Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Părintele Dumitru Merticariu a fost condus pe ultimul drum de ierarhi, clerici, prieteni şi cunoscuţi

Avatar

Publicat

in

Părintele Dumitru Merticariu, fost paroh la Biserica Banu din Iași, a fost condus pe ultimul drum, sâmbătă, 10 aprilie 2021, de ierarhi, clerici, prieteni şi cunoscuţi.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei, alături de care s-au aflat Episcopul Antonie de Bălţi şi PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, scrie Basilica.ro.

PS Timotei s-a adresat celor prezenţi ca delegat al Patriarhului Daniel şi a transmis mesajul Preafericirii Sale.

Patriarhul l-a numit pe Părintele Dumitru Merticariu „Un preot misionar, harnic şi jertfelnic”.

„În toată viaţa şi activitatea sa, Părintele Dumitru Merticariu a ilustrat cu multă pasiune şi autenticitate chipul preotului misionar în mijlocul cetății”.

„Înzestrat de Dumnezeu cu daruri deosebite, a adăugat la acestea strădaniile sale personale, fiind un mare iubitor al slujirii Sfântului Altar, al muzicii bisericeşti, al artei, culturii şi al oamenilor”.

„Dăruirea şi spiritul său misionar, conştiinţa puternică în ceea ce priveşte responsabilitatea pastorală, precum şi zelul misionar în propovăduirea şi păstrarea dreptei credinţe, a spiritualităţii şi identităţii ortodoxe româneşti, pot fi un exemplu de înțelegere a slujirii aproapelui şi a Bisericii lui Hristos”, a transmis Patriarhul României.

Mesajul integral este disponibil aici.

A urmat cuvântul Mitropolitului Teofan, intitulat „Părintele Dumitru Merticariu, un misionar în slujba Bisericii și a Neamului”.

„Avea o capacitate uimitoare de a-și apropia oamenii, de orice condiție ar fi fost ei. Credincioși, oameni obișnuiți, intelectuali sau reprezentanți de instituții – cu fiecare dintre ei găsea ușor o cale de comunicare”.

„Parohia, fiind situată nu departe de Copoul universitar, multe cadre didactice, mulți studenți găseau ușor drumul spre biserica Banu. Fiecare simțea că are un loc al său în inima largă a Părintelui Dumitru. Mulți tineri pot da mărturie despre suportul moral sau material pe care l-au primit ca de la un tată ori de câte ori au avut nevoie, cu discreție și delicatețe”, a subliniat Părinte Mitropolit.

Părintele Dumitru Merticariu este fratele Preasfinţitului Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal.

Preotul ieşean a fost înmormântat lângă biserica unde a slujit aproape trei decenii.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Început cu ghinion pentru România la Eurovision: Delegaţia a intrat în izolare după apariţia unor cazuri de COVID-19 în hotel

Avatar

Publicat

in

De

Delegaţiile României şi Maltei au fost informate că nu vor putea participa la ceremonia de deschidere Eurovision 2021, din cauza apariţiei unor cazuri Covid în hotelul unde sunt cazate, a transmis Televiziunea publică, potrivit news.ro.

În urma testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză.

Conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intră în izolare şi urmează să fie testaţi PCR.

Din această cauză, alături de membrii delegaţiilor Poloniei şi Islandei, nici reprezentanţii României şi Maltei nu vor putea defila, duminică, pe covorul turcoaz, la ceremonia programată să înceapă la ora 19.00 (ora României).

În acest context, pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus, organizatorii au renunţat şi la transferul delegaţiilor cu ambarcaţiuni până la covorul turcoaz, aşa cum anunţaseră iniţial, acestea urmând să fie transportate separat, cu autocare.

Până în acest moment, membrii delegaţiei noastre au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

Vom reveni cu detalii, în cazul în care vom primi informaţii suplimentare din partea EBU.

Duminică are loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2021 Eurovision Song Contest, „Turquoise Carpet”, la Rotterdam Cruise Terminal.

România este reprezentată la Rotterdam de Roxen, cu melodia “Amnesia”. Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc pe 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, INFORMAȚII ESENȚIALE pentru românii care vor să plece în străinătate

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le recomandă românilor care vor să plece în străinătate vara aceasta să se informeze de pe portalul web al ministerului cu privire la condiţiile de călătorie, conform News.ro.

„Eu sper să fie posibil, din punct de vedere al pandemiei, să plece românii în concedii, la vară, pese graniţe. Ceea ce vreau să le recomand, în cazul în care decid să facă acest lucru, este să se informeze foarte bine cu privire la condiţiile din ţara în care pleacă şi în primul rând să se informeze de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe”, a afirmat Bogdan Aurescu duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv.

Acesta le-a recomandat românilor să citească cu atenţie condiţiile de călătorie, indiferent dacă e vorba despre turism sau călătorii de afaceri.

Ministrul a reamintit că românii care se confruntă cu probleme pe teritoriile altor state pot apela la misiunile diplomatice sau la misiunile consulare ale Românei din respectivele ţări.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend