Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Patru companii sud-coreene vor investi în Ungaria 70 de miliarde de forinţi, asigurând astfel 300 de noi locuri de muncă

Avatar

Publicat

in

Patru companii sud-coreene vor investi în Ungaria 70 de miliarde de forinţi, asigurând astfel 300 de noi locuri de muncă, a anunţat, joi, la Seul, ministrul ungar de externe, după ce a discutat cu omologul său sud-coreean, Kang Kyung-Wha. În vederea realizării noilor investiţii în Ungaria, acordurile au fost încheiate joi cu cele patru firme sud-coreene, a mai menţionat Péter Szijjártó, potrivit rador.ro.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’ .

Publicitate

Datorită investiţiilor în industria de maşini electrice şi de sănătate, valoare investiţiilor sud-coreene în Ungaria va creşte în acest an la 900 de miliarde de forinţi, ceea ce este fără precedent în istoria Ungariei. Péter Szijjártó a atras atenţia asupra faptului că economia ungară se bazează pe industria auto, deoarece 30% din producţia industrială provine din acest sector. Aşadar, pentru Ungaria are o importanţă decisivă că în noua eră a industriei auto a lumii, în epoca electromobilităţii, poate atrage acele investiţii care utilizează cele mai moderne tehnologii şi care crează un număr mare de noi locuri de muncă în cercetare şi dezvoltare, cu o valoare adăugată ridicată.

Liderul industriei automobilelor electrice este în mod clar Coreea de Sud, iar companiile de aici sunt lideri mondiali în fabricarea acumulatoarelor electrice, mai precizat oficialul ungar. Péter Szijjártó a amintit că în ultimile luni au fost încheiate mai multe acorduri de mare importanţă, iar datorită acestora companiile care se bucură de cele mai mari succese în lume au venit în Ungaria cu investiţii imense în domeniul producţiei de maşini electrice. Datorită acestui fapt, în Ungaria se construieşte cea mai mare fabrică de acumulatoare electrice din lume. În acest context, pentru prima dată în istoria economiei ungare, companiile coreene constituie cea mai mare comunitate de investitori în acest an, cele mai multe investiţii fiind realizate în Ungaria de Coreea de Sud.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

Astfel, Ungaria a devenit fruntaşul european al noii industrii de auto, deoarece aici va fi produsă o parte importantă a acumulatoarelor electrice care vor fi comercializate pe piaţa Europei, a mai subliniat Péter Szijjártó, care a adăugat: „Cooperarea dintre Ungaria şi Republica Coreea a înregistrat un succes fantastic, care va contribui major la modernizarea economiei ungare şi la sustenabilitatea pe termen lung a acesteia”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un singur cuplu de arbitri din România, validat de IHF pentru competiţiile de handbal din sezonul 2020-2021

Avatar

Publicat

in

De

Citește și: DIICOT a lucrat cu ofițerii de la Grupuri Infracționale Violente peste DORINȚA șefilor din Poliția Capitalei care în 2019 au pus interdicție polițiștilor

Cei 125 de arbitri validaţi provin din 41 de ţări. Nouă cupluri sunt din Asia, şase din Africa, 41 din Europa, unul din America de Nord şi cinci din America de Sud.

Publicitate

Din cele 62 de cupluri, 12 sunt formate din arbitri femei.

Brazilia este reprezentată de un singur arbitru, Daniel Magalhaes, astfel că sunt 125 în total.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nelu Tătaru DĂ PESTE CAP planurile pentru alegeri locale: În septembrie sunt așteptate PESTE 2.800 de cazuri de COVID pe zi

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății dă peste cap planurile Guvernului pentru alegeri. Acesta susține că în septembrie sunt așteptate peste 2.800 de cazuri de coronavirus pe zi. Pandemia nu se tranșează în spital, ci în prespital, iar la un moment dat, corpul medical nu va mai putea gestiona situația, a avertizat, joi, ministrul Sănătății Nelu Tătaru, care a spus, despre prognoza INSP de 2.800 de cazuri de COVID-19 pe zi, în septembrie, că poate fi mai rău de atât, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Grecia EXTINDE restricțiile de călătorie: România e PE LISTĂ

Publicitate

În măsura în care nu vor fi respectate regulile, prognoza de 2.800 de cazuri noi de COVID-19 pe zi poate fi depășită, a declarat, joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-o conferință la Academia Română.

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respecte niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară. Putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcire a unora dintre noi, am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi poate avem și dintre cei care au decedat”, a spus Tătaru, întrebat despre previziunea cercetărilor INSP.

Tătaru a atras atenția că la un moment dat corpul medical nu va mai putea gestiona situația, din cauza numărului mare de infectări.

„Pandemia nu se tranșează în spital. Pandemia se tranșează în prespital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat. Atâta timp cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a mai spus ministrul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend