Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Parlamentul European va reveni la Strasbourg pentru sesiunea plenară din iunie

Publicat

in

Parlamentul European (PE) preconizează să desfăşoare sesiunea în plen din luna iunie la Strasbourg, unde nu s-a mai reunit de peste un an din cauza pandemiei, a anunţat miercuri această instituţie, potrivit AFP.

‘Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, le-a comunicat preşedinţilor grupurilor politice că, exceptând forţa majoră, Parlamentul European va reveni la Strasbourg pentru sesiunea plenară din iunie’, a transmis pe Twitter purtătorul de cuvânt Jaume Duch, potrivit agerpres.ro.

‘O revenire aşteptată şi permisă de evoluţia pozitivă a situaţiei sanitare’, a menţionat el.

Serviciul de presă al instituţiei a precizat că va fi, cel mai probabil, o sesiune în ‘format hibrid’.

Sesiunea următoare, programată între 17 şi 20 mai, se va desfăşura tot la Bruxelles, iar cea din iunie va avea loc între zilele de 7 şi 10 ale lunii.

Revenirea Parlamentului European la Strasbourg, sediul său oficial stabilit prin tratate, este cerută de mai multe luni de guvernul francez şi de eurodeputaţii originari din regiune.

Legislativul UE nu s-a mai reunit la Strasbourg din februarie 2020, din cauza pandemiei. Sesiunile sale în plen lunare se desfăşoară parţial prin videoconferinţă şi parţial în hemiciclul de la Bruxelles, într-un format redus drastic pentru evitarea contaminărilor cu coronavirus.

Hemiciclul de la Strasbourg a găzduit duminică ceremonia de lansare a Conferinţei cu privire la viitorul Europei, la care au fost prezenţi şefului statului francez, Emmanuel Macron, preşedintele PE David Sassoli, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul portughez Antonio Costa, a cărui ţară exercită preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

În vremuri normale, eurodeputaţii fac naveta de la Bruxelles la Strasbourg o dată pe lună pentru sesiunile în plen de trei zile şi jumătate, în care dezbat texte şi le supun la vot.

Faptul că timp de peste un an sesiunile în plen au avut loc la Bruxelles i-a mulţumit pe numeroşi eurodeputaţi, care doresc să-şi concentreze activităţile exclusiv în capitala belgiană. Aceştia denunţă costurile financiare şi ecologice ale deplasării lunare a aproximativ 2.500 de persoane spre oraşul din Alsacia, şi votează rezoluţii prin care cer un sediu unic al PE. Pentru modificarea tratatelor este nevoie însă de unanimitate.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

BREAKING Eroare umană în cazul tragediei de la ‘Victor Babeș’. Două persoane au fost reținute

Publicat

in

De

Eroare umană în cazul TIR-ului de la Spitalul Victor Babeș, acolo unde instalația de oxigen s-a oprit, iar trei pacienți au murit.

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeş, după ce trei oameni au murit sufocați într-un TIR de Terapie Intensivă. Este vorba despre șeful Serviciului tehnic și un instalator, potrivit unor surse judiciare.

Concluziile anchetatorilor arată că instalația de oxigen a fost închisă din greșeală de personalul medical.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO – Şobolani la raftul de patiserie din Mega Image, în Sectorul 1

Publicat

in

De

Mizeria din Sectorul 1 începe să se vadă şi în alte zone, nu numai în grămezile de gunoaie de pe străzi. O imagine virală pe Facebook arată doi şobolani la raftul de produse de patiserie dintr-un magazin Mega Imagine.

“Mega Image 1 Mai București, Sectorul 1, s-a adaptat la situația pieței și a adus șobolani la ofertă: iei un covrig, primești doi șobolani. Poftă bună!”, scrie persoana care a publicat imaginea.

Amintim că, în urma intenţiei de a închide toate companiile înfiinţate de fosta administraţie, actuala administraţie a Capitalei a omis etape importante din procesele de deratizare şi dezinsecţie din Bucureşti. Astfel, faţă anii trecuţi, când compania Eco Igienizare realiza o primă etapă de deratizare la începutul anului, odată cu migrarea şobolanilor din ascunzători spre spaţiile deschise, anul acesta deratizarea nu s-a efectuat la timp. Acelaşi lucru este valabil şi pentru prima etapă de dezisecţie, pentru larve, care a fost omisă.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend