Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PARTICIPI? Eveniment de înaltă ținută spirituală, realizat în vinerea Floriilor de copiii de la Școala Populară de Arte

Publicat

in

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești organizează în vinerea Floriilor (19 aprilie) Festivalul Național de Pricesne ”Cruce Sfântă Părăsită”, dedicat tuturor celor care cunosc și au drag de cântecul bisericesc. Evenimentul, aflat la a doua ediție, își propune dezvoltarea virtuților creștine prin apropierea tinerilor de Sfânta Biserică și oferirea unui produs cultural de înaltă ținută spirituală. ”Dacă anul trecut evenimentul a avut loc la Biserica de lemn din Muzeul Golești, anul acesta încercăm să aducem tradiția mai aproape de urban, astfel că evenimentul se va desfășura la o biserică din inima Piteștiului, la Parohia Mavrodolu, preoții care slujesc aici fiind recunoscuți pentru actele filantropice și culturale pe care le înfăptuiesc zi de zi”, explică Elena Iagăr, managerul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Festivalul are trei secțiuni:

· Secțiunea Solo – sub 18 ani

· Secțiunea Solo – peste 18 ani

· Secțiunea Grupuri.

Se va interpreta o singură piesă, fără acompaniament, iar durata nu trebuie să depășească 4 minute.

Juriul va fi format din preoți și profesori de muzică, iar președintele juriului va fi chiar inițiatoarea proiectului, Elena Sima, interpret de muzică populară, romanțe și cântări religioase, colaborator al Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești.

”Fiind o acțiune de factură creștină, premiile nu vor avea o conotație pecuniară, ci una simbolică. Participanții vor primi recomandări personalizate din partea juriului, diplome de participare și icoane pictate de cursanții secției de Iconografie a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești”, a mai precizat Elena Iagăr.

Priceasna este o cântare executată la slujba liturghiei ortodoxe în timpul împărtășirii preotului sau, prin generalizare, a credincioșilor. Ca text şi ca muzică, priceasna sau chinovicul diferă în calendaristica sărbătorească de la praznic (omagiere) la praznic. În timpul acestei sacre cântări, care face parte din ritualul Sfintei Liturghii, „se împărtăşeşte preotul cu preacuratul trup şi sânge al lui Hristos”. Sunt cântate cu precădere în bisericile parohiale de către credincioși, iar în ultimul timp au devenit parte a repertoriului multor artiști populari consacrați care au depus eforturi considerabile pentru culegerea, adaptarea și păstrarea lor.

Înscrierile se fac până la data de 17 aprilie la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești sau la adresa de e-mail: scoalapopart@yahoo.com.

Relații suplimentare la tel. 0248.21.22.60, 0348.45.75.60, 0728.29.44.71.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Olguța Vasilescu lovește Guvernul Orban: Un exemplu ca să vedeți cum se scurg banii în buzunarele voastre

Publicat

in

De

După ce Guvernul Orban a anunțat că majora pensiile, însă nu se știe cu cât, dând semne clare că pensionarii nu vor beneficia de creșterea cu 40% a pensii plănuită pentru 1 septembrie 2020, Lia Olguța Vasilescu lansează un atac devastator la adresa Cabinetului PNL.

Olguța Vasilescu prezintă, pe Facebook, un prim caz despre cum „se scurg banii în buzunarele liberalilor”.

Nu aveti bani de pensii, da? Zilnic o sa va dau cate un exemplu ca sa vedeti cum se scurg banii in buzunarele voastre! Incepem cu o afacere pe care Guvernul PSD si instantele au considerat-o ilegala. Nu si Dancă! Nu îl știți pe Dancă? E nenea ala care invinuia PSD de coruptie si se tavalea prin studiourile tv in incercarea de a ne demonstra cat de imaculati sunt cei din PNL…”, a răbufnit Olguța Vasilescu.

Cazul prezentat de fosta șefă a Muncii

Președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Nicolae Turdean impreună cu noul director general, Elena Sava, cu ajutorul auditului intern reprezentat de Ninel Paiajen dar și cu doamna Ebolia Coman de la biroul juridic fac demersuri în vederea transferului unei licențe solicitate de AMI TURNING S.R.L, scrie flux24.ro.

În speță este transferul licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000, (perimetrul Cristeşti – Drăguşeni), de la societatea Agregate Est S.R.L către societatea AMI TURING S.R.L.

Societatea AMI TURNING S.R.L a initiat demersuri în legătură cu acest transfer încă din 09.11.2017, cand a câștigat licitația derulată prin lichidator CAPITAL INSOL SPRL FILIALA IAȘI, cu miza „proprietatea imobiliară teren si construcții numită Balastiera Cristești, bunuri mobile reprezentând echipamente de balastieră și licența de exploatare pentru agregate de râu, respective nisip şi pietriş”, cu mențiunea că licența de exploatare nu poate fi vândută de lichidator, conform legii minelor, însă poate fi transferată în condițiile legii.

Presiunile au început în august 2018, atunci când ANRM a informat societatea asupra faptului că drepturile și obligațiile asumate prin licenţa în spetă, nu pot fi transferate pentru că societatea nu îndeplinea condițiile impuse de Legea minelor. Cei de la AMI TURNING S.R.L au dat în judecată ANRM, formându-se dosarul nr. 612/45/2018, aflat pe rolul Curții de Apel laşi Administrativ și Fiscal. Cererea a fost respinsă, iar acțiunea formulată de reclamantele AMI TURNING S.R.L. şi Agregate Est S.R.L a fost considerată neîntemeiată. Societatea a considerat în continuare că se face un abuz în cadrul ANRM, astfel a înaintat numeroase petiții, printre care Petiția nr. 117/11.03.2019 către Cab. Prim-ministru; Petiția nr. 119/19.03.2019 catre Administratia Prezidențială ; Petiția nr. 125/08.05.2019 către SGG. Toate aceste petiții au avut ca răspuns din partea ANRM că solicitarea transferului este ILEGALĂ.

Profitând de situația tulbure din această perioadă generată de pandemie şi de inactivitatea unor instituții publice, președintele ANRM, cu sprijinul Cancelarului Ionel Dancă și a unor angajați din ANRM, a demarat acțiunea de atribuire cât mại urgentă a transferului ilegal al licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000 către societatea AMI TURNING S.R.L.

Astfel, noua angajată ANRM, Tabără Paula, numită (de Elena Sava) să se ocupe de transferurile de licențe, a întocmit un raport necesar finalizării transferului, care nu a fost semnat de cei de la departamentul juridic, ci doar de ea și doamna Elena Sava.

Menționăm că salariații biroului juridic din cadrul ANRM au fost avertizați de către președinte și Elena Sava că indiferent de avizul lor, acest transfer va fi finalizat până la sfârşitul lunii iunie 2020.

Nicolae Turdean a fost director al companiei de stat CupruMin și este considerat un apropiat al șefului Cancelariei premierului Ionel Dancă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

GEST SCANDALOS AL UNUI PRIMAR DIN ARGEȘ – S-A COCOȚAT PE MONUMENTUL EROILOR, CA SĂ-ȘI FACĂ SELFIE ÎN ZIUA DE ÎNĂLȚARE

Publicat

in

De

Gest incredibil al unui primar PSD din județul Argeș, chiar în ziua în care sunt pomeniți eroii neamului românesc cu ocazia praznicului Înălțării Domnului. Astfel, primarul comunei Vlădești, Cristian Dică-Hristu, s-a cocoțat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Gestul sau a șocat comunitatea pe care o conduce.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend