Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Partenerul Evei Kaili și-a recunoscut implicarea în scandalul de corupție din Parlamentul European și a numit un „creier al operațiunii”

Publicat

in

Italianul Francesco Giorgi, partenerul de viaţă al fostei vicepreşedinte a Parlamentului European, Eva Kaili, şi-a recunoscut implicarea în scandalul mitei din legislativul european care afectează deopotrivă Qatarul şi Marocul, şi a vorbit şi despre alte persoane implicate, scrie joi Le Soir, citat de Agerpres.

Eva KailiFoto: Vidal-EUC-ROPI / PA Images / Profimedia

Giorgi, asistent parlamentar în vârstă de 35 de ani şi tatăl unei fetiţe de 2 ani pe care o are cu Kaili, în vârstă de 44 de ani, şi-a recunoscut vina în faţa poliţiştilor şi a judecătorului de instrucţie la interogatoriile la care a fost supus de autorităţile belgiene în scandalul izbucnit vinerea trecută.

Asistentul parlamentar, căruia judecătorul i-a menţinut miercuri decizia de arestare preventivă, l-a indicat drept „creier” al operaţiunii de fraudă pe fostul parlamentar italian Pier Antonio Panzieri, de la domiciliul căruia poliţia a confiscat 700.000 de euro.

Panzieri a fost şi el inculpat şi a fost arestat preventiv. Soţia şi fiica lui Panzieri au fost reţinute în Italia, iar Belgia a cerut extrădarea lor.

Giorgi a mai acuzat încă doi eurodeputaţi social-democraţi: belgianul Marc Tarabella, al cărui domiciliu a fost deja percheziţionat de autorităţi în cadrul anchetei, dar care se află în libertate; şi italianul Andrea Cozzolino, pentru care tânărul Giorgi lucra ca asistent.

Eva Kaili a fost arestată la Bruxelles într-un scandal care a zguduit Parlamentul European

În ceea ce o priveşte, Kaili se află în detenţie şi urmează să fie adusă în faţa justiţiei la 22 decembrie, ea neputând să se prezinte miercuri din cauza unei greve a funcţionarilor.

La percheziţii, poliţia a descoperit sute de mii de euro cash la locuinţa lui Kaili şi Giorgi, care au o relaţie de cinci ani. Agenţii l-au surprins şi pe tatăl lui Kaili ieşind dintr-un hotel din Bruxelles cu saci de bani, circumstanţă care le-a permis poliţiştilor să acţioneze, în pofida imunităţii parlamentare de care se bucură politiciana socialistă elenă.

Le Soir, cotidianul care, împreună cu Kanack, au dezvăluit în premieră scandalul, adaugă că Giorgi nu a acuzat-o pe europarlamentara belgiană Maria Arena, ea nefiind deocamdată vizată de operaţiunea poliţiei, care a făcut totuşi public faptul că unul dintre asistenţii acesteia este la rândul său inculpat.

Noile informaţii dezvăluite de Le Soir relevă tot mai clar că nu doar Qatarul, ci şi Marocul a oferit mită unor oficiali din legislativul european.

Mai concret, cotidianul belgian îl semnalează pe ambasadorul Marocului la Varşovia, Abderrahim Atmoun, şi pe doi agenţi ai serviciului secret marocan, pe care nu-i identifică.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Proiect PNL: Indemnizație lunară egală cu salariul minim pentru românii care au doi copii

Publicat

in

PNL a depus la Parlament un proiect care prevede mai multe măsuri de stimul financiar pentru românii care care au copii. România se confruntă deja de o bună perioadă cu un declin al natalității, iar alte argumente decât cele de ordin financiar nu par să convingă populația să se reproducă.

Inițiatorul proiectului, Gigel Știrbu, dă detalii:

Citeste mai mult

NATIONAL

Guvernul italian neagă interceptarea telefoanelor jurnaliștilor și politicienilor

Publicat

in

Guvernul premierului italian Giorgia Meloni a negat că ar fi pus sub ascultare telefoanele unor jurnalişti sau oameni politici, a declarat secretarul de stat la cancelaria prim-ministrului, Alfredo Mantovano, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Nu am autorizat niciodată, de când guvernul a intrat în funcţie guvernului, punerea sub ascultare de orice fel vizând jurnalişti sau oameni politici”, a declarat Alfredo Mantovano într-un comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend