Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Patronii de panificatii audiati de procurori pentru spalare de bani, fals si uz de fals

Avatar

Publicat

in

mascati_4În urma a 47 de percheziţii efectuate în această dimineaţă, la persoane bănuite de infracţiuni economice, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Argeş au ridicat înscrisuri contabile, documente de evidenţă contabilă, un DVR, bani şi unităţi de calcul. 18 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Argeş, pentru audieri.

Ieri dimineaţă, poliţiştii de investigarea fraudelor din Argeş au efectuat 47 de percheziţii, dintre care 22 la sediile unor societăţi comerciale şi 25 la locuinţele unor persoane, bănuite de săvârşirea de infracţiuni economice.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat înscrisuri cu caracter de evidenţă contabilă dublă, documente de evidenţă contabilă, un DVR, 8 unităţi de calcul şi peste 50.000lei şi 17.500 de euro.

Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2010 şi până în prezent, persoanele implicate ar fi efectuat operaţiuni vizând achiziţionarea, procesarea şi comercializarea unor importante cantităţi de morărit şi panificaţie, urmate de vânzarea produselor finite, fără a fi întocmite documente justificative sau prin întocmirea de documente care să prezinte cantităţi diminuate faţă de cele reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Sumele de bani obţinute erau disimulate în conturi bancare ale unor persoane fizice intermediare sau în numerar, ulterior fiind folosiţi la achiziţionarea de bunuri şi servicii.

În cauză, au fost dispuse sancţiuni contravenţionale de către inspectori A.N.S.V.S.A. Argeş, în valoare de 2.000 de lei.

În cursul zilei, pe raza judeţului Argeş au fost oprite şi verificate în trafic mai multe autovehicule care transportau produse de panificaţie, despre care existau indicii că aparţineau persoanelor vizate.

18 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Argeş, fiind cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Cercetările continuă pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

La percheziţii au participat peste 160 de poliţişti de la I.P.J. Argeş, inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea, Dâmboviţa, B.C.C.O. Piteşti, precum şi 50 de jandarmi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I..

La acţiune au participat şi reprezentanţi A.N.S.V.S.A. Argeş, I.T.M. Argeş şi specialişti A.N.A.F. detaşaţi în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Gabriela Firea rupe tăcerea: ‘Sunt zone în care oamenii nu-și permit să se testeze’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Octavian Jurma: ‘Ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis’

Avatar

Publicat

in

De

”În general, activitatea în aer liber nu este o sursă semnificativă de infecție. Ce se poate întâmpla în aer liber este ca doi oameni să stea de vorbă o oră, să spunem, unul lângă altul, să nu aibă mască sau să aibă un grad înalt de infectare și să se poată infecta. Noi ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis.

Dacă suntem în spațiu închis, problema este că acolo se acumulează în aer particule care poartă acest virus și atunci noi putem să respirăm acest aer și dacă cineva a părăsit încăperea. De aceea este mult mai periculoasă petrecerea timpului în aceste spații închise care are loc în mod natural, mai ales dacă ai fost afară și se întorc toți zgribuliți și stau la povești.

Este un lucru perfect normal și natural, dar care, în același timp, poate să răspândească virusul în aceste condiții pentru că toți declară că au respectat întocmai măsurile. În general, infecția se întâmplă acum în casele noastre sau în spațiile închise, unde, dintr-un motiv oarecare nu purtăm mască – poate luăm cina sau ne simțim în siguranță cu niște oameni care ne spun că ei sigur nu sunt infectați. Aici e problema, nu neapărat pe pârtii și în spațiul liber, ci ce se întâmplă după”, a declarat Octavian Jurma, conform b1.ro.

Citește și:

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend