Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Parcul ,,Fântâna lui Manole” seamănă cu un șantier în lucru

Publicat

in

Așa cum trebuie să fie un parc de agrement modern , cu alei pavate, stâlpi de curent care să lumineze frumoșii arbori , florile și lacul din mijlocul parcului, parcul ,,Fântâna lui Manole” renaște pe zi ce trece datorită lucrătorilor de la Serviciul Public de Gospodărie Comunală,  de la Serviciul Public de Urbanism și lucrătorilor de la Electrica care lucrează zilnic pentru a da o nouă față unicului parc de agrement din Orașul Regal.  În timp ce muncitorii  de la electrica montează stâlpii de curent, cei de la SPGC plantează arbuști sau pun gazon nou, iar lucrătorii SPU pun pavele pe alei -o agitație continuă, un adevărat șantier în lucru. Frumoasă inițiativă din partea Primăriei Curtea de Argeș de a cosmetiza parcul din apropierea a două obiective turistice foarte importante-Mănăstirea Argeșului și Noua Necropolă Regală. Toți argeșenii doresc să se poată bucura de noua înfățișare a parcului ,,Fântâna lui Manole”.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Producătorii auto din România se implică în lupta contra coronavirus: Doresc producerea în ţară a acelor ventilatoare mecanice,

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, afirmă că producătorii din industria auto din România au format un grup care lucrează pentru implementarea unui proiect privind producţia în România de ventilatoare mecanice necesare sistemului sanitar românesc, dar şi că zeci de companii locale se arată interesate de producţia de materiale strategice necesare prevenirii, combaterii şi tratării Covid-19, potrivit news.ro.

„Avem liste cred că de 50, 70, 80 de companii, sună, discută cu responsabili cu acest subiect. (…) Astăzi (sâmbătă – n.r.) am o întâlnire cu un posibil investitor care vine de la Cluj pentru a putea încerca o posibilă producţie de ventilatoare mecanice în România. (…)

Orice producător care doreşte să facă acest lucru îl sprijinim prin finanţare, prin linii de credit cu dobândă zero, prin garanţii ale statului român, tocmai pentru a porni această producţie de materiale esenţiale”, a afirmat ministrul Economiei, într-o intervenţie telefonică, sâmbătă după amiază, la Digi 24.

Acesta a precizat că şi producătorii din industria auto lucrează la un prototip pentru a încerca să producă ventilatoare, iar compania Romarm lucrează pentru a demara producţia de măşti în România, în vederea creării unei rezerve strategice.

„Toate companiile din industria auto s-au reunit într-un grup de lucru şi doresc sprijinirea economiei româneşti, doresc producerea în ţară a acelor ventilatoare mecanice, dar toate, pe bună dreptate, ne cer un proiect, încercăm să facem acest lucru”, a afirmat ministrul Economiei.

Acesta a precizat că îi încurajează pe români să cumpere din pieţe şi să sprijine, astfel, producătorii români.

Popescu a mai spus că un producător local va ajunge să producă 500.000 de măşti pe zi, începând din 15 aprilie.

Ministrul Economiei s-a arătat încrezător că angajatorii români „nu vor abuza” de prevederile privind şomajul tehnic şi de aceea s-a renunţat la procedurile birocratice necesare implementării deciziilor de trimitere a angajaţilor în şomaj tehnic.

Vezi și:Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu: Ne-am pregătit chiar pentru un milion de oameni, chiar mai mult

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la Realitatea PLUS că Guvernul este pregătit să plătească indemizații de șomaj pentru 1 milion de oameni, poate chiar și mai mult

”Cei care au fost concediați, dar nu intră în această categorie, bineînțeles că pot să acceseze șomajul normal, au dreptul la acest fond. Ce am făcut noi în această perioadă… deja ne-am pregătit chiar pentru un milion de oameni, chiar mai mult. Sunt pe diferite categorii, PFA, ONG-uri, avem tot felul de categorii care credem noi că au fost afectate ca să nu rămână nimeni pe dinafară”, a explicat Florin Cîțu la Realitatea PLUS.

Indemnizațiile vor costa statul patru miliarde de lei. Estimarea îi aparține ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

„Noi am pregătit un scenariu care merge până la un milion de contracte si impactul bugetar comunicat de Finante este de patru miliarde de lei, dar vom avea in vedere evaluari periodice, in functie de numarul de solicitari pe care le primim”, a afirmat ministrul Muncii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend