Conecteaza-te cu noi

Reteta Saptamanii

Paste Carbonara. Cele mai gustoase retete de spaghete carbonara

Publicat

in

Vrei sa prepari paste carbonara? Tuturor ne place acest preparat. Daca ai vizitat Italia, cu siguranta ca le-ai gustat si ai ramas impresionat. Daca n-ai vizitat inca Italia, poti face o “calatorie” gastronomica incercand o reteta de paste carbonara.

Se pare ca denumirea “carbonara” vine de la minerii care scoteau carbune in Muntii Apenini. Ei se bazau pe alimentele usor de preparat, transportat si depozitat. Iar piperul pe sosul alb il asemanau cu carbunele pe care ei il scoteau din munte.

Iata o colectie cu cele mai bune si usoare retete de paste carbonara.

Paste carbonara cu spanac si carne tocata #Reteta 1

Ingrediente Spaghete Carbonara cu spanac si carne tocata

un pachet de spaghete,100 g piure de spanac,100 g bacon,300 g carne tocata amestec(eu am avut de curcan)ulei de masline ,sare,piper,2 oua,4 linguri de smantana,100 g parmezan(cascaval ras)

Mod de preparare Spaghete Carbonara cu spanac si carne tocata

Se pune apa cu o linguritade sare la fiert iar cand da in clocot se dauga spaghetele,fara sa le rupem,la fiert ccca 10 minute.
Intre timp calim baconul taiat marunt in ulei impreuna cu piureul de spanac.Calim intr-o picatura de ulei carnea tocata cu un praf de sare si piper.
Preparam sosul amestecand bine smantana cu ouale si parmezanul sau cascavalul ras,un praf de piper si sare daca mai este nevoie,punand totul intr-o craticioara ,pe foc mic,amestecand cntinuu pana da intr-un clocot si se ingroasa un pic.Se da de pe foc..Se scurg spagetele bine si apoi se pun inapoi in oala in care au feirt si se mesteca bine cu piureul de spanac calit cu bacon.Pe farfurie se aseza cate un cuib de spaghete cu spanac,in el se aseaza cu o lingura carne tocata rumenita si apoi se toarna deasupra sosul inca fierbinte de smantana, ou si parmezan.
Pofta buna!

Paste carbonara cu kaiser # Reteta 2

paste carbonara - reteteletale.ro - foter_com

Ingrediente Paste carbonara cu kaiser

4 – 500 g paste,
2 galbenusuri,
1 albus,
300 g kaizer sau sunca presata,
o cana de cascaval ras
sare,
piper.

 

Mod de preparare Paste carbonara cu kaiser

Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj).Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de cascaval. Pastele se scurg bine, se lasa in oala, dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.

Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc. Aveti incredere, sunt excelente, iar ouale se coc atat cat trebuie daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie.

Pofta buna!

 

Paste carbonara cu sunca # Reteta 3

 

Ingrediente Paste carbonara cu sunca

300 grame sunca bacon (sau kaizer)

o lingura usturoi pisat

piper macinat

sare

busuioc praf

4 oua mari

o canuta parmezan ras

o punga spaghete

 

Mod de preparare Paste carbonara cu sunca

Spaghetele le punem la fiert intr-o oala cu apa fierbinte, un pic de sare si piper.

Sosul il preparam intr-o tigaie, punem bucatelele de bacon, taiate, se adauga usturoiul, piper dupa gust. Se amesteca spaghetele cu acest sos, pe foc, se adauga ouale batute in prealabil. Se adauga branza rasa si se amesteca bine bine. Se iau de pe foc. Se servesc calde.

Pofta buna!

 

Paste carbonara cu penne # Reteta 4

paste carbonara - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - food-2059852

Ingrediente Paste Carbonara cu penne

500 g spagheti (penne)
3 oua
2 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
150g  pancetta(sau kaiser)
200 g parmezan ras
sare, piper

Mod de preparare Paste Carbonara cu penne

Punem o tigaie pe foc si apoi uleiul de masline;adaugam usturoil feliat si-l tinem pana se rumeneste putin;il scoatem imediat(in felul acesta dam aroma uleiului!)Adaugam pancetta taiata bucatele , rumenim usor apoi dam deoparte.
Intr-un castron batem ouale cu sare si piper(lasam sa-si ia ouale o culoare frumoasa de la sare!)
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet;le scurgem bine de apa si asa fierbinti le amestecam,intr-o tigaie incapatoare cu pancetta;tot acolo punem si ouale batute cu 50 g parmezan ras :amestecand usor.
Servim in farfurie cu restul de  parmezan ras cat sa acopere bine toata suprafata farfuriei!

Pofta buna!

 

Paste carbonara cu mazare si bacon # Reteta 5

Paste carbonara

Ingrediente Paste Carbonara cu mazare si bacon

400 g spaghete;
200 g bacon;
300 ml lapte;
1 plic Maggi Ideea Zilei-Paste Carbonara;
1 cutie mica mazare fina;
cascaval;

 

Mod de preparare Paste Carbonara cu mazare si bacon

Se pun spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Separat intr-o cratita se prajeste baconul,iar cand este gata se toarna peste el compozitia de la Maggi Ideea Zilei (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj). Se amesteca bine compozitia,se toarna si mazarea si se mai lasa la foc mic 5 minute.
Cand spaghetele au fiert, se scurg de apa, se amesteca cu compozitia de bacon si mazare, apoi se toarna intr-un vas de lut. Deasupra se presara cascaval ras si se baga la cuptor pentru 10 minute.

Pofta buna!

Paste carbonara cu mascarpone # Reteta 6

Paste carbonara

Ingrediente Paste carbonara cu mascarpone

500 gr de paste
300 gr de sunca bacon
3 oua batute bine cu telul
2 linguri de branza mascarpone
o ceasca de brinza parmezan proaspat ras
o lingurita de patrunjel verde tocat marunt
3 – 4 catei de usturoi
3 lingurite de unt
ulei
piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare Paste carbonara cu mascarpone

Se fierb spaghetele, se scurge bine apa si se amesteca cu untul usor incalzit;
Se calesc separat in ulei usturoiul si sunca;
Ouale se amesteca cu branza mascarpone si cu parmezanul;
Intr-un castron mare se amesteca spaghetele cu sosul de branza, patrunjelul, putin piper negru si prajeala de usturoi cu sunca.

Pofta buna!

Paste carbonara cu sunculita afumata # Reteta 7

paste carbonara

Ingrediente Paste carbonara cu sunculita afumata

-300 gr.spaghete,
-300 gr.sunculita afumata,
-2 cepe,
-1 ardei iute rosu uscat,
-50 ml.ulei de masline,
-300 ml.lapte dulce,
-1 plic MAGGI Ideea Zilei Spaghete Carbonara.

Mod de preparare Paste carbonara cu sunculita afumata

-Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se scrug de apa.
-Se taie ceapa marunut, se caleste, se adauga sunculita taiata cubulete, se rumeneste putin si se adauga plicul de MAGGI Ideea Zilei Spaghete Carbonara stins in 300 ml. lapte dulce si 100 ml. apa rece. Se fierbe la foc potrivit circa cinci minute si se adauga pastele peste compozitie.

Pofta buna!

Paste carbonara cu spanac si muguri de pin de la Adi Hadean # Reteta 8

paste carbonara cu spanac si mugur de pin - adi hadean - Simple-is-better-5

Ingrediente Paste carbonara cu spanac si muguri de pin

500 g spaghete (fine, nr. 3)

2 oua intregi

6 galbenusuri (din albusurile ramase puteți face bezele),

200 g bacon taiat marunt

500 g baby spanac

50 g muguri de pin (sau nuci)

o cana de apa in care au fiert pastele,

o lingura de unt

100 – 150 g de cascaval ras fin (parmezan, eu am avut cascaval afumat „de casa”).

 

Mod de preparare Paste carbonara cu spanac si muguri de pin

Am pus pastele la fiert (5 minute), timp in care am pus la prajit baconul pana a devenit crispy (ca o jumara), dupa care l-am pus la scurs pe cateva servețele.Am prajit mugurii de pin 2-3 minute pana au prins culoare si i-am lasat sa astepte.

Am pregatit sosul pentru paste din 2 oua + 6 galbenusuri, in care am amestecat cascavalul ras fin.

Intr-o tigaie am topit o lingura de unt in care am pus spanacul si l-am calit 20-30 de secunde pana s-a micsorat. Apoi am adaugat pastele fierte si cana de apa de paste, amestecand pe foc timp de 1-2 minute. Am stins focul si am adaugat sosul, amestecand continuu pana s-a legat tot preparatul.

Pentru a combina mai bine texturile, nu am amestecat bacon-ul si mugurii de pin in paste, ci i-am asezat separat.

Acest preparat simplu scoate la lumina tot ce e mai bun din mancare – ingrediente bune, gustoase, care vorbesc de la sine. Au iesit foarte, foarte bune, prilej cu care va recomand si voua ca atunci cand ramaneți in pana de idei – keep it simple – folosiți ce va place!

Pofta buna

Paste carbonara fara smantana de la Chef Florin Dumitrescu # Reteta 9

paste carbonara - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - spaghetti-7113_1920

Ingrediente Paste carbonara fara smantana

spaghete,

piper proaspat macinat ,

25g parmezan ras,

1 ou,

50g bacon,

100 g spaghete

 

Metoda de preparare Paste carbonara fara smantana

Intr-o tigaie se prajeste baconul taiat cuburi. Adaugati in tigaie cate un polonic de apa din oala in care fierbeti pastele!

Parmezanul trebuie sa fie ras, iar galbenusul pregatit! Culoarea sosului din tigaie trebuie sa fie usor maronie, pana puneti pastele, iar baconul destul de crocant.

Puneti spaghetele in tigaie, amestecati, opriti focul, puneti parmezanul, amestecati, galbenusul il spargeti in tigaie si amestecati, puneti inca o lingura de apa fierbinte din oala in care ati fiert pastele, macinati piper proaspat si puneti in farfurie!

Pofta buna!

Paste carbonara de la Nicolai Tand # Reteta 10

paste carbonara - nicolai tand - DSC2348

Ingrediente Paste carbonara

(pentru 1 portie)

100 g paste de care doriti dvs. Aveti grija sa respectati timpul de fierbere

sunca

o lingura sanatoasa de smantana

un galbenus de ou

parmesan

sare

piper

 

Mod de preparare Paste carbonara

Dupa ce s-a incins uleiul in tigaie se trage repede sunca si se adauga smantana si se lasa putin sa se reduca. Se adauga apoi un galbenus de ou, parmesanul si se lasa pana se leaga.Se pun pastele, pe care le ati fiert separat in apa si sare, si rezultatul va fi spectaculos. Potriviti de sare si piper si gata! Folositi sunca si parmesan dupa placul dvs. Sa nu va fie frica sa incercati lucruri noi. Optional puteti folosi si usturoi daca va place. Eu am pus pastele si putin la cuptor. Am presarat putin parmesan deasupra si le-am lasat  putin la cuptor pana s-au rumenit deasupra. Nu dureaza mult si face ca acest fel de mancare sa fie mai special. Serviti cu un vin alb si nu trebuie sa va mai preocupati decat de companie!

Pofta buna!

Paste carbonara la cuptor # Reteta 11

paste carbonara la cuptor - sfatulparintilor.ro - foter_com - 1267356913_9513d15fdd_o

Ingrediente  paste carbonara la cuptor

  • un pachet spaghete
    ● 200 g bacon
  • o ceapa
    ● 200 ml smantana de gatit
  • 4 oua
    ● o lingurița ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare paste carbonara la cuptor

  1. Se pun pastele la fiert in apa clocotita si se lasa conform timpului inscris pe pachet.
    2. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei cu baconul taiat. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga smantana si se presara cu sare si piper.
    3. Pastele se repartizeaza in forme individuale, se toarna sosul de smantana, se pune cate un ou deasupra si se dau la cuptor sa se inchege oul.

Pofta buna!

 

Paste carbonara #Reteta 12

Paste carbonara

Ingrediente paste carbonara

300 g kaizer,

500 g paste,

1 catel usturoi,

2 galbenusuri,

1 cutie mica de smantana,

100 g mozzarela

 

Mod de preparare paste carbonara

Kaiserul taiat bucati se caleste cateva minute, dupa care se adauga usturoiul  intreg pret de cateva minute. Se bat galbenusurile cu smantana si se sareaza. Se fierb pastele tinand cont de indicatiile ambalajului, apoi se scurg de apa. Se amesteca kaizerul cu sosul de smantana si se pun peste pastele fierbinti. Se adauga mozzarela si se servesc calde.

Pofta buna!

Paste carbonara de la Jamie Oliver #Reteta 13

Ingrediente Paste carbonara de la Jamie Oliver

  • 3 oua ecologice
  • 40+ g parmezan
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • 150 g pancetta
  • 200 g spaghete
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline extravirgin

Mod de preparare Paste carbonara de la Jamie Oliver

  • Pune galbenusurile intr-un castron, rade parmezan deasupra, potriveste de piper, apoi amesteca bine si da castronul deoparte.
  • Taie pielitele de pe pancetta si taie carnea ramasa.
  • Fierbe spaghetele intr-o cratita cu apa si un praf de sare pana cand sunt mediu facute.
  • Freaca o tigaie cu pielitele si grasimea taiata de pe pancetta, pune tigaia la foc mediu si adauga catelul de usturoi strivit in mana.
  • Dupa 1 minut adauga si pancetta taiata bucatele, lasa tigaia la foc pentru alte 4 minute, pana cand devine usor crocanta.
  • Scoate catelul de usturoi si arunca-l. Pastreaza putina apa din cea in care au fiert spaghetele, apoi scurge-le si adauga-le in tigaie.
  • Agita bine compozitia din tigaie pentru a prinde aroma ramasa, apoi da tigaia de pe foc.
  • Adauga putina apa de la paste, potriveste de piper, apoi adauga galbenusurile. Agita tigaia si mai adauga apa daca e necesar.
  • Serveste fiecare portie de spaghete carbonara cu parmezan ras deasupra si cu putin piper.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Cum ne pregătim cămara toamna aceasta? Iată 9 idei inedite de murături, dulcețuri și compoturi!

Publicat

in

De

Odată cu sosirea toamnei, toate gospodinele își pregătesc cămara pentru iarna. Fie că preferi murăturile, fie că poftești mai mult la dulcețurile numai bune sau compoturile care te duc cu gândul la bunica, încearcă următoarele idei și cu siguranță toată familia va fi încântată de aceste gusturi.

Atunci când grădina vă este ticsită de legume și fructe variate, dar nu știți ce să mai faceți cu ele, vă oferim câteva ponturi bune pentru a vă ajuta să folosiți la capacitate maximă tot ceea ce aveți în grădină. Chiar și dacă locuiți în oraș și vă doriți să încercați noutățile în materie de dulcețuri, compoturi sau murături, vă puteți umple traista cu bunătăți din Piața Lidl. Inspirați-vă din oferta de produse disponibile în Lidl catalog online și vedeți ce puteți găsi proaspăt săptămâna aceasta, la prețuri foarte bune. Roșii românești, ardei, struguri albi pentru un compot dulce sau dovleac pentru o plăcintă gustoasă, toate vă așteaptă alături de o varietate de legume și fructe de o calitate superioară.

Dar ce ne facem atunci când am epuizat toate ideile și rețetele tradiționale și dorim să ne avântăm către noi rețete? Iată în continuare câteva legume și fructe care cu siguranță îți vor face cu ochiul și gustul lor nu te va dezamăgi!

Murături

Noi românii suntem mari gurmanzi în general, însă atunci când vine vorba de un grătar, o tochitură sau tocăniță gustoasă, știm că de pe masă nu pot lipsi murăturile. Acestea pot completa cu succes fie un platou de mic dejun, fie o masă de prânz, dar și o cină îmbelșugată. 

  • Sfeclă

Pentru un plus de prospețime într-o salată sau lângă o carne mai grea, puteți alege să desfaceți borcanul de murături cu sfeclă. Dacă nu ați încercat niciodată până acum, preparați de probă o cantitate mai mică până vă veți convinge că merită un loc special pe raftul din cămară. Știm că este o alegere mai atipică și că mai degrabă acest tip de murătură o putem comanda prin restaurante, dar tot mai multă lume încearcă sfecla în numeroase feluri: tartă cu sfeclă, dulceață sau compot. 

  • Usturoi

Deși ne este la îndemână tuturor, rareori auzim persoane care au decis să mureze usturoiul. Acesta face furori în rețetele marilor bucătării din vestul Europei și chiar și la noi bucătăriile cu specific italienesc îl folosesc în preparatele lor. Dacă vrei să îți uimești musafirii, alege câteva căpățâni de usturoi foarte bune și pune-le la murat. Îl poți folosi ulterior în tot felul de combinații, mai ales dacă îl prepari alături de mirodeniile potrivite. Nu trebuie să puneți cantități mari, ca la alte tipuri de murături, câteva borcane vă pot fi de ajuns peste iarnă. 

  • Țelina

Tuturor ne plac murăturile care sunt puțin crocante și au un gust echilibrat dulce-acrișor. În plus, dacă suntem fan sendvișuri, burgeri homemade și salate, țelina murată este ajutorul nostru de nădejde când dorim să le dăm un plus de savoare pentru a mânca mai cu poftă. Chiar dacă nu decideți să puneți borcane întregi cu țelină, puteți să o includeți lângă castraveți, morcovi sau gogoșari murați, ori în borcanul cu murături asortate.

Dulcețuri

De altfel, dulcețurile și gemurile de felurile culori sunt nelipsite din cămările româncelor. Astăzi, având acces la din ce în ce mai multe alimente și mirodenii de pe continente diferite, ne permitem să explorăm cât mai multe rețete, să fim cât mai inventivi și să ne bcuurăm de diversitatea de gusturi.

  • Ceapă

Deși nu este printre rețetele clasice ale românilor, dulceața de ceapă are numeroase întrebuințări, mai ales dacă îți place să gătești cărnuri care necesită combinații de gusturi irezistibile. Aici puteți găsi rețeta de dulceață de ceapă și puteți decide cum se combină aceasta cel mai bine: cu fripturi, grătar, orez, legume la grill sau simplă pe pâine.

  • Ardei iute

Dulceața de ardei iute, dule-acrișoară, iute, dar parfumată și fructată, ocupă un loc special în categoria savorilor inedite care îți lasă gura apă. Este suficient să guști o singură dată și te vei îndrăgosti de ea! Nu este intens comercializată și tocmai de aceea vă sfătuim să vă lasați deoparte puțin ardei iute și să preparați această minunăție. Merge bine lângă foarte multe rețete și sunt gurmanzi care o preferă pur și simplu pe pâine, pentru a o savura în toată splendoarea ei. Aceasta poate fi pregătită și alături de alte fructe, de aceea gustul va putea fi echilibrat dacă nu doriți să fie excesiv de iute.

  • Banane

Piețele și supermarketurile sunt înțesate de banane, dar de câte ori v-ați gândit să faceți dulceață de banane? Nu stați pe gânduri și următoarea dată când aveți drum în piață, luați câteva kilograme de banane și apucați-vă de treabă! Aceasta va fi prima dulceață ale căror borcane se vor termina, deoarece este greu să nu gustați pe furiș câte o linguriță sau să nu o folosiți ca umplutură la prăjituri. Nu este un aliment pretențios, iar timpul de preparare este scurt, poftă bună!

Compoturi

Compoturile ne duc cu gândul la rețetele de odinioară ale bunicii și la iernile în care sorbeam pe furiș zeama dulceagă a vreunuia: de prune, de vișine sau cireșe, numai bune atunci când vrei să îți potolești pofta de dulce cu ceva natural și făcut în casă.

  • Dovlecel

De foarte multe ori ne întrebăm ce să mai facem din dovleceii rămași în grădină, așa că dacă nu ați pregătit până acum un compot de dovlecei, puteți căuta rețeta potrivită și veți fi încântați de rezultat. Trebuie să știți că nu durează mult și nici nu este foarte pretențios, puteți pune doar câteva borcane pentru a vă convinge de savoarea sa. Puteți găsi o rețetă simplă și rapidă aici.

  • Nuci verzi

Cât încă nucile sunt verzi, profitați și faceți un compot absolut delicios! Dacă ați încercat dulceața de nuci și ați fost surprinși de gustul său, de ce să nu încercați și compotul de nuci verzi? Aceasta era o rețetă pe care bunicile noastre o pregăteau, însă cu timpul rețetele lor tradiționale s-au rezumat la câteva rețete clasice pe care toată lumea le prepară acum. Imaginați-vă savoarea nucii alături de scorțișoară, lămâie și cuișoare, cum sună? Procesul este puțin mai îndelungat, însă efortul nu este foarte mare, cu răbdare și grijă veți obține un compot de nuci verzi excelent! 

  • Gutui

Ne-am obișnuit cu mirosul de dulceață de gutui încă de când ne petreceam vacanțele de vară la casa bunicilor, însă compotul de gutui este mai puțin popular, deși gustul său este dulce și fresh în același timp. Pe lângă proprietățile sale minunate, gutuia este la îndemâna celor care locuiesc la țară și de multe ori este considerat un fruct puțin atractiv. Însă odată ce veți savura compotul de gutui, veți fi cuceriți pe loc și nu va exista toamnă în care să nu vă puneți la loc de cinste câteva borcane de compot.

Dacă ideile noastre vă fac cu ochiul și ați dori să vă apucați de preparat, nu mai stați pe gânduri și faceți-vă stoc de borcane, pregătiți rafturile din cămara dumneavoastră și asigurați-vă că aveți ajutoare de nădejde prin preajmă. 

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Alimentația pe timp de caniculă. Ce trebuie să includă meniul nostru?

Publicat

in

Meniurile de mâncare pe timp de vară, dar mai ales pe vreme de caniculă contează foarte mult, deoarece în funcție de ceea ce include un meniu, sistemul imunitar poate funcționa mai ușor sau mai greu. Temperaturile ridicate ne dau tuturor bătăi de cap, dar o alimentație sănătoasă ne protejează sănătatea și ne poate ajuta să trecem cu bine peste această perioadă dogoritoare.

Încă de săptămâna trecută canicula și-a făcut prezența în țara noastră, iar razele soarelui sunt atât de puternice și arzătoare încât e nevoie să ne hidratăm chiar și de două ori mai mult decât până acum. Este foarte important să fim atenți la alimentele pe care le consumăm, deoarece o alimentație bogată în antioxidanți oferă organismului o stare de revigorare.

În alimentația noastră este necesar să adaugăm cât mai multe fructe și legume zemoase precum roșiile (conțin 94% apă), castraveți (96% apă), căpșuni și pepene (92% apă), măr (84% apă) și caise (86% apă), potrivit haihuin2.com.

Pe lângă aceste alimente sunt și altele care nu sunt recomandate să fie consumate în această perioadă iar acestea sunt: pâinea, cerealele, cartofii și orezul.

De asemenea, recomandarea specialiștilor este să consumăm alimente cât mai naturale și ușoare precum iaurturile naturale, ouă fierte, brânza proaspătă, carnea de pui, peștele, ciorbele, supele și să încercăm pe cât posibil să eliminăm din alimentația noastră mezelurile și conservele din comerț.

Totodată, nu uitați să vă hidratați ori de câte ori simțiți că este nevoie. Este normal ca în această perioadă să fie nevoie să vă hidratați mai mult. Consumați apă plată și cât mai puține sucuri.

Foto: Business Magazine

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend