Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Patron de restaurant: Sper să supravieţuim. Noile norme pentru terase au fost făcute pe repede înainte

Publicat

in

Un restaurant de familie care funcţionează de 17 ani în Bucureşti şi-a redeschis terasa de vară. Luiza şi Şerban Popescu şi-au păstrat echipa în perioada stării de urgenţă, însă nu ştiu dacă vor reuşi şi mai departe: „Sper să supravieţuim. Normele au fost făcute pe repede”, relatează mediafax.

Luiza şi Şerban Popescu, patroni de restaurante cu tradiţie în Bucureşti, au redeschis terasa restaurantului de familie pe care îl administrează. În perioada stării de urgenţă ei au încercat să păstreze intactă echipa. Redeschiderea a avut loc doar cu terasa de vara, care va funcţiona la o capacitate de trei pătrimi. Aşa că familia Popescu nu ştie dacă le va reuşi să rămână cu toţi angajaţii şi mai departe. Însă, ce le dă de gândit cel mai mult sunt noile norme impuse de autorităţi atât pentru personalul restaurantului, cât şi pentru clienţi.

„Sper să supravieţuim. Este de bun simţ să igienizezi, să dezinfectezi. Asta am făcut în 17 ani oricum. Celelalte norme sunt un pic deranjante cu distanţarea, cu circulaţia, cu sens unic. Nici nu ştii pe unde introduci clientul, pe unde-l scoţi. Au fost făcute foarte pe hai repede, fără să se gândească nimeni la noi”, spune Luiza Popescu.

„Masca e foarte greu de respirat. Foarte multe grade şi încă nu e cald afară. Soluţia ar fi să ne lase fără măşti în bucătărie”, a declarat Geta Ştefănescu, bucătar-şef.

„Rolul meu a devenit din ce în ce mai greu. Pentru că încep să adun clienţii, să-i duc la masă, să am grijă de ei în cazul în care nu sunt din aceeaşi familie să le iau din buletin, ceea ce nu mi se pare normal”, a declarat Alexandru Târlă, şef de sală.

„Ce fac cu oamenii ăia când plouă torenţial, cum a fost săptămâna trecută, a fost grindină. Eu trebuie să-i adăpostesc undeva. N-am voie să-i duc înăuntru. Ce fac cu ei? Nu s-a gândit nimeni”, a completat Luiza Popescu.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ciucă mărturisește că este gurmand, cultivă roșii în grădină și gătește ciorbă de praz (video)

Publicat

in

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi seară, la România TV, că îi place să mănânce și că foarte rar consumă carne, conform news.ro.

„Îmi place să mănânc, e şi o chestiune genetică, nu provin dintr-o familie de oameni supli, dar într-adevăr îmi place să mănânc”, a spus liderul Senatului.

„Nu sunt carnivor, mănânc foarte rar carne. Îmi place să mănânc mâncărurile cu care am crescut la bunica, la mama… sarmalele de post şi ciorba de fasole fără afumătură, ciorba de roşii, că acolo (în zona sa natală – n.r.) se cultivă roşii multe, e bazin legumicol”, a povestit Nicolae Ciucă.

Care este ingredientul minune

El consideră că ciorba de roşii este „o minunăţie”, îi place ciorba de praz acrită cu zeamă de varză şi mărturiseşte că îi place şi ciorba de „raci” denumire dată unor ardei uscaţi. El a povestit că acreşte ciorba cu zeamă de varză, dar că foloseşte şi corcoduşe acre sau aguridă – struguri necopţi care se pun la congelat şi sunt folosiţi peste iarnă în Oltenia.

„Cimbrul este, după mine, ingredientul minune care merge la aproape orice”, a mai spus Ciucă.

Preşedintele Senatului a precizat că are o parcelă de teren de 80 de metri pătraţi pe care cultivă legume și că face acasă bulion de roşii. El admite că soţia sa se ocupă de gătit, de pregătirea răsadurilor pentru grădină, de plata facturilor, dar spune că lui îi place să facă piaţa.

Liderul liberal mai spune că îi plac foarte mult jocurile populare în special cele din zona Luncii Dunării. Statutul de bunic este, după părerea lui Ciucă, „cea mai mare binecuvântare care i se poate întâmpla unui om în viaţă”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Breaking: Atacul Rusiei asupra Ucrainei – În Polonia au fost mobilizare avioanele NATO și cele naționale

Publicat

in

Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze şi-a mobilizat propriile avioane şi pe cele aliate din cauza atacului intens cu rachete al Rusiei asupra teritoriului ucrainean care a avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri.

Dimineaţă devreme, armata poloneză a postat pe X un mesaj prin care şi-a avertizat cetăţenii că avioane poloneze şi aliate zboară în spaţiul aerian polonez, ceea ce poate provoca zgomot în partea de sud-est a ţării.

„În această seară se observă o activitate intensă a aviaţiei cu rază lungă de acţiune a Federaţiei Ruse, legată de lansarea unor lovituri cu rachete asupra unor obiective situate pe teritoriul Ucrainei. Au fost iniţiate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez”, a transmis Comandamentul.

Polonia a luat măsuri după ce rachetele Rusiei au intrat în spațiul său aerian

Măsurile Poloniei vin după ce în noaptea de 24 martie, într-un alt atac, una dintre rachetele de manevră lansate de aviaţia rusă cu rază lungă de acţiune a intrat în spaţiul aerian polonez timp de 39 de secunde. Polonia l-a convocat pe ambasadorul rus la Varşovia pentru a-i înmâna o notă de protest şi a cere explicaţii, dar acesta nu a răspuns solicitării poloneze. În acelaşi timp, ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysh, a declarat că Polonia ar fi doborât racheta rusă dacă ar fi existat semne că aceasta se îndrepta spre o ţintă de pe teritoriul polonez.

Rusia a lansat în cursul nopţii un puternic atac aerian asupra instalaţiilor energetice din Ucraina, folosind diferite tipuri de rachete şi drone de atac. Apărarea aeriană ucraineană a anunţat că a distrus 84 din cele 99 de ţinte aeriene inamice folosite de Rusia pentru a ataca diverse regiuni din Ucraina.

În România sunt suspiciuni că o dronă ar fi explodat în Insula Mare a Brăilei, autorităţile căutând indicii în acest sens după ce au fost sesizate de localnici.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend