Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pas crucial pentru digitalizarea justiției: Ministerul Justiției, contract pentru refacerea rețelelor din instanțe

Publicat

in

Ministerul Justiţiei a anunţat, joi, că a fost semnat contractul pentru realizarea unei analize individuale aprofundate de specialitate pentru refacerea reţelei Local Area Network (LAN) la nivelul a 132 instanţe din România, unde această infrastructură este învechită.

“Reţeaua LAN reprezintă infrastructura fără de care nu poate funcţiona la parametri optimi niciun sistem sau aplicaţie informatică utilizată la nivelul instanţelor, precum sistemul ECRIS, sistemul de înregistrare audio a şedinţelor de judecată, dosarul electronic sau alte sisteme informatice care se vor dezvolta în viitor, precum serviciile de arhivare electronică”, explică Ministerul Justiţiei.
Potrivit unui comunicat al ministerului, în cadrul Proiectului de Îmbunătăţire a Serviciilor Judiciare (PISJ), finanţat de Banca Mondială, Direcţia de Implementare a Proiectelor Finanţate din Împrumuturi Externe (DIPFIE) – Unitatea de Implementare a Proiectului a semnat contractul de servicii de consultanţă pentru realizarea unei analize individuale aprofundate de specialitate la faţa locului pentru refacerea reţelei/infrastructurii Local Area Network (LAN) la nivelul a 132 instanţe din România din totalul de 240, incluzând şi Ministerul Justiţiei.

“Strategia pentru refacerea reţelei LAN a fost elaborată şi aprobată în anul 2019. Achiziţia pentru serviciile de consultanţă privind analiza s-a derulat în perioada 15 martie – 7 octombrie, în conformitate cu regulamentele BIRD privind achiziţiile, fiind licitaţie deschisă internaţională, cu utilizarea metodei de achiziţie ‘Selecţie pe baza celui mai mic cost (LCBS – Least Cost Based Selection)'”, se precizează în comunicat.

Ministerul Justiţiei menţionează că firma care va realiza analiza, SC ETA SRL România, a fost selectată printr-o procedură de achiziţie, contractul fiind în valoare de 1.562.837,28 lei fără TVA şi se va derula pe o durată de 27 de luni.

Strategia ministerului pentru optimizarea reţelei LAN are trei etape: analiza individuală aprofundată de specialitate la faţa locului (site survey) în 132 de instanţe a căror reţea este foarte veche, din perioada 2001 – 2006; achiziţia unor echipamente IT specifice (tip switch-uri suplimentare) pentru 78 de instanţe a căror reţea LAN nu prezintă vulnerabilităţi structurale (faza I); achiziţia de echipamente IT specifice pentru cele 132 de instanţe a căror reţea LAN este supusă unei analize aprofundate (faza II).

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Jurgen Klopp (Liverpool) spune că va schimba mai mulţi jucători pentru partida cu AC Milan

Publicat

in

De

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat luni că “trebuie” să recurgă la rotaţia jucătorilor pentru ultimul meci din grupele Ligii Campionilor împotriva lui AC Milan, pentru a-şi menaja fotbaliştii care tocmai au disputat cinci meciuri în 15 zile, scrie AFP, potrivit Agerpres.

”Cormoranii” au deja garantată poziţia de lider în Grupa B cu cinci victorii în tot atâtea meciuri, înainte de deplasarea de marţi, AC Milan fiind obligată să câştige pentru a se putea califica în optimile de finală.

”Trebuie să schimbăm echipa. Am de gând să fac mai multe schimbări în efectiv. Jucătorii proaspeţi înseamnă mai multă energie, iar dacă ai asta, ai şansa de a avea un joc bun, asta este ideea”, a spus Klopp.

Tehnicianul nu a dorit să precizeze cine va ieşi din primul 11 şi cine va fi pe teren. El a menţionat doar că se va deplasa la Milano cu un lot mult schimbat.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

USR, acuzații dure la adresa Ministerului Energiei și ANRE: ‘De la 1 ianuarie, 5,5 milioane de români vor avea o explozie a preţului’

Publicat

in

De

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cristina Prună (USR) afirmă, luni, că, de la 1 ianuarie, peste 5 milioane de români vor suferi din cauza ”incompetenţei ministerului Energiei şi a ANRE”. Ea acuză că liberalizarea pieţei de energie s-a făcut ”haotic şi neprofesionist” şi afirmă că există soluţii.

”De la 1 ianuarie, 5,5 milioane de români vor avea o explozie a preţului la energie electrică din cauza incompetenţei ministerului Energiei şi a ANRE. În condiţiile în care preţul la energie este plafonat şi compensat până la data de 31 martie 2022, asta înseamnă că românii nu vor resimţi imediat această creştere şi vor trăi cu iluzia unor preţuri mici la energie. Începând cu 1 aprilie 2022 această iluzie va dispărea şi se vor trezi la cruda realitate – explozia preţurilor”, a scris, luni, Cristina Prună pe Facebook.

Prună atrage atenţia că cei 5,5 milioane de consumatori casnici sunt în ceea ce se numeşte „piaţa serviciului universal”, adică consumatori care nu au semnat până acum un contract de furnizare de energie în piaţa concurenţială.

”Ei primesc în continuare energie electrică la preţuri reglementate, stabilite după nişte formule complicate, care vor creşte cu până la 85% de la 1 ianuarie 2022. Liberalizarea pieţei de energie ar fi trebuit să fie un lucru bun, prin care să ne putem alege furnizorul de energie şi gaze la cel mai bun preţ. Exact aşa cum facem deja cu furnizorii de telefonie mobilă sau internet. Însă, felul haotic şi total neprofesionist în care ministerul Energiei şi ANRE au gestionat liberalizarea pieţei de energie, în care nu au fost în stare să găsească un mecanism prin care oamenii să beneficieze de cea mai bună ofertă, ne-a adus într-o situaţie în care tot românii suferă”, a mai scris Prună.

Potrivit acesteia, românii au dreptul de a-şi alege furnizorul cu cel mai bun preţ la energie, nu trebuie să fie din nou păcăliţi să accepte preţuri mari.

”Soluţia corectă este aplicarea unei cote reduse de TVA de 5% pentru facturile la energie electrică şi după 31 martie, exact aşa cum am şi propus printr-un proiect de lege aflat pe circuitul parlamentar. Nu este singura, dar va avea un impact pozitiv direct şi imediat pentru consumatori, fără a crea distorsiuni. Iar soluţia pentru consumatorii care citesc această postare este, dacă nu v-aţi ales încă un furnizor de pe piaţa concurenţială, să o faceţi cât mai rapid”, a adăugat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend