Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Papa Francisc, mesaj de condoleanțe pentru victimele tornadelor din SUA

Publicat

in

Papa Francisc a transmis luni un mesaj de condoleanţe pentru victimele tornadelor de o violenţă extremă din Statele Unite, soldate cu zeci de morţi şi pagube uriaşe, şi a mulţumit echipelor de salvare pentru eforturile lor, relatează EFE.

În mesajul transmis de secretarul de stat Pietro Parolin monseniorului José H. Gómez, arhiepiscop de Los Angeles şi preşedinte al Conferinţei episcopale a Statelor Unite, papa se declară „îndurerat la aflarea impactului devastator al acestor tornade asupra centrului şi sudului SUA din ultimele zile”.

Papa s-a recules în rugăciuni pentru ca Cel Atotputernic să aducă odihnă veşnică celor care au pierit, consolare celor care îi plâng şi putere tuturor celor afectaţi de această tragedie cumplită”, potrivit Agerpres.

Sfântul părinte a mulţumit totodată „echipelor de salvare pentru eforturile depuse şi tuturor celor implicaţi în acordarea de îngrijiri celor răniţi, familiilor îndoliate şi celor rămaşi fără acoperiş”.

Papa i-a inclus în gândurile sale şi a invocat puterea divină pentru toţi cei implicaţi în marea muncă de recuperare şi de reconstrucţie şi pe cei care dau dovadă de forţă, generozitate şi perseverenţă pentru a-i ajuta pe fraţii lor.

Seria de tornade de o violenţă nemaivăzută a devastat sâmbătă dimineaţă şase state din SUA şi a lăsat în urmă zeci de morţi şi un număr nedeterminat de dispăruţi, provocând totodată distrugeri care au afectat populaţii întregi şi au produs pagube incomensurabile.

Tornadele, care a început vineri noapte, au lovit cu forţă statele Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri, Mississippi şi Tennessee, provocând cel puţin 83 de morţi, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS), au fost raportate 37 de tornade în diferite state.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Spania se confruntă cu un val neobişnuit de căldură pentru luna mai

Publicat

in

De

Spania se confruntă cu un val neobişnuit de căldură pentru luna mai, care va continua în acest sfârşit de săptămână, relatează AFP și Agerpres.

CaniculaFoto: Marc Bruxelle, Dreamstime.com

Mercurul termometrelor a ajuns vineri la 38 de grade Celsius în oraşele andaluze Sevilla şi Cordoba (sud), urmând să atingă 34 de grade Celsius în capitala Madrid (centru) sâmbătă, în timp ce duminică se vor înregistra 39 de grade la Zaragoza (nord-est), potrivit Agenţiei spaniole de Meteorologie (AEMET).

Joi, în Jaen (sud) s-au înregistrat 38,7 grade Celsius, un record pentru o lună de mai în acest oraş după 1883 şi „cu 15 grade peste temperatura maximă obişnuita pentru această perioadă”, a subliniat Rubén del Campo, purtătorul de cuvânt al AEMET.

Guvernul spaniol a recomandat populaţiei „să se hidrateze şi să stea cât mai mult la umbră”.

„Dacă situaţia se agravează, nu vom mai putea sta pe stradă”, a declarat Marta Vicente, 33 de ani, din Madrid, în timp ce Eric Solis, un turist de 32 de ani din Statele Unite, a estimat că situaţia este „puţin îngrijorătoare”.

Valuri de căldură tot mai numeroase în Europa

Se prognozează că temperatura nu va scădea sub 20 de grade noaptea în multe regiuni ale ţării.

Este o „lună mai foarte caldă, mult mai caldă decât de obicei”, a declarat Rubén del Campo pentru AFP.

„În 2015, am avut o lună mai excepţional de caldă, care a doborât recorduri şi ni s-a părut atunci că o astfel de situaţie nu se va mai repeta. Şi asta a fost acum şapte ani…”, a adăugat el, precizând că abia la sfârşitul lunii se va putea stabili dacă mai 2022 va deveni cea mai călduroasă lună mai din acest secol înregistrată în Spania.

Valurile de căldură tot mai numeroase, în special în Europa, sunt o consecinţă a încălzirii globale, potrivit oamenilor de ştiinţă, care consideră că emisiile de gaze cu efect de seră măresc puterea, durata şi ritmul de repetare a valurilor de căldură.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alekandr Lukașenko spune că nu deține telefon mobil din motive de securitate

Publicat

in

De

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a spus joi că nu deține un telefon mobil, inclusiv din motive de securitate, și este conștient de deficiențele acestuia, pe care toată lumea le va înțelege mai târziu, citat de RIA Novosti

Lukașenko consideră că telefonul mobiil este o mare realizare a omenirii, dar, în opinia sa, are multe dezavantaje. Omologul său rus, Vladimir Putin, nu folosește nici el un telefon mobil.

Potrivit acestuia, este „mult mai ușor să ridici receptorul special pentru comunicare și vei găsi orice abonat”, și numește folosirea mobilului „exhibiționism voluntar”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend