Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Papa Francisc este trist pentru uciderea președintelui haitian Jovenel Moïse

Publicat

in

Papa Francisc a transmis poporului haitian expresia rugăciunii și a tristeții sale pentru uciderea președintelui Jovenel Moïse, potrivit vaticannews.va.

Telegrama papei, semnată de cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, a fost trimisă nunțiaturii apostolice din Haiti. Soția președintelui a fost grav rănită în atentatul comis la reședința privată a cuplului prezidențial.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă

8 iulie 2021 – Vatican News. Papa Francisc a transmis o telegramă de condoleanțe după uciderea, ieri, în Haiti, a președintelui haitian Jovenel Moïse. Semnată de cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, telegrama a fost transmisă nunțiaturii apostolice din Haiti.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel…

”Aflând știrea despre odioasa asasinare a cărei victimă a fost Domnul Jovenel Moïse, președintele R. Haiti, Sanctitatea Sa Papa Francisc”, se citește în telegramă, ”prezintă condoleanțele sale poporului haitian precum și soției președintelui, la rândul ei rănită grav, a cărei viață o încredințează lui Dumnezeu”.

”Rugându-se la Părintele îndurării pentru odihna veșnică a sufletului celui răposat, Sfântul Părinte își exprimă tristețea și condamnă orice formă de violență ca mijloc de soluționare a crizelor și conflictelor”, se mai spune în telegrama papei.

În același timp, papa ”urează dragului popor haitian un viitor de concordie frățească, de solidaritate și prosperitate”. ”Ca semn de întărire, papa invocă belșugul binecuvântărilor dumnezeiești pentru Haiti și toți locuitorii acestuia”, se adaugă la finalul telegramei.

Asasinarea președintelui haitian a trezit un val de reacții atât pe plan local cât și internațional. La rândul lor, episcopii catolici haitieni au deplorat uciderea liderului politic și au îndemnat populația la încetarea oricărei violențe din această țară, una din cele mai sărace a Americii Centrale.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

VIDEO| Atac fără precedent cu tentă rasială împotriva românilor din Serbia

Publicat

in

De

Dragoslav Bokan, liderul grupului paramilitar Vulturii Albi în timpul războaielor din anii 1990, i-a numit pe lidera opoziției de origine română Marinika Tepic și pe românii care trăiesc în Serbia “inamici”.

Ambasada României la Belgrad a condamnat marți discursul de ură îndreptat împotriva minorității naționale române din Serbia, exprimat de un fost lider paramilitar la postul pro-regim TV Pink, informează rs.n1info.com

“Ambasada României la Belgrad condamnă aspru discursul de ură îndreptat împotriva minorității române din Republica Serbia, manipularea mediatică a apartenenței la acea minoritate în context politic și propagarea de știri false despre românii care sunt cetățeni ai Serbiei, declarându-le că sunt dușmani naționali. Afirmații ca acestea încalcă principiul conviețuirii și contribuțiile minorității române la bogățiile culturale și la dezvoltarea socială și economică a statului sârb”, se arată în comunicat.

Acesta a avertizat că declarații precum cea a lui Bokan ar putea pune în pericol relațiile de prietenie dintre România și Serbia. Ambasada și-a exprimat, de asemenea, regretul că un post de televiziune cu acoperire națională a difuzat declarația fără a condamna atacul asupra Marinikăi Tepic din cauza originii sale etnice.

De asemenea, CNMNRS condamnă cu fermitate limbajul urii, relatează rtv.rs.

Consiliul Național al Minorității Naționale Române condamnă cu fermitate limbajul urii de orice fel, în special cel a lui Dragoslav Bokan la Televiziunea Pink împotriva poporului român, declarații pe care le considerăm inadmisibile.

„De-a lungul istoriei, poporul român s-a dovedit a fi alături de poporul sârb, legându-ne de un destin comun în vremuri grele, care ne-a apropiat și ne ține și în continuare împreună. Respectăm pluralismul politic și dreptul fiecăruia la opinia și apartenența sa politică, dar aceasta nu trebuie să fie raportat la întreaga națiune și mai ales să nu fie pus în contextul prezentat în emisiunea menționată”, se evidențiază în comunicatul CNMNRS.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Vladimir Putin, decis să pună la pământ orice rețea de socializare care nu se conformează controlului și directivelor de stat

Publicat

in

De

Un tribunal din Moscova a amendat luni Google cu 3 milioane de ruble (400.386 de dolari) pentru că nu a şters conţinutul considerat ilegal, în cadrul unei dispute mai largi cu gigantul american din sectorul tehnologiei, transmite Reuters, scrie news.ro.

Autoritatea de reglementare din sectorul tehnologiei, Roskomnadzor, a anunţat tot luni că Rusia va continua să încetinească funcţionarea Twitter pe dispozitivele mobile până când va fi şters tot conţinutul considerat ilegal.

În cazul Google, Rusia a avertizat în octombrie că va amenda Google cu un procentaj din cifra sa de afaceri obţinută pe teritorul său, pentru eşecul repetat de a şterge conţunutul interzis din motorul de căutare şi de pe YouTube, aceasta fiind cea mai fermă măsură de până acum luată împotriva unei companii străine de tehnologie.

Google, care a anunţat luna trecută că a plătit amenzi de peste 32 de milioane de ruble, nu a răspuns imediat unei solicitări de comantarii.

Twitter a fost supusă unei încetiniri punitive a serviciului său din luna martie, pentru postări cu conţinut de pornografie infantilă, informaţii despre consumul de droguri sau apeluri pentru sinuciderea unor minori, a arătat Roskomnadzor.

Twitter, care nu a comentat imediat anunţul de luni al Roskomnadzor, neagă că ar permite ca platforma să să fie folosită pentru a promova comportamente incorecte. Compania afirmă că are o politică de toleranţă zero pentru exploatarea sexuală a copiilor şi că interzice promovarea sinuciderii sau a autovătămării.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend