Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Papa Francisc a vizitat Academia Pontificală Ecleziastică

Publicat

in

“Această mondenitate sufocantă se vindecă respirând aerul curat al Duhului Sfânt care ne eliberează de autoreferențialitatea mascată de o aparență religioasă lipsită de Dumnezeu. Să nu permitem să ni se fure Evanghelia.” Cu aceste cuvinte luate din Exortația apostolică “Evangelii Gaudium” (n.97) s-ar putea sintetiza întâlnirea papei Francisc cu comunitatea Academiei Pontificale Ecleziastice. Vizita pontifului a avut loc joi, 27 mai a.c., în cursul după-amiezii. Instituția care, de 320 de ani, formează personalul diplomatic al Sfântului Scaun, este situată în Piazza Minerva, 74, din Roma.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

29 mai 2021 – Vatican News. Întâlnirea a fost simplă, intensă și familială, caracterizată de spirit de fraternitate și apropiere din partea papei Francisc față de tinerii preoți care se pregătesc să-și trăiască ministerul în slujba Bisericii și a Sfântului Părinte, în diferite misiuni diplomatice.

Cu puțin înainte de ora 18.30, pontiful a fost întâmpinat de președintele Academiei Pontificale Ecleziastice, mons. Joseph Marino; de secretarul pentru Reprezentanțele Pontificale, mons. Jan Romeo Pawłowski, de economul și prefectul pentru studii, mons. Gabriel Marcelo Viola Casalongue și de studenții academiei. Întâlnirea a fost așteptată cu intensă emoție și entuziasm, mai ales că – din cauza pandemiei de coronavirus – vizita pontifului a fost așteptată timp de doi ani.

Papa Francisc s-a întreținut timp de peste o oră cu preoții într-un dialog simplu și deschis. Președintele i-a mulțumit pontifului în numele tuturor pentru că a acceptat invitația și i-a prezentat comunitatea Academiei Pontificale Ecleziastice alcătuită din 40 de preoți, din care 38 sunt studenți proveniți din 25 de țări. Pontiful a fost informat asupra faptului că – în ciuda pandemiei de coronavirus – au fost îndeplinite toate activitățile prevăzute pentru anul academic: rugăciunea, studiul și diferite întâlniri formative.

Într-un climat familial, studenții Academiei i-au adresat pontifului câteva întrebări, Sfântul Părinte răspunzând în mod clar, patern și concret. În cadrul dialogului au fost abordate diferite teme printre care provocările cu care se confruntă în prezent Biserica, misionaritatea, parcursul sinodal și rolul important avut de diplomația pontificală bilaterală și multilaterală.

Papa Francisc a delineat unele caracteristici și priorități pe care un bun diplomat ar trebui să le cultive în exercitarea ministerului său: a fi oameni de rugăciune, deschiși ascultării Evangheliei, noutății și, în același timp, înrădăcinați în Tradiție, disponibili dialogului și confruntării, conform vaticannews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Procurorii și ofițerii SIS din Republica Moldova au descins la Igor Dodon, vizat în dosarul ‘săcoșă’

Publicat

in

De

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al R.Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon.

Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă). Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Aceleași surse au menționat că acțiunile de urmărire penală vor avea loc pe mai multe adrese.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Știre în curs de actualizare!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OMS nu a descoperit mutaţii ale variolei maimuţei

Publicat

in

De

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu deţine dovezi potrivit cărora virusul variolei maimuţei ar fi suferit mutaţii, a spus luni un cadru executiv al agenţiei sanitare a ONU, adăugând că această boală infecţioasă endemică în vestul şi centrul Africii nu prezintă tendinţa de a se modifica, informează Reuters.

Rosamund Lewis, directoarea secretariatului anti-variolă, parte din programul de urgenţe al OMS, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că mutaţiile sunt de obicei mai puţine în cazul acestui virus, iar secvenţierea genomică a cazurilor va ajuta la înţelegerea informată a focarului actual.

Cele peste 100 de cazuri suspecte şi confirmate din focarul recent depistat în Europa şi America de Nord nu au fost severe, a precizat şefa unităţii OMS pentru boli emergente şi zoonoze, precum şi director tehnic al departamentului pentru combaterea COVID-19, Maria van Kerkhove.

”Este o situaţie care poate fi ţinută sub control”, a spus ea.

Focarele sunt atipice, potrivit OMS, întrucât apar în ţări unde virusul nu circulă de obicei. Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă originea cazurilor şi dacă virusul a suferit vreo modificare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend