Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Părintele Ioan Casian a participat la împlinirea a 103 ani de la înființarea Catedralei Ortodoxe Române ‘Sf. Gheorghe și Sf. Andrei Șaguna’ din Windsor

Publicat

in

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a fost alături de românii din Windsor, în provincia canadiană Ontario, la împlinirea a 103 ani de la înființarea Catedralei Ortodoxe Române „Sf. Gheorghe și Sf. Andrei Șaguna” din localitate, conform basilica.ro

Ierarhul a participat sâmbătă la slujba Vecerniei și a oficiat duminică Sfânta Liturghie, împreună cu părintele paroh Dragoș Giulea.

Ierarhul Canadei a vorbit despre importanța duminicii ca zi de trăire a Învierii și despre prezența reală a lui Hristos în viața Bisericii: „În Sfânta Liturghie avem și în mod material, vizibil, am putea spune, pe Hristos prezent în viața Bisericii în Sfânta Euharistie.”

Episcopul a spus că finalitatea Sfintei Liturghii o reprezintă comuniunea cu Hristos în Sfânta Împărtășanie.

„Sfânta Liturghie nu este o laudă în care venim să auzim cântări frumoase. Este o Taină în care mai întâi ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, iar partea a doua, de după Heruvic, este o parte mai concretă, în care darurile de pâine și vin purtate pe Sfântul Altar, datorită invocării Duhului Sfânt și a rugăciunilor rostite de cler și credincioși, sunt prefăcute în Trupul și Sângele lui Hristos”, a amintit ierarhul.

În Canada trăiesc aproape un sfert de milion de români, dintre care aproape 100.000 au origine etnică unică românească, adică nu provin din familii mixte. Catedrala Ortodoxă Română „Sf. Gheorghe și Sf. Andrei Șaguna” a fost construită de familiile primilor români emigrați în Canada la începutul secolului trecut.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ovidiu Burcă și apelul către jucătorii lui Dinamo, înaintea partidei retur a barajului pentru promovare

Publicat

in

Dinamo București este aproape de promovarea în SuperLigă, după ce a câștigat prima manșă a barajului cu FC Argeș, scor 6-1, dar antrenorul Ovidiu Burcă nu s-a arătat euforic după partidă.

Ovidiu BurcaFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Ovidiu Burcă solicită echilibru și intensitate maximă la partida retur

Chiar dacă FC Argeș ar avea nevoie de o minune – o victorie la cinci goluri diferență pentru a trimite meciul în prelungiri la retur – antrenorul dinamoviștilor nu consideră că echipa sa este deja calificată.

Mai mult, tehnicianul le cere jucătorilor săi să rămână cu picioarele pe pământ și speră să gestioneze corespunzător succesul de luni.

„Nu aș fi crezut. Scorul e unul la care nu m-am gândit înainte de meci. Azi, toate au mers bine, am avut și puțin noroc. E o seară frumoasă, dar a trecut doar prima parte, mai avem returul. Trebuie să rămânem echilibrați, cu picioarele pe pământ.

Din exterior, lucrurile par simple. Cred că voi avea o săptămână destul de dificilă. În fotbal, succesul e cel mai greu de gestionat. Fac un apel către băieți să rămânem echilibrați, cu picioarele pe pământ, pentru că încă nu am realizat nimic.

A fost o seară frumoasă. Mă bucură că oamenii au venit alături de noi, toată lumea a plecat fericită. E lucrul cel mai important. Mai avem un retur care nu va fi deloc ușor. Au și ei orgoliu, sunt niște jucători care au CV-uri importante. La nivelul Ligii 1, sunt multe echipe care și i-ar dori. Trebuie să fim atenți.

Mă bucură faptul că oamenii vin alături de noi. Există o stare de spirit extraordinară în jurul echipei, pe care am obținut-o cu foarte multă trudă. Trebuie să rămânem ponderați, mai avem încă un pas.

A fost un început extrem de dificil, dar nu aș vrea să tragem o concluzie acum, trebuie să mai aștept o săptămână. Una peste alta, am format o stare de spirit fără de care o echipă nu poate funcționa. M-a bucurat atitudinea lor, faptul că joacă din ce în ce mai dezinvolți, cu din ce în ce mai mult curaj. Sunt lucruri pe care nu le-am văzut atunci când am venit.

Echipa a progresat de la săptămână la săptămână, chiar dacă uneori nu am ieșit de pe teren cu rezultatul dorit. Am suferit după înfrângeri, am făcut analize și nu am cedat niciodată. Suntem aproape de prima ligă după acest scor. Aș vrea să le pot băga în cap jucătorilor că meciul începe de la 0-0. Trebuie să începem la intensitate maximă, mai avem un pas.

Știu ce vorbesc, e o săptămână complicată, trebuie să gestionez o stare de euforie incredibilă, dar cred că toți sunt cu picioarele pe pământ” – a declarat Ovidiu Burcă, pentru DigiSport.

Partida retur a barajului pentru menținere/promovare în SuperLigă, dintre FC Argeș și Dinamo, va avea loc sâmbătă 3 iunie, pe stadionul din Pitești.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preşedinţia Ungariei răspunde acuzațiilor României după declarațiile lui Katalin Novák: Protestul MAE este exagerat şi nejustificat

Publicat

in

Preşedinţia Ungariei răspunde acuzațiilor României după declarațiile lui Katalin Novák: Protestul MAE din România este exagerat şi nejustificat

Protestul Ministerului de Externe din România în urma declaraţiilor făcute de preşedintele maghiar în timpul vizitei efectuate în Transilvania este exagerat şi nejustificat, însă nu este unul neobişnuit, a transmis, luni, MTI, citând publicaţia Mandiner.hu.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend