Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Parcul Ştrand-sau cum să ocupi trei locuri de parcare fără să te deranjeze nimeni

Avatar

Publicat

in

Parcul Ştrand, recent reabilitat pe fonduri europene, a devenit unul dintre locurile preferate de piteşteni. La fiecare sfârşit de săptămână, parcul Ştrand devine neîncăpător pentru oamenii dornici să petreacă câteva ore în aer curat, să-şi plimbe copiii, să facă sport sau să se plimbe cu bărcile. Iar atmosfera parcului este una care chiar te invită la plimbare.

Parc Strand

Dacă pracul este curat, bine administrat şi primitor, nu acelaşi lucru se poate spune despre împrejurimi. Latura parcului care dă spre fostul engors de legume, tranformat şi el în nu se ştie ce deocamdată, tot pe fonduri europene, e plină ochi de gunoaie, pe criterul „afară vopsit gardul, înăutru leopradul”.

Publicitate

Mizerie parc Strand

Şi dacă tot am ajuns la fostul engros de legume care aducea în zona Bowling  mizerie, scandaluri şi un amestec de mărfuri cel puţin ciudat dar şi evaziune fiscală pe măsură, ar fi bine de reamintit piteşteanului care doreşte să trăiască într-un oraş curat şi civilizat pentru care plăteşte taxe şi impozite, că autorităţile vor să joace alba- neagra cu banii europenilor.

Imprejurimi parc strand

Cu alte cuvinte, au luat bani de la UE pentru a dezafecta „bomba” Bowling iar acum vor bani de la europeni să o construiască la loc. Pare a le lipsi afacerile oneroase ale aşa zişilor producători agricoli cu buletine de oraş . Nu şi-au propus să facă pentru ţăranul argeşean o piaţă specială, după model francez de exemplu, în care acesta să nu mai fie agresat, umilit şi hăituit de  ci îşi doresc să readucă în zonă raiul samsarilor de legume, fructe şi alte mărfuri mai mult sau mai puţin licite. Până atunci însă parcul Ştrand rămâne un loc în care piteşteanul vrea să-şi petreacă o parte din timpul liber însă aici  nu ajung doar cei civilizaţi ci şi cei care transforma spaţiul public într-un fel de tarla personală. Locuri de parcare ar fi suficiente dacă acele specimene care cred ca numai ei contează ar fi puse la punct de nimeni altcineva decat de omniabsenta poliţie locală. Degeaba încearcă viceprimarul Ionică să-i ia apărarea, Poliţia Locală nu se poate ridica la nivelul atribuţiilor pentru care a fost creată. Locurile de parcare de lângă parcul Ştrand sunt ocupate după cum îi vine fiecăruia deşi sunt trasate vizibil. Unii parcheaza de-a latul şi ocupa trei locuri de parcare dintr-o lovitură,  alţii  se mulţumesc cu câte doua locuri  dar împreună a dau impresia viceprimarului că Piteştiul e musai să se transforme într-o mare parcare.

parcari de-a latul

Căci despre parcări prezente şi viitoare  vorbeşte viceprimarul Ionică mai tot timpul şi mai deloc despre asigurarea unui mediu curat, obligativitate prevăzută chiar de Constituţie. Nu se iau în calcul erorile făcute de alţii înaintea noastră care acum sunt nevoiţi să construiască ,cu multe zeci şi sute de milioane de euro, parcuri suspendate, sau să întrerupă total circulaţia din cauza poluării. Tot ce văd autorităţile sunt parcările

Parcul Ştrand ar fi frumos şi bine amenajat şi întreţinut cu condiţia ca Poliţia Locală chiar să iasă pe teren, acolo unde îi e locul .Firma de pază angajată de Primăaria Piteşti pentru parcurile din oraş nu poate face ordine prin parcări iar Poliţia Locală lipseşte cu desăvârşire .

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Câți bani făcea pe zi Emi Pian din cămătărie și ce se întâmpla cu cei care nu plăteau la timp

Avatar

Publicat

in

De

Liderul clanului duduianu, Emi Pian, unul dintre cei mai temuți interlopi din România ucis miercuri, îi amenința cu incendierea bunurilor pe cei cărora le dădea bani cu camătă și nu plăteau la timp. Acesta făcea și câte 3.000 de euro, de pe o zi pe alta, ca dobândă de la un singur om împrumutat!

Emi Pian a fost eliberat condiționat, după ce a reușit să convingă autoritățile că este un “deţinut model”. Conform Penitenciarului Rahova, a muncit la Protecția Animalelor şi a reușit să convingă instanţa din prima că merită să fie liber. Fusese condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru şantaj şi pentru că dădea bani cu camătă jucătorilor de barbut.

”Mototolea Florin, zis Emi Pian: Îi dau foc la mașina asta, n-o dau nimănui! Pentru că sunt banii lui ZABAR și ai lui SENTIMENTU, ai auzit?

Publicitate

Martor: Vorbește cu tatăl meu…

Mototolea Florin: Asta-i culmea! Nu vorbesc cu nimeni! Am 5.000 la tatăl tău, separat. Trebuie să vorbesc cu..

Martor: Tu ascultă la mine ce-ți spun: dacă mașina nu e la tine, e bine atunci. Pentru că eu nu te mint, și… îți arăt/demonstrez!

Mototolea Florin: Ce vrei să spui?

Martor: Ascultă la mine: A venit românul de acolo de unde am luat-o eu, căci n-a fost de aici; a fost de acolo de unde este ea, ai auzit?

Mototolea Florin: Da!

Martor: Eu o luasem de la el cu șmecherie! Să mor accidentat, să moară fata mea, dacă aveam decât o cheie, la mașina aia!

Mototolea Florin: Da!

Martor: A venit, s-a dus la Poliție la Voluntari și m-a băgat direct! M-a întrebat unde e mașina: am spus că e defectă în servis, că să văd cum fac ca să o repar, ca să-i dau mașina înapoi.

Mototolea Florin: Du-te și pune-ți Porshe-ul amanet, adă-mi banii și vino de ia-ți mașina!”, este înregistrarea convorbirii dintre Emi Pian şi un bărbat căruia el îi împrumutase 5.000 de euro, luându-i, drept garanție, maşina pe care refuza să i-o mai înapoieze, dacă nu-şi primește datoria.

Stenograma discuţiei din martie 2016 este probă în dosarul în care Mototolea a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare. Fusese singura pată pe cazierul lui.

“Intervalul cuprins între data liberării condiționate și 16.01.2021 constituie termen de supraveghere”, se arată în motivarea instanţei care-i atrăgea atenţia lui Emi Pian că există “posibilitatea revocării liberării condiționate, în cazul în care va mai comite noi infracțiuni”, potrivit libertatea.ro, citează cei de la stirileprotv.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Bill Gates, predicții sumbre: Pandemia de COVID-19 ar putea dura până în 2022

Avatar

Publicat

in

De

Miliardarul Bill Gates crede că pandemia va fi sub control la sfârșitul lui 2021 pentru țările dezvoltate și în 2022 pentru țările în curs de dezvoltare.

Bill Gates este optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea tratamentului pentru Covid-19 şi crede că pandemia va ajunge, în cele din urmă, la un sfârşit, realatează Business Insider.

Într-un interviu acordat recent, miliardarul american a vorbit despre faptul că, în opinia lui, populaţia lumii va trebui să mai aştepte cel puţin un an pentru ca pandemia să fie ţinută sub control.

Publicitate

„Inovaţiile în ceea ce priveşte diagnosticarea, noile metode de tratament şi vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Şi asta ma face să cred, că pentru ţările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021, şi, până la finalul anului 2022, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare”, a explicat Bill Gates.

Fondatorul Microsoft a mai spus că lupta dintre Rusia şi China în a scoate cât mai repede un vaccin pe piaţă ar putea fi periculoasă. El se teme că dozele ar putea fi administrate oamenilor înainte ca antidotul să fie sigur şi spune că autoritatea din SUA nu va permite astfel de scurtături.

Luna trecută, Bill Gates declara că este foarte încrezător că oamenii de ştiinţă vor dezvolta un vaccin „foarte eficient şi foarte sigur”, datorită faptului că, la nivel mondial, se află multe în lucru – peste 160 de vaccinuri. Două dintre cele patru aflate în teste pe oameni sunt dezvoltate în Statele Unite de Moderna şi Pfizer/BioNTech.

Totodată, Gates crede că cele mai bune vaccinuri trebuie distribuite în toată lumea, în caz contrar pandemia de Covid-19 va reveni constant.

Citește și:

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend