Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Parlamentul European se declară favorabil creării unui organism etic independent împotriva conflictelor de interese în instituţiile UE

Publicat

in

Parlamentul European s-a declarat joi favorabil creării unui organism etic independent care să supravegheze posibilele conflicte de interese în interiorul instituţiilor europene, transmite France Presse.

Într-un raport adoptat cu 377 de voturi pentru, 87 împotrivă şi 224 de abţineri, eurodeputaţii, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, consideră că acest nou organism ar trebui să poată deschide anchete asupra posibilelor conflicte de interese şi a situaţiilor de ‘uşi rotative’ (plecări în mediul privat) ‘implicând comisari, eurodeputaţi, membri ai personalului UE şi instituţiilor participante’, înaintea, în timpul şi după mandate sau funcţii.

Acestui organism, care ar putea deschide anchete din proprie iniţiativă, ar trebui să i se încredinţeze ‘un rol preventiv prin sensibilizarea şi orientarea în materie de etică’ şi, de asemenea, ‘un rol în materie de control al conformităţii şi de consiliere’.

Eurodeputaţii doresc ca acest organism de etică să fie deschis tuturor agenţiilor şi instituţiilor Uniunii Europene, informează Agerpres.ro.

Poziţia adoptată joi de Parlamentul European va face de acum obiect de negociere cu Comisia Europeană şi cu Consiliul UE, care reprezintă cele 27 de state membre, până la găsirea unei poziţii comune.

Însă, pentru organizaţia Transparency International, propunerea PE este insuficientă pentru a fi ‘o reformă etică cu impact’.

‘Deşi constituie un pas în direcţia bună, măsurile specifice PE nu sunt, pur şi simplu, suficient de robuste’, mai ales în ce priveşte procedurile de sancţionare, afirmă Transparency International, exprimându-şi speranţa că executivul UE va ‘ridica ştacheta’ pe acest subiect.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

CSM Focşani s-a calificat în turul 3 al European Cup, la handbal masculin

Publicat

in

De

Echipa de handbal masculin CSM Focşani s-a calificat duminică, pe teren propriu, în turul 3 al European Cup, după ce a învins formaţia Handball Kaerjeng (Luxemburg), scor 33-26 (18-10), şi în manşa retur din turul secund al competiţiei. Şi Minaur Baia Mare e calificată în turul 3, potrivit news.ro

În tur, CSM Focşani s-a impus cu scorul de 35-27 (18-14), iar cu 68-53 la general se califică în turul 3.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

Ambele manşe s-au jucat pe terenul CSM, conform înţelegerii dintre cele două cluburi.

Şi la Baia Mare s-au jucat ambele manşe dintre Minaur şi Hapoel Ashdod, iar gazdele ai câştigat cu 35-32 şi 33-29, obţinând astfel calificarea în turul 3.

Tragerea la sorţi pentru meciurile din turul 3 va avea loc luni, la Viena.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Zeci de mii de bucureșteni au participat la ‘Maratonul vaccinării’: Palatul Copiilor și Romexpo, cele mai populare centre

Publicat

in

De

Zeci de mii de persoane au fost vaccinate începând de vineri, până duminică la ora 19.00, în cadrul maratonului de vaccinare din București. În același interval, în capitală, au fost imunizate peste 63.000 de persoane.

Aproape jumătate dintre persoanele vaccinate începând de vineri, în București au participat la maratonul vaccinării.

Vaccinarea în capitală, de la debutul maratonului până la 24 octombrie, ora 19.00: total vaccinari Bucuresti- 63.151, total vaccinări maraton- 30.539, au anunțat autoritățile.

Pe centre de vaccinare situația este următoarea: Romexpo- 6.623, Circul Metropolitan-4.104, Clubul Seniorilor-3463, Liberty center/Sf. Andrei-3.771, Palatul Copiilor-7.391 și Biblioteca Națională-5.187.

Programul centrelor de vaccinare este non stop. La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV. Centrele vor fi deschise până luni dimineața.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend