Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Patronul MIHAI DERVIȘ, probleme! CE AU DECIS JUDECĂTORII de la Curtea de Apel Pitești

Publicat

in

Așa cum relatam într-o știre anetrioară, Mihai Derviș, cunoscutul patron al firmei de panificație Pani Enterprise fondată de socrul său, răposatul Nicolae Derviș, a fost reținut la Vâlcea după ce a încercat să dea șpagă șefului Secției de Poliție Măciuca chiar în sediul poliției. Acesta a fost reținut inițial și, a doua zi, judecătorii de la Tribunalul Vâlcea au dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile. Mihai Derviș a contestat decizia magistraților vâlceni la Curtea de Apel Pitești. Ieri, marți 22 noiembrie, Curtea de Apel a respins ca nefondată contestația lui Mihai Derviș. In aceste condiții Mihai Derviș va rămâne în arest până pe data de 16 decembrie.

Surse judiciare au dezvaluit pentru ziarul nostru că polițiștii de la economic au extins cercetarile si vor urma controale la brutaria din Curtea de Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

România și Polonia, în pericol! Generalul rus Evgheni Bujinski, amenințare directă la adresa statelor NATO: ‘Bazele aeriene NATO vor deveni o țintă justificată pentru forțele ruse dacă vor fi disponibile pentru avioanele ucrainene’

Publicat

in

Generalul rus Evgheni Bujinski a declarat că bazele aeriene NATO vor deveni o țintă justificată a unui atac, dacă sunt folosite de forțele ucrainene.

Recent, o coaliție de țări, inclusiv Polonia, Regatul Unit, Germania și SUA, a decis să doneze Ucrainei tancuri de fabricație occidentală. Acum, mai multe semnale au arătat că următorul obiectiv al Kievului ar putea fi achiziționarea de avioane de luptă occidentale și de arme cu rază lungă de acțiune, conform RMX.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Franța nu exclude posibilitatea de a livra Ucrainei avioane de luptă. El a spus că criteriile pentru a face acest lucru sunt ca aceste arme să fie necesare Ucrainei, dar să nu trebuie să slăbească capacitățile de apărare ale armatei franceze și să nu escaladeze războiul cu Rusia.

El a subliniat că Ucraina nu a solicitat încă donarea de avioane și că o decizie în această privință va fi luată pe baza unor discuții oficiale.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că Polonia se consultă cu aliații cu privire la continuarea ajutorului Ucrainei și nu a exclus posibilitatea de a dona aeronave Kievului. Cu toate acestea, președintele Joe Biden a declarat că SUA nu vor dona Ucrainei avioane de luptă F-16.

Posibila livrare a aeronavelor a fost menționată de Evgheni Bujinski, un general rus, care a amenințat că „bazele aeriene NATO vor deveni o țintă justificată pentru forțele ruse dacă vor fi disponibile pentru avioanele ucrainene”.

„Dacă țările NATO decid să-și implice forțele aeriene, ar putea începe să opereze din bazele aeriene NATO din apropiere, în România și Polonia, de exemplu”, a spus Buzhinsky, adăugând că bazele aeriene „devin o țintă care poate fi învinsă legal din punctul de vedere al dreptului internațional”, conform dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Amendă usturătoare aplicată de Apele Române! 40.000 de lei pentru poluarea unui râu cu sute de litri de ulei

Publicat

in

Reprezentanții Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) au făcut lumină în cazul poluării râului Argeș cu sute de litri de ulei vechi sau produs petrolier, persoana responsabilă de acest lucru fiind sancționată cu amendă în valoare de 40.000 de lei.

„Reprezentanţii Inspecţiei Bazinale Apă de la Apele Române Argeş-Vedea au aplicat o sancţiune contravenţională de 40.000 de lei pentru plata costurilor de depoluare aplicând principiul „poluatorul plăteşte”. De asemenea, au fost sesizate organele de cercetare penală pentru încălcarea prevederilor Legii Apelor”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR).

Echipele de intervenţie rapidă de la Apele Române Argeş-Vedea – Sistemul de Gospodărire a Apelor Argeş au acţionat încă de la primele ore ale dimineţii pentru curăţarea malurilor văii poluate şi colectarea reziduurilor pentru a preîntâmpina o nouă poluare accidentală. În zonă se acţionează încă cu materiale de tip spill sorb, lavete, perne şi baraje absorbante, precizează sursa citată.

„În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată o persoană care deversa resturi de ulei vechi, aceasta fiind cauza poluării accidentale. Colegii noştri estimează că s-ar fi evacuat o cantitate de 200-300 de litri de ulei vechi sau produs petrolier într-o vale situată în apropierea râului Argeş”, se menţionează în postarea de pe reţeaua de socializare.

Specialiştii ANAR au început acţiunile de depoluare a zonei încă din cursul acestei dimineţi şi au prelevat noi probe de apă de la locul unde s-a produs poluarea, inclusiv din acumulările Goleşti şi Prundu, transmite AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend