Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Parcarea în staţiunea Mamaia se poate achita, de la 1 mai, şi la automatele electronice de plată

Publicat

in

Parcarea în staţiunea Mamaia se poate achita, de la 1 mai, şi la automatele electronice de plată, anunţă Primăria Municipiului Constanţa.

”Constănţenii, dar şi turiştii vor beneficia de o nouă metodă de plată în staţiunea Mamaia. Primăria Constanţa a finalizat montarea parcometrelor stradale. Acestea vor putea fi utilizate începând cu 1 mai, data de începere a sezonului estival. Vă reamintim că potrivit HCL nr. 123/ 2021 staţiunea Mamaia reprezintă Zona 0 în perioada 1 mai – 15 septembrie”, se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Echipamentele sunt situate în următoarele locaţii: zona Pescărie, zona Aqua Magic, zona Hotel Aurora, Promenada 1 – zona Restaurant Azur, Promenada 1 – zona Hotel Golden Palace/ Sulina, Promenada 1 – zona Hotel Ovidiu, zona Hotel Hefaistos/ Melody, zona Belagio/ Cazino, zona Cazino Hotel Scapino Junior, Promenada 2 – zona Castel, Promenada 2 – zona Hotel Tomis, zona Pasarela Hotel Rex prevăzut cu modul de detecţie a gradului de poluare.

Parcometrele stradale permit plata parcării în mod direct, fiind acceptate mai multe modalităţi de plată: bancnote, monede şi card bancar contactless. În situaţia apariţiei unei defecţiuni la o modalitate de plată, celelalte modalităţi funcţionează în parametri normali, fără a bloca sistemul, precizează sursa citată.

Configurarea modalităţii de plată a parcometrelor se realizează după numărul de înmatriculare.

”Este bine de ştiut că automatele nu dau rest. Automatelele electronice de plată a parcării funcţionează în regim autonom, cu energie solară, acumulatorii reîncărcabili permit funcţionarea independentă 24 de ore din 24”, menţionează sursa citată.

Tarifele care urmează a fi implementate sunt următoarele: Zona 0 – tarifare non-stop, 4 lei/ h, prima oră 2 lei (conţine primele 30 de minute gratuite conform HCL nr. 123 / 2021), 2 ore – 6 lei, 3 ore – 10 lei.

Plata parcării se poate realiza şi prin SMS, aplicaţia „Constanţa Parking”, online cu card bancar sau prin tichete răzuibile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, de Ziua Națională: Cifrele anunțate de MAI

Publicat

in

De

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, dată în care celebrăm Ziua Națională a României. 60.360 de români s-au născut pe data de 1 decembrie. 31.407 dintre aceștia sunt de sex feminin și 28.953 de sex masculin.

Potrivit datelor transmise de Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, 9.274 dintre românii născuți pe 1 decembrie au vârstele cuprinse între 0 și 17 ani, 3.837 au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, 35.507 între 25 și 65 de ani și 11.742 au peste 65 de ani.

Ministerul Afacerilor Interne le urează La Mulți Ani celor născuți pe 1 decembrie, dar și tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Rușii fac prăpăd în Ucraina: prima dată le-au furat operele de artă, apoi au bombardat tot Muzeul de Artă

Publicat

in

De

Prim-vicepreşedintele Consiliului Regional Herson, Iuri Sobolevski, a raportat, miercuri, că armata rusă a atacat muzeul de artă din centrul regional, informează Rador.

„În această dimineață, a fost bombardat Muzeul de Artă ‘Oleksi Șovkunenko’ din Herson. Clădirea a fost avariată – ferestrele au fost sparte, pereții au fost distruși” – a scris oficialul pe o rețea socială.

Ukrinform notează că, în timpul ocupaţiei, rușii au furat cele mai valoroase exponate din muzeele din Herson. Din Muzeul de Artă, armata rusă a furat aproximativ 80% din numărul total de exponate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend