Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Patrick André de Hillerin: ‘Dan Tăpălagă a transformat guvernul SUA și Comisia Europeană în ONG-uri’

Publicat

in

Jurnalistul Patrick André de Hillerin a realizat, în Catavencii, un amplu articol despre finanțarea Asociației Group4Media Freedom & Democracy, deținătoare a publicației G4Media: ”G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale [DE LA GUVERNUL ROMÂNIEI] direct sau sub forma unor campanii de informare. […] De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice [DIN ROMÂNIA]…“. Așa ar suna mai corect, mai apropiat de realitate, nu?”

”Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi conduc publicația online g4media și asociația Group4Media Freedom & Democracy. Cei doi au părăsit, în 2017, HotNews, pentru a-și face propria lor publicație online și pentru a lupta pentru independența presei, pentru democrație și pentru o lume mai bună, în general. Este un demers curajos, într-o societate românească în care media o duce foarte greu. Dar reușește g4media să-și susțină financiar activitatea?

Reușește: din donații de la cititori (nu știm în ce sumă), publicitate nemarcată (nu știm neapărat în ce sumă) și din proiecte finanțate de către diverse entități. Cu aceste surse de venituri, Asociația Group4Media Freedom & Democracy are chiar venituri destul de bune: 1.796.909 lei în 2021, 1.110.182 de lei în 2020 sau 872.137 de lei în 2019. Frumos, în creștere.

Și mai face ceva frumos g4media. Conform unui disclaimer publicat pe fiecare pagina a site-ului, la finalul oricărui text, publicația online nu acceptă bani de la Guvern și de la partide: „G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor“. Superb și, pe alocuri, înălțător.

Dar, căci există și aici un tradițional „dar“, lucrurile nu stau chiar așa cum sunt descrise în disclaimer. Informațiile oferite chiar de către publicație, pe pagina „despre noi“, spun cu totul altceva. În limba română nu, nu spun nimic, dar spun în limba engleză. Iar aici domnii Tăpălagă și Pantazi dau dovadă că-și cunosc foarte bine publicul: dacă au citit (dacă) partea în română, elevații cititori ai G4 nu vor citi și varianta în engleză, că nu e nevoie. S-ar putea să fie aceleași informații. Dar nu sunt. În engleză e ceva mai mult, ceva care contrazice disclaimer-ul.

Astfel, aflăm că două proiecte ale g4media, din 2019 și 2020, de monitorizare a campaniilor electorale, au fost finanțate de către Fundația Konrad Adenauer (Konrad Adenauer Stiftung). KAS este, într-adevăr, o fundație, dar este fundația CDU, Uniunea Creștin Democrată, partid politic din Germania. KAS a finanțat mereu mai ales mișcări politice și ONG-uri cu legături politice. Într-o vreme, când acest lucru nu era interzis de lege, CDU finanța PNȚCD prin intermediul KAS.

Un alt proiect din care g4media a reușit să supraviețuiască, la început, este un proiect realizat împreună cu IPP (Institutul de Politici Publice) și finanțat de către Ambasada SUA la București. Așadar avem, o dată, IPP, care este un ONG al PNL, președintele IPP fiind candidatul PNL la Primăria Sectorului 3, în 2020, și consilier general din partea PNL în CGMB. A doua oară, avem o finanțare care vine de la Guvernul SUA. Căci, totuși, Ambasada SUA nu este un ONG.

În fine, g4media a mai primit finanțare și de la Reprezentanța Comisiei Europene în România. Comisia Europeană este executivul UE. Guvernul, cum ar veni. Putem spune, deci, că Reprezentanța CE în România nu este, nici ea, un ONG, ci că reprezintă, de fapt, tot un guvern.

Așadar, poate se mai umblă la disclaimer-ul ăla, să fie adus în concordanță cu realitatea: „G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale [DE LA GUVERNUL ROMÂNIEI] direct sau sub forma unor campanii de informare. […] De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice [DIN ROMÂNIA]…“. Așa ar suna mai corect, mai apropiat de realitate, nu?”, scrie jurnalistul Patrick Andre de Hillerin, în catavencii.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Francezii vor aplica un plan urias de supraveghere a maselor

Publicat

in

Proiectul se va derula pe perioada Olimpiadei, de anul viitor. Insa asociatiile pentru drepturile omului spun ca noua lege va permanentiza puteri sporite ale autoritatilor in raport cu cetateanul, in sensul demararii unui program urias de supraveghere, pe baza inteligentei artificiale. Este pentru prima data in istoria Frantei sau a Europei cand se recurge la un astfel de sistem de supraveghere colectiva. Noua lege a trecut de Senatul Frantei, iar acum va intra la vot in camera inferioara a legislativului francez. Cum e posibil sa incalce drepturile fundamentale aceasta noua lege citeste aici https://smartfuture.ro/supravegherea-in-perioada-olimpiadei-din-franta-denuntata-de-activistii-pentru-libertati-civile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Spitalul Militar Central acţionat în instanţă de familia unui fost deputat! Se cer daune de 1 milion de euro

Publicat

in

Soţia şi copiii fostului parlamentar buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020, a dat în judecată Spitalul Militar Central din Bucureşti cerând daune morale de 1 milion de euro, dar şi 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, unde pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Soţia şi cei doi copii ai fostului deputat buzoian au decis să acţioneze în instanţă Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“După doi ani şi patru luni de la deznodământul tragic, furia simţită la acel moment s-a transformat în dorinţa acută de dreptate. Această situaţie nefastă a prezenţei infecţiilor nosocomiale se cunoaşte şi se muşamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toţi cei care suferă o intervenţie chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă şi sper ca acţiunea mea să genereze o diferenţă pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate şi în justiţie”, a declarant, pentru News.ro, soţia deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022.

La termenul din 29 noiembrie instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri şi a pus în vedere Spitalului Militar Central să depună dosarul complet al pacientului Radu Nicolae-Sebastian-Valentin care să includă neapărat şi o serie de documente care să ateste îndeplinirea obligaţiilor de depistare, identificare şi raportare a infecţiilor asociate asistenţei medicale precum şi dovezi privind implementarea măsurilor de limitare ale acestora.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi s-a admis solicitarea de audiere a trei medici care l-au tratat pe Sebastian Radu, respectiv dr. Dan Corneci, dr. Carciumaru Bogdan si dr. Paduraru Tudor Alexandru.

Sebastian Radu a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală în data de 14 noiembrie 2020, după ce, fiind depistat pozitiv COVID-19, s-a simţit tot mai rău la Spitalul Judeţean Buzău unde fusese internat iniţial.

La Bucureşti, deşi testele de coronavirus au devenit negative, starea sa de sănătate era tot mai gravă.

În 6 decembrie, la solicitarea soţiei, Sebastian Radu a fost transferat la un spital în Germania, unde a decedat pe data de 9 decembrie. Pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 este în data de 2 mai 2023, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend