Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Patronii de terase din Capitală ÎNCALCĂ pe BANDĂ RULANTĂ regulile stabilite de autorități pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Avatar

Publicat

in

Controale pe bandă rulantă la terasele din Capitală, acolo unde oamenii legii au constatat că patronii încalcă legea pe bandă rulantă.Polițiștii au dat în weekend zeci de amenzi în urma unor controale la terase, baruri, plaje și cluburi în aer liber. Un local din Capitală a primit o amendă de 5.000 lei pentru că nu avea dezinfectant suficient, conform Mediafax.

Citește și: ABERANT Directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Riscul să iei COVID din Grecia e mai mare decât în România

Verificările au vizat în special transportul în comun și activitățile de divertisment.

În total, au fost verificate 4.139 de societăți comerciale, iar în cazul a 73 de unități economice s-a constatat că nu au fost respectate măsurile de reducere a riscului de infecții.

Polițiști au dat 19 sancțiuni, în valoare de peste 120.000 de lei, operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. Totodată, au fost aplicate alte 52 de sancțiuni, în valoare de 3.500 de lei, persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și 407 amenzi, de aproape 36.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Celor care nu au respectat modul de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese li s-au aplicat 28 de sancțiuni, în valoare de 29.000 de lei.

La Legea 61/1991, au fost aplicate 393 de sancțiuni, de peste 140.000 de lei.

În cadrul acțiunilor, au mai fost aplicate aproximativ 600 de sancțiuni, de aproape 114.000 de lei pentru diferite încălcări ale legii.

În același context, au fost constatate 9 infracțiuni, una privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolui, 6 la Legea nr. 84/1998 privind punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, una privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar la Legea 86/2006, privind infracțiunea de contrabandă.

În Arad, polițiștii au găsit la o terasă un plus de 200 de lei în casa de marcat fiscală, suma care a fost confiscată, iar societatea comercială a fost sancționată cu 20.000 de lei.

În urma controlului la o societate comercială din Dolj, s-a constatat că nu ar fi fost întocmite note de recepție și au fost constatate diferențe pentru produse deja comercializate, în valoare de 757 de lei, fiind aplicată o sancțiune contravențională, de 20.000 de lei și confiscată contravaloarea facturii nerecepționate la punctul de lucru.

În Capitală, reprezentanții unui local din sectorul 2 au fost amendați cu 5.000 de lei pentru insuficiența produselor biocide.

Totodată, reprezentanții unui punct de lucru din sector 2 au fost sancționați cu amendă de 3.000 lei, pentru nerespectarea normelor igienico sanitare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Royal Albert Hall împlineşte 150 de ani – Eric Clapton şi Patti Smith vor susţine un concert

Avatar

Publicat

in

De

Celebra Royal Albert Hall va împlini 150 de ani în 2021, iar pentru a marca aniversarea vor fi organizate mai multe evenimente, între care un concert special la care vor participa Eric Clapton, Patti Smith şi John Legend, iar muzicianul Nile Rodgers, membru fondator al grupului Chic, va compune un imn pop, au anunţat reprezentanţii sălii.

Concertul aniversar este programat să aibă loc pe 29 martie şi atunci va fi prezentată o nouă lucrare a compozitorului David Arnold, care a semnat muzica unor filme „Bond” şi „Sherlock”, potrivit BBC.

Sărbătoarea vine într-o perioadă incertă, situaţie provocată de pandemie şi restricţiile impuse de autorităţi.

Sala de concerte independentă din Kensington (Londra) a raportat anul acesta o pierdere de 18 milioane de lire sterline, plus 6,5 milioane de lire sterline din rambursarea biletelor.

Directorul Craig Hassall le-a spus membrilor parlamentului că sala de concerte se află într-o „poziţie extrem de periculoasă, fără o posibilitate de a înlocui venitul pierdut”.

Anunţând programul pentru 2021, el a declarat: „Suntem hotărâţi să găzduim o sărbătoare deplină a celei de-a 150-a aniversări”.

Deschisă în 1871 de regina Victoria şi denumită după soţul ei defunct, sala a devenit cu timpul scenă globală pentru reprezentaţiile live – de la concerte la premiere de film, decernări de premii şi turnee de tenis.

A jucat un rol important şi în schimbările politice şi sociale din Marea Britanie. Aici au fost găzduite întâlniri ale sufragetelor, au fost organizate comemorări armate şi mitinguri privind dezarmarea nucleară.

Sir Winston Churchill, Dalai Lama, Emmeline Pankhurst, Nelson Mandela şi familia regală se numără între personalităţile care au fost prezente aici.

Anul acesta a fost primul, de când a fost bombardată în Al Doilea Război Mondial, când sala a fost închisă. Totuşi, vara aceasta au fost susţinute câteva recitaluri aici, fără public.

Evenimente aniversare vor avea loc pe parcursul întregului an ce urmează, începând cu 29 martie.

Din program fac parte: o nouă montare a spectacolului de dans „The Car Man” al lui Matthew Bourne; prezentarea unei noi lucrări pentru orga Henry Willis, semnată de Michael Giacchino (recompensat cu Oscar), care a compus muzica pentru „Jurassic Park”, „Star Trek”, „Up” şi „Star Wars: Rogue One”; un festival de o săptămână, intitulat Journeys, prin care vor fi onorate viaţa şi contribuţia imigranţilor pe parcursul ultimilor 150 de ani; concerte speciale ale Royal Philharmonic Orchestra, care va împlini 75 de ani.

Aniversarea Royal Albert Hall va fi marcată şi prin emiterea unei monede de 5 lire sterline şi prin lansarea unei cărţi cu istoria sălii care va beneficia de un cuvânt înainte semnat de regina Elizabeth II.

Într-un extras dezvăluit joi, regina aduce omagiu stră-străbunicului ei şi viziunii lui asupra artelor.

„Albert a fost un bărbat cu o viziune şi ingeniozitate extraordinare şi, împreună cu regina Victoria, a împărtăşit cu naţiunea pasiunea lui pentru artele globale, educaţie şi cultură. Sunt protector al Royal Albert Hall din 1953 şi familia mea şi cu mine ne-am bucurat de multe evenimente, inclusiv Royal British Legion Festival of Remembrance, Centenary of the Women’s Institute şi chiar a 92-a aniversare a mea. Pornind spre următorii 150 de ani ai ei, sper că Royal Albert Hall va continua să prospere şi că mult mai mulţi oameni vor avea ocazia să îşi creeze propriile amintiri în această minunată clădire”, a scris regina.

Faţada restaurată a edificiului va fi de asemenea inaugurată anul viitor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Antrenorul de AUR, despre școala online: Copiii sunt stresați. Riscul ca ei să nu poată merge mai departe este mare

Avatar

Publicat

in

De

Educația făcută față în față este absolut fundamentală. Școala online ar fi trebuit să însemne lecții online de bune practici, dar Ministerul Educației nu a creat o platformă educațională care să favorizeze acest tip de învățare. De această părere este Florian Colceag, cunoscutul „antrenor de genii”. Pentru a schimba fața educației în România, „antrenorul de genii” s-a lansat în cursa pentru Parlament, pe lista AUR de Buzău.

Florian Colgeac semnalează că educația din România în momentul actual este sub nivelul mării, iar Ministerul Educației ar trebui să-și facă treaba, pentru că o criză nu se rezolvă de la sine.

Ministerul Educației a avut timp și ar fi putut să creeze o platformă educațională care să favorizeze educația online, dar educația făcută față în față este absolut fundamentală. Pe de altă parte, platforma ar fi permis să se introducă lecții online de bune practici. Trebuie văzut de ce a întârziat Ministerul Educației cu măsurile care trebuiau luate”, a explicat profesorul Colceag.

Potrivit „antrenorului de genii”, în această pandemie se schimbă paradigma în educație, copilul ajungând să îl învețe pe profesor, iar în acest fel se va schimba și modul de abordare a problemelor. Colceag îndeamnă profesorii să aibă contacte cu elevii ca de la om la om, și să nu facă uz de pedepse, note și teme nenumărate.

Acum avem de a face cu copii care sunt stresați, dacă sunt ținuți în casă în loc să poată să acționeze. Ei vor avea riscuri foarte mari de cum vor putea merge în continuare. Profesorii să nu uite că sunt oameni și că un copil trebuie învățat în primul rând să fie om, să fie patriot, să-și iubească țara, să înțeleagă nevoile, să participe la rezolvare, astea sunt lucruri pe care orice profesor cu suflet le poate face. Materia se uită în procent foarte mare, dar să înveți să fii om adevărat, să-ți ajuți colegii și oamenii de lângă tine, asta este un lucru pe care școala ar trebui să-l facă”, a precizat Colceag.

Educația și meritocrația se află în centrul preocupărilor AUR, cea mai tânără formațiune de pe scena politică din România, care pledează pentru redeschiderea școlilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend