe raza județului Argeș, în urma cărora au fost aplicate peste 70 de sancțiuni contravenționale, suma acestora depășind 30.000 de lei.

În noaptea de 23 spre 24 ianuarie, jandarmii argeșeni au fost sesizați despre faptul că, în cartierul Prundu din mun. Pitești, într-un apartament se ascultă muzică la volum maxim și se aud țipete. Ajunși la fața locului, jandarmii au încercat să ia legătura cu persoanele care se aflau în interior, dar fără succes. Au aflat de la vecini că apartamentul este închiriat și au solicitat proprietarului să le deschidă pentru a putea opri zgomotul. Într-un final, jandarmii au descoperit că în interior se aflau trei băieți și trei fete care petreceau. Toți șase au fost sancționați pentru tulburarea liniștii locatarilor și pentru că au organizat și participat la o petrecere privată. Mai mult de atât, două dintre tinere au fost sancționate și pentru refuzul de a se legitima în fața jandarmilor. În total au fost aplicate amenzi de 14500 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend