Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Părintele Ioan Sauca transmite un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale

Publicat

in

De-a lungul secolelor, salutul pascal „Hristos a înviat!” a insuflat întotdeauna creștinilor putere și curajul de a înfrunta moartea, distrugerea, opresiunea, robia, frica, îndoiala și incertitudinea, a transmis Pr. Sauca, Secretarul General al Consiliului Mondial al Bisericilor, în mesajul de Paști.

Pr. Sauca a precizat că transmite mesajul într-un moment dificil din viața multor popoare, biserici și națiuni. „Anul acesta, serbăm Paștele pentru a doua oară într-un context provocator, în mijlocul unor situații dureroase”, scrie el. „Mulți dintre semenii noștri se confruntă cu frica și incertitudinea, precum și cu traumele, separarea, izolarea, pierderea speranței sau boala și moartea în familiile lor sau în comunitățile lor bisericești”, scrie Basilica.ro.

Pandemia COVID-19, care a afectat întreaga lume, afectează și modul în care va fi sărbătorit Paștele, notează pr. Sauca. „Cu toate acestea, în ciuda acestor situații traumatizante și dureroase, mesajul Paștelui strălucește”, afirmă clericul. „Paștele este o aducere aminte și o încurajare că Hristos Domnul continuă să iubească și să aibă grijă de întreaga lume, învingând moartea cu viața, cucerind frica și incertitudinea cu speranța.”

„Pe măsură ce ne confruntăm astăzi cu provocările COVID-19, vă asigurăm că suntem uniți cu voi în rugăciuni și în afirmarea împreună a credinței noastre comune și a speranței noastre în Domnul Înviat: Unde îţi este, moarte, biruinţa ta? Unde îţi este, moarte, boldul tău?” Dar să dăm mulţumire lui Dumnezeu, Care ne-a dat biruinţa prin Domnul nostru Iisus Hristos!”, a spus părintele.

Pr. Ioan Sauca

Pr. Ioan Sauca s-a alăturat Consiliului Mondial al Bisericilor în 1994 și, începând din 2014, a devenit Secretar general asociat pentru educație și formare al acestei organizații.

În trecut, părintele Ioan Sauca a predat Misiologie și Ecumenism la Facultatea de Teologie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, ulterior devenind consilier patriarhal la Sectorul Relații Interbisericești al Patriarhiei Române.

A studiat la Facultatea de Teologie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din cadrul Universității din București și are un doctorat de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie), cu o teză despre implicațiile misionare ale eclesiologiei ortodoxe.

Părintele Ioan Sauca este primul român și al doilea ortodox (după profesorul grec Nikos Nissiotis), care a ocupat o funcție înaltă în Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB).

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Festivalul EUROPAfest va reuni artişti din 20 de ţări

Publicat

in

De

Festivalul EUROPAfest – jazz, blues, pop, clasic, care va reuni artişti din 20 de ţări, va avea loc în perioada 16 – 24 iulie.

“Artişti din 20 de ţări – Argentina, Aruba – Insula Caraibe, Azerbaidjan, Australia, Austria, Brazilia, Columbia, Coreea de Sud, Cuba, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Ţările de Jos şi Ucraina vor prezenta producţii muzicale în spaţii de concert tradiţionale şi neconvenţionale”, informează miercuri organizatorii, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Echipa festivalului îşi doreşte ca fiecare persoană care participă la EUROPAfest să vină cu încredere şi să ştie că se va urma întocmai protocolul şi normele de protecţie şi siguranţă indicate de autorităţi.

“Am ales ca slogan pentru această ediţie “Return to Live Music. No limits, just hope”. 2020 a fost un an în care am conştientizat cu toţii rolul artei şi în special al muzicii în a ne crea o stare de bine, de echilibru. Am redescoperit bucuria lucrurilor simple, autentice, dar ne-am găsit şi propriile limite. După luni de restricţii şi săli de spectacole închise, după seri de streaminguri online lipsite de emoţia live-ului, suntem nerăbdători să revenim la concertele cu public şi să simţim că totul va fi bine”, afirmă directorul EUROPAfest, Luigi Gageos.

Biletele vor fi puse în vânzare pe www.iabilet.ro.

Unic în România, în 2005 EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regală i-a acordat înaltul patronaj, iar din 2015 este festival EFFE (Europe’s finest festivals), titulatură oferită de Comisia Europeană şi Parlamentul European.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Japonia reduce numărul spectatorilor la evenimente, înaintea JO de la Tokyo

Publicat

in

De

Guvernul japonez intenţionează să autorizeze până la 10.000 de spectatori la evenimente, în zonele în care a fost ridicată starea de urgenţă impusă din cauza creşterii numărului de infectări cu Covid-19, a anunţat miercuri ministrul însărcinat cu combaterea coronavirusului, o regulă care ar urma să fie aplicată şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează agenţia Kyodo, citat de agerpres.

Ministrul Yasutoshi Nishimura a precizat că noul plafon al spectatorilor va fi în vigoare din iulie şi până în august. Directivele existente autorizează un număr maxim de 5.000 de persoane sau 50% din capacitatea unei arene, dacă numărul acestora este mai mare, până la sfârşitul acestei luni.
În virtutea vechii reguli, 34.000 de spectatori ar fi fost autorizaţi să intre pe Stadionul Naţional din Tokyo cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, programată pe 23 iulie, în condiţiile în care arena din capitala Japoniei are o capacitate de 68.000 de locuri.

Un grup de experţi urmează să decidă dacă va aproba sau nu noul plafon al participanţilor la evenimente, în cursul zilei de miercuri, adaugă agenţia niponă de presă.

În acelaşi timp, o echipă de cercetători a avertizat miercuri că o nouă stare de urgenţă ar putea fi necesară în timpul Jocurilor Olimpice, pentru a stopa o nouă creştere a cazurilor de Covid-19, chiar dacă varianta Delta, una extrem de contagioasă a virusului, are un impact scăzut asupra infectărilor.

Echipa a precizat, totodată, că numărul de infectări ar putea creşte cu 10.000 în total, dacă întrecerile sportive se vor disputa cu spectatori, începând din 23 iulie, spre deosebire de cazul în care acestea vor avea loc cu porţile închise.

În luna martie, organizatorii JO de la Tokyo au luat decizia fără precedent de a interzice prezenţa spectatorilor veniţi din străinătate şi urmează să stabilească, după încheierea stării de urgenţă aflată deocamdată în vigoare la Tokyo şi în alte nouă regiuni ale ţării, dacă spectatorii japonezi vor putea lua loc în tribune la competiţiile olimpice şi care va fi numărul maxim al acestora.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend