Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Patricia Ţig s-a retras din echipa României pentru meciul cu Italia din cauza unei accidentări

Publicat

in

Patricia Ţig, numărul 63 mondial, s-a retras din echipa României pentru meciul cu Italia, din cadrul “Billie Jean King Cup”, din cauza unei accidentări, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis, informează Agerpres.

Aceasta este a doua indisponibilitate din echipa României, după ce şi Simona Halep, numărul 3 mondial, a renunţat la meci, fiind accidentată la umăr.

Pentru partida programată la Sala Polivalentă, din Cluj-Napoca, pe 16 şi 17 aprilie, în play-off-ul Grupei Mondiale a competiţiei Billie Jean King Cup, echipa României va fi formată din Irina Bara (132 WTA la simplu şi 115 la dublu), Mihaela Buzărnescu (136 WTA la simplu şi 138 la dublu), Elena Gabriela Ruse ((23 ani, 166 WTA la simplu şi 155 la dublu) şi Monica Niculescu (174 WTA la simplu şi 55 la dublu).

La acest meci, căpitan-jucător al României va fi în premieră Monica Niculescu, ea fiind instalată în funcţie după demisia lui Florin Segărceanu.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Din echipa Italiei vor face parte Martina Trevisan (27 ani, 99 WTA la simplu şi 141 la dublu), Jasmine Paolini (25 ani, 103 WTA la simplu şi 164 la dublu), Elisabetta Cocciaretto (20 ani, 111 WTA la simplu şi 262 la dublu), Giulia Gatto-Monticone (33 ani, 177 WTA la simplu şi 247 la dublu) şi debutanta Bianca Turati (23 ani, 281 WTA).

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Volodimir Zelenski, potop de reproșuri la adresa liderilor NATO, după ce a văzut situația din Israel

Publicat

in

De

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că “Shahed-urile” din cerul Ucrainei sună identic cu cele de deasupra Orientului Mijlociu, iar cerul european ar fi putut beneficia de acelaşi nivel de protecţie cu mult timp în urmă dacă Ucraina ar fi primit un sprijin deplin similar din partea partenerilor săi în interceptarea dronelor şi rachetelor. ”Teroarea trebuie învinsă complet şi peste tot, nu mai mult în unele locuri şi mai puţin în altele”, subliniază Zelenski.

”Întreaga lume a fost martoră la acţiunea aliaţilor în cerul Israelului şi al ţărilor vecine. Aceasta a demonstrat cât de cu adevărat eficientă poate fi unitatea în apărarea împotriva terorismului atunci când se bazează pe o voinţă politică suficientă. Israelul, Statele Unite, Regatul Unit, Franţa şi Iordania au acţionat împreună şi cu eficienţă maximă. Împreună, au împiedicat teroarea să prevaleze. Şi lucrează împreună, şi în coordonare cu alţii, pentru a preveni o nouă escaladare”, spune preşedintele Ucrainei în mesajul zilnic către popor.

Zelenski: Israel nu este membru NATO

Zelenski afirmă că ”Israelul nu este membru NATO, astfel încât nu a fost necesară nicio acţiune, cum ar fi declanşarea articolului 5. Şi nimeni nu a fost târât în război. Pur şi simplu au contribuit la protejarea vieţii umane”.

“Shahed-urile” din cerul Ucrainei sună identic cu cele de deasupra Orientului Mijlociu. Impactul rachetelor balistice, dacă nu sunt interceptate, este acelaşi peste tot. Cerul european ar fi putut beneficia de acelaşi nivel de protecţie cu mult timp în urmă dacă Ucraina ar fi primit un sprijin deplin similar din partea partenerilor săi în interceptarea dronelor şi rachetelor. Teroarea trebuie învinsă complet şi peste tot, nu mai mult în unele locuri şi mai puţin în altele”, subliniază Zelenski.

”Mulţumesc tuturor celor din lume, fiecărui lider şi stat, care ne ajută cu adevărat cu apărarea aeriană şi rachetele necesare pentru a ne proteja cerul, precum şi cu antrenarea piloţilor noştri pe F-16. Toate acestea funcţionează deja şi vor continua să funcţioneze pentru a salva vieţi. Cu toate acestea, putem vedea acum cum unitatea poate funcţiona cu adevărat sută la sută şi cum aproape sută la sută din “Shaheds” şi rachete pot fi interceptate.Vom discuta acest lucru cu partenerii noştri”, mai afirmă Zelenski.

Citeste mai mult

NATIONAL

În România există un influx de propagandă rusă – jurnalist

Publicat

in

De

Propaganda rusă există în România, iar strategia ei e să infirme mereu totul.

E ceea ce a afirmat la Sofia la A Doua Conferință de Securitate a Mării Negre a Platformei Internaționale Crimeea corespondentul român de război Remus Cernea, care relatează din Ucraina pentru Newsweek (România), transmite corespondentul Ukrinform.

Strategia propagandiștilor e să infirme orice, a explicat jurnalistul, amintindu-și cum roiuri de troli pretindeau că știri video despre războiul din Ucraina fuseseră filmate în studiouri din București. Acei troli generau extrem de multe comentarii, deși erau în realitate doar câțiva oameni care comunicau însă de pe zeci de conturi, a precizat el. Acele comentarii erau parte a războiului informațional mai amplu al Rusiei, conform jurnalistului.

Cernea afirmă că trebuie literalmente să-i probeze audienței ceea ce a văzut cu proprii ochi pe front.

Și mai sunt mulți în România care nu acționează direct în favoarea Rusiei, dar încearcă să pună Ucraina într-o lumină proastă, încearcă să inducă confuzie. Trebuie să conștientizăm acest lucru și să ne opunem, consideră Cernea.

El a mai remarcat că comandamentele Ucrainei ar trebui să comunice mai mult cu presa. „E important ca străinii să aibă ocazia de a vedea adevărul despre Ucraina și de a înțelege în profunzime evoluțiile de pe front, întrucât acest lucru afectează și situația livrărilor de armament. Adevărul și puterea sunt de partea Ucrainei. Iar noi trebuie să arătăm direct cine se face vinovat pentru acest război, astfel încât nimeni să nu se îndoiască”, a subliniat Cernea.

Cum a mai scris Ukrinform, conferința a fost organizată în comun de Ucraina și Bulgaria. Ea e evenimentul principal al Platformei Crimeea și forumul principal pentru explorarea problemelor de securitate la Marea Neagră. Partenerii conferinței sunt Media Center Ukraine și Crimean Human Rights Group.

La eveniment participă experți internaționali, reprezentanți ai guvernelor membre ale Platformei și instituții internaționale. Ei au discutat strategii de răspuns la riscurile de securitate regionale, cât și măsurile pe care Ucraina ar trebui să le ia pentru a putea respinge agresiunea rusă în regiune.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend