Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Patru angajați de la un centru cu 36 de copii din Gorj, infectați cu coronavirus

Publicat

in

Patru angajați de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, care lucrează la un centru cu 36 de copii cu vârste între trei luni și 18 ani, sunt infectați cu noul coronavirus.

Prima angajată a DGASPC Gorj, confirmată pozitiv, sâmbătă, cu noul coronavirus, este internată în spitalul suport pentru COVID-19, din orașul Târgu-Cărbunești, potrivit Mediafax. Luni, alți trei colegi ai acesteia au fost confirmați pozitiv. Aceștia sunt asimptomatici.

Advertisements

„În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către DSP Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde, în data de 23 mai 2020, a fost confirmat un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, s-au confirmat noi cazuri pozitive. La aceeași dată au fost recoltate probe de la 14 persoane, trei rezultate fiind pozitive. Cele trei persoane confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice”, a declarat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Mai mulți colegi ai infirmierei sunt izolați la locul de muncă, alături de cei 36 de copii. În județul Gorj au fost confirmate 120 de cazuri cu COVID-19, iar șapte persoane au murit.

Tot în județul Gorj, DSP a închis vineri un șantier din comuna Turcinești, după confirmarea a 14 cazuri de COVID-19 la muncitori.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

SUA consideră ‘ilegale’ revendicările teritoriale ale Beijingului în Marea Chinei de Sud

Publicat

in

De

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a avertizat luni că Statele Unite consideră revendicările teritoriale ale Beijingului în Marea Chinei de Sud drept ”ilegale”, relatează AFP preluat de agerpres.

”Statele Unite apără ideea unei regiuni indo-pacifice libere şi deschise. Astăzi, consolidăm politica SUA într-o zonă vitală şi disputată a acestei regiuni: Marea Chinei de Sud”, a declarat secretarul de stat american, potrivit unui comunicat.

Advertisements

„O spunem clar: pretenţiile Beijingului asupra resurselor off-shore în cea mai mare parte din Marea Chinei de Sud sunt complet ilegale, la fel şi campania sa de intimidare pentru a le controla”, a adăugat Pompeo.

El a amintit că un tribunal al Curţii Permanente de Arbitraj de la Haga a decis în 2016 că Beijingul nu are bază legală să revendice ”drepturi istorice” în această zonă.

„Decizia tribunalului este definitivă şi este executorie pentru ambele părţi”, a concluzionat el. ”Lumea nu va permite Chinei să trateze Marea Chinei de Sud ca imperiul său maritim”, a menţionat şeful diplomaţiei americane.

SUA resping de mult timp revendicările Chinei cu privire la aproape toate insulele şi recifele din Marea Chinei de Sud în faţa ţărilor riverane (Malaezia, Vietnam, Filipine, Sultanatul Brunei).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Zi plină la CCR! Legi atacate de PNL și USR pe masa judecătorilor constituționali

Publicat

in

De

Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta marţi sesizarea PNL asupra legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, care prevede, printre altele, interzicerea vânzării participaţiilor statului la societăţi şi companii naţionale.

Sesizarea a fost făcută de PNL, care reclamă faptul că această lege încălcată competenţa Guvernului de a reglementa în domeniul privatizărilor.

Advertisements

Oferte în vremea pandemiei: o agenție de turism plătește testele pentru coronavirus ale turiștilor

Tot astăzi, Curtea Constituţională a României dezbate sesizarea PNL şi USR pe proiectul de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole.

Sesizarea se referă la actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii 268/2011 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţia agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend