Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Partea bună a inundaţiilor din această vară-Primăria vinde lemnul de pe terenurile luate de ape

Avatar

Publicat

in

Alunecările de teren au reprezentat o mare problemă în această vară în mai multe zone ale municipiului Curtea de Argeş. În sfârşit, se pare însă că apare şi o parte bună a acestor evenimente şi anume valorificarea lemnului, a copacilor care se aflau pe porţiunile de pământ luate de ape.
Toader Prodea, funcţionar al primăriei a luat legătura cu specialişti ai Ocolului Silvic Vidraru, ocazie cu care s-a ajuns la concluzia că majoritatea arboilor căzuţi o dată cu alunecările de teren pot fi vânduţi cetăţenilor care locuiesc în acele zone şi care de altfel şi-au exprimat dorinţa de a cumpăra lemnul, în special de salcâm.
Cum concurenţa e mare pe piaţa materialului lemnos, cei de la primărie s-au hotărât să-l dea cu 20% mai ieftin decât cei de la Ocolul Silvic, mai ales pentru că tot cumpărătorii vor suporta şi cheltuielile legate de marcare, doborâre şi fasonare, pentru că… “primăria nu are fonduri alocate pentru această activitate”.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Dezvaluiri

Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

Avatar

Publicat

in

De

Bugetul.ro vă prezintă astăzi partea a doua a anchetei „Orașul penalilor”. Locuitorii din Oltenița au o mare dilemă în privința votului de duminică: să aleagă candidatul PNL-USR care a turnat la Securitate și a avut probleme cu ANI sau pe cel al PSD, actual primar, care a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu?

La începutul lunii septembrie, Bugetul.ro titra „Profil de candidat PNL-USR: A turnat la Securitate și a fost ținut pe tușă de ANI, după ce i-a făcut ‘cadou’ soției o stradă”. Concret, Candidatul PNL-USR la Primăria Oltenița este un vechi client al Agenției Naționale de Integritate (ANI). Este vorba despre Costinel Milescu, fost primar al Olteniței, intrat în vizorul ANI în 2010, după ce i-a făcut „cadou” soției o stradă.

Publicitate

Partidul Social Democrat îl propune pentru scrutinul de duminică pe Petre Țone, actualul primar al Olteniței. El a făcut pușcărie în regimul dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu.

Petre Țone a ajuns celebru în presa națională, după ce a declarat că „e greu să-ți petreci timpul în Oltenița, dacă nu bei”.

„Eu nu intru în cârciumi, nu beau, e foarte greu să îți petreci timpul în Oltenița, dacă nu bei. La ora actuală e foarte dificil să îți petreci timpul liber…”, a afrimat Petre Țone.

În ceea ce privește condamnarea din anul 1984, Țone nu se ascunde și spune că a făcut închisoare pentru că a dat aprobare ca salariații pe care îi conducea să cumpere niște lenjerii, seturi plușate.

Am dat o aprobare ca salariații pe care eu îi conduceam să cumpere niște lenjerii, seturi plușate. Banii s-au oprit pe ștat, nici un leu prejudiciu. S-a considerat la vremea respectivă contravenție la legea ratelor, vânzare din depozit și înșelăciune în dauna avutului obștesc. Fără să am vreodată calitatea de gestionar. Eram șef de unitate și am dat această dispoziție gestonarului. La vremea respectivă, am luat eu totul asupra mea, pentru că eu dădusem dispoziția. Da, este adevărat, n-am negat niciodată, dar eu am venit de la închisoare sâmbata și luni am fost pus din nou șef de unitate, de unde am plecat. Asta ca să vedeți cât de vinovat am fost considerat eu de colegii și de conducerea întreprinderii respective. Deci, pe același loc am fost pus”, a declarat Petre Țone, pentru Oltenițeanul.

Vezi și

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Au îngropat securea războiului! Eliberat din pușcărie, temutul lider al Cordunenilor a semnat tratatul de pace

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Cutremur în PSD Pitești!

Avatar

Publicat

in

De

Vâlvă mare în organizația PSD Pitești, conform unor informații ajunse la noi pe surse. La ultimele ședințe s-au aruncat cuvinte grele între șefii din organizație, în principal din cauza ultimelor sondaje de opinie. Totul a culminat cu un ultim sondaj apărut la finalul săptămânii trecute, unde candidatul PNL este în continuare pe primul loc.

Sondajul realizat de Novel Research și ajuns pe masa PSD-iștilor îl dă pe Apostoliceanu la difernță mică, dar în fața candidatului PSD, Cristian Gentea. Astfel Apostoliceanu ar avea în jur de 28% în preferințele alegătorilor din Pitești, în timp ce Gentea se află la un punct și jumătate în spate. Pe locul trei vine candidatul USR, Ionuț Moșteanu cu un scor de 17,8%.

Publicitate

Surse din PSD ne-au declarat că la partid spiritele sunt foarte tensionate. S-a lăsat chiar și cu amenințări și căderi de capete. Au fost și voci care au ridicat problema conducerii organizației PSD Argeș în cazul în care Gentea ar pierde alegerile. Principala nemulțumire vine din modul în care au fost cheltuiți banii de campanie și faptul că rezultatele nu se văd și în sondajele de opinie. PSD-iști au alocat sume considerabile de bani în această campanie. Se pare că multor angajați cu funcții de conducere din aparatul primăriei li s-a sugerat să contribuie la bugetul de campanie al PSD, iar acum toți vor garanții că își vor păstra funcțiile.

Mai mult, conflictele au început să răzbată și înafara partidului. La o întâlnire organizată cu taximetriștii în weekend la restaurantul Conti, Cristian Gentea și-a ieșit din fire și l-a înjurat în fața celor prezenți pe primarul în funcție Ionică, ”pentru că din cauza lui pierde alegerile”. Asta în ciuda faptului că Ionică este pe locul 2 pe lista PSD și propunerea partidului pentru funcția de viceprimar al Piteștiului.

Cei de la PSD vor miza pe cartea absenteismului și divizării voturilor, cel puțin așa ne-au declarat surse din conducerea PSD. De aceea au pus la punct o adevărată mașină de partid pentru mobilizarea la vot. Frica de Covid, precum și faptul că pe partea dreaptă sunt mai mulți candidați, sunt factori ce pot avantaja PSD. Asta în condițiile în care liberalii nu vor reuși să își mobilizeze electoratul sau să ajungă la o înțelegere cu USR, candidatul acestora rupând cele mai multe voturi de la Apostoliceanu, fapt ce îl avantajează în mod evident pe candidatul PSD Cristian Gentea.

Vezi și

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

Contract ‘bombă’ de 45 milioane de euro. Nume grele implicate în cursa pentru bani

Audio. Înregistrări-bombă: Șantaj, mită și trafic de influență în PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend