Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Parlamentarii si primarii au salarii mai mari de la 1 ianuarie: Câți bani vor încasa aleşii poporului

Publicat

in

Anul nou vine şi cu lefuri mai mari pentru primii oameni în stat. Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea vor primii salarii cu aproape 10% mai mari începând de la 1 ianuarie. Şi indemnizaţiile miniştrilor, deputaţilor, senatorilor şi primarilor vor creşte. Majorările salariale vin ca urmare a creşterii salariului minim, informează B1 TV.

Cel mai mare salariu va fi cel al şefului statului, Klaus Iohannis. În urma creşterii salariului minim, indemnizaţia preşedintelui a ajuns la aproape 25.000 de lei, cu peste 2.100 de lei fată de salariul de până la 31 decembrie 2018. Adică va primi aproximativ 5.300 de euro.

Pe locul al doilea ca valoare se află indemnizaţia şefului Senatului şi cele ale preşedintelui Camerei Deputaţilor şi premierului. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă vor primi o remuneraţie de aproape 24.000 de lei lunar. Acelaşi salariu îl va avea şi Patriarhul Daniel.

Pe locul al treilea sunt miniştrii care vor avea o indemnizaţie de aproape 22.000 de lei, aceasta fiind crescută de la aproximativ 20.000 de lei cât au avut până la finalul anului.

Deputaţii şi senatorii fără funcţii de conducere în Parlamentul României vor primi un salariul de aproximativ 18.700 de lei, acesta crescând de la 17.100 de lei.

De asemenea, primarul General al Capitalei va lua un salariu net de 20.800 mai mare cu 1.900 faţă de anul trecut.

De la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie va crește de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut. De asemenea, persoanele care au terminat o facultate și care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare vor avea salariu minim brut 2.350 lei lunar.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

De-a dreptul scandalos! Un deputat UDMR, cu cetățenie româno-maghiară, are acces la documente clasificate ale SRI

Publicat

in

De

Un dialog incendiar, desfășurat duminică, în emisiunea jurnalistului Oreste Teodorescu, a scos la iveală detalii halucinante.

Un deputat UDMR, cu dublă cetățenie, are accces la informații clasificate ale Serviciului Român de Informații.

Deputatul Csoma Botond, din Cluj, de etnie maghiara, era extrem de agresiv cu invitatii, ataca cu aceleasi metode folosite de UDMR, asociind fortat aceasta formatiune politica aniromaneasca cu cetatenii romani de etnie maghiara, erijandu-se in purtatorul de cuvant si aparatorul acestora in fata unui pericol inexistent. Pentru ca romanii, in marea lor majoritate, nu au nimic cu maghiarii din Romania, iar chestiunea legata de Trianon nu mai reprezinta altceva in momentul de fata decat un moment istoric al recunoasterii de catre Europa a Romaniei Mari, unita in granitele sale, si implinirea a 100 de ani (pe 4 iunie 2020) de la acest eveniment, scrie ziuanews.ro.

Iata si o parte a dialogului, care a condus la faptul ca Csoma Botond a recunoscut in direct ca are dubla cetatenie romano-maghiara, fiind in acelasi timp si membru al Comisiei pentru Supravegherea si Controlul SRI, din Camera Deputatilor, cum spuneam, un fapt deosebit de grav, care are legatura cu siguranta nationala:

Oreste Teodorescu: Spuneti-mi, domnule Botond, aveti cumva dubla cetatenie? Sunteti si cetatean al Ungariei?

Csoma Botond: Da, am dubla cetatenie…

Oreste Teodorescu: In cazul asta, cum e posibil ca sa fiti membru, ca deputat in Parlamentul Romaniei, intr-o comisie de control pentru unul din serviciile secrete romanesti, dat fiind ca intre Romania si Ungaria relatiile nu sunt dintre cele mai amiabile?

Csoma Botond: Nu este nimic ilegal in asta…

Oreste Teodorescu: Domnule Florin Roman, in calitate de deputat si de sef al grupului PNL, cum comentati?

Florin Roman: Este posibil orice, constat, pentru ca in Romania minoritatile au toate dreptrurile, iar minoritatea maghiara prin UDMR, are chiar drepturi sporite. Iar UDMR s-a dovedit a fi o formatiune cu o agenda anti-romaneasca…

Csoma Botond: Nu e nicio ilegalitate, iar UDMR nu este impotriva romanilor, dimpotriva si Ungaria a ajutat Romania de mai multe ori… Noi nu vrem sa fim impotriva romanilor…

Bogdan Comaroni: Dar ce vreti, de fapt? Eu as vrea sa stiu cum procedati cand, fiind membru al comisiei SRI, aveti acces la documente clasificate, la rapoarte secrete, in multe din acestea, cum a spus si Oreste, sunt informatii despre actiunile antiromanesti ale Ungariei pe teritoriul Romaniei, sau despre actiunile UDMR de subminare… daca in calitate de cetatean maghiar serviciul de informatii Avo va cere ca – repet, ca bun cetatean al Ungariei – sa dati informatii despre rapoartele prezentate de SRI in comisie, ce faceti?

Csoma Botond: In primul rand, ca daca eu dau informatii in acest fel e penal, mi se face dosar penal si merg la inchisoare…

Bogdan Comaroni: Deci ar trebui sa dorm linistit, eu si romanii, sa va credem pe cuvant…

Petrisor Peiu: Nu faceti niciun fel de inchisoare, va spun eu, pentru ca va extrage Budapestea, fugiti in Ungaria si ei va protejeaza, nu va extradeaza, la fel cum a fugit si Marko Atilla, nepotul lui Marko Bela, dupa ce a creat prejudicii statului roman si e bine-mersi acolo protejat. La fel cum a fugit si agresorul lui Mihaila Cofar, la fel cum au fugit si altii care au avut actiuni impotriva statului roman.

Oreste Teodorescu: Da, si cu toate ca exista tratate de extradare intre Romania si Ungaria, partea maghiara refuza sa-i predea statului roman.

Vezi și

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mesajul emoționant transmis de Ludovic Orban de Ziua Copilului: ‘Să-i ajutăm să crească frumos, educați și responsabili’

Publicat

in

De

Premierul României, Ludovic Orban, a transmis un mesaj de Ziua Copilului și consideră că copiii sunt ‘darul cel mai de preț’ nu doar pentru familiile lor, ci și pentru întreaga societate.

„Este sărbătoarea copiilor, astăzi, o zi pe care le-o dedicăm în fiecare an cu multă bucurie şi cu sentimentul că ei sunt darul cel mai de preţ nu doar pentru familiile lor, ci şi pentru întreaga societate. Timpul pe care mulţi dintre români l-au petrecut alături de copiii lor în ultimele săptămâni, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranţă o semnificaţie aparte pentru fiecare. Pentru un părinte, orice clipă petrecută alături de copiii săi înseamnă acel prilej nepreţuit de a-i vedea cum cresc şi cum evoluează, de a se apropia şi mai mult de ei şi a le înţelege frământările şi aspiraţiile. Pentru cei mici, sunt momente care vor deveni în timp o nepreţuită amintire a copilăriei”, se arată într-un mesaj al premierului Orban, transmis luni cu prilejul Zilei Internaţionale a Copiilor.

Prim-ministrul subliniază, însă, că pe lângă această bucurie şi susţinerea familiei, copiii au nevoie şi de sprijinul societăţii.

„Să-i ajutăm să crească frumos, educaţi şi responsabili înseamnă, în primul rând, să fim noi, la rândul nostru, exemple pentru ei, să-i învăţăm ce înseamnă empatia, respectul faţă de ceilalţi şi responsabilitatea. Şi, aşa cum se spune despre copii că sunt oglinda familiilor în care cresc, generaţiile de copii de acum, modul în care cresc, reflectă societatea românească. Prin deciziile pe care le luăm fiecare dintre noi, ca părinţi, educatori sau ca autorităţi, avem un rol hotărâtor pentru viitorul lor. La nivel guvernamental, obiectivul este să susţinem învăţământul şi accesul nediscriminatoriu la educaţie, indiferent de contextul social”, a adăugat Ludovic Orban.

El a arătat că toţi copiii din România trebuie să aibă şanse egale şi a promis „soluţii viabile” pentru dezvoltarea lor.

„Suntem mândri de copiii şi tinerii noştri şi vrem să le oferim condiţiile să se dezvolte într-o Românie educată. Din acest motiv, am decis să finanţăm achiziţia de tablete pentru copiii care au o situaţie mai dificilă din punct de vedere social, astfel încât ei să poată continua să înveţe chiar dacă şcoala s-a mutat acum în mediul online, din cauza coronavirusului. De asemenea, am venit în această perioadă şi în sprijinul părinţilor, oferindu-le posibilitatea de a beneficia de zile libere cât timp vor fi închise şcolile şi grădiniţele. Împreună cu întreaga echipă guvernamentală, sunt decis să le oferim şanse egale tuturor copiilor României şi să găsim soluţii viabile pentru dezvoltarea lor. Le urez să crească sănătoşi, copilărie fericită şi să-şi urmeze fiecare visul! La mulţi ani, dragi copii!”, şi-a încheiat premierul mesajul.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend