Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pandemia lovește puternic și BMW – Pierderi de 666 de milioane de euro pentru gigantul auto german

Avatar

Publicat

in

BMW se așteaptă să obțină un profit operațional în acest an, în ciuda pierderii de 666 milioane de euro din trimestrul doi, după ce vânzările mașinilor sale de lux au scăzut în timpul blocajelor impuse de coronavirus, anunță Reuters potrivit Agerpres.

Producătorul mărcilor BMW, Mini și Rolls-Royces a declarat căvînzările au început să crească, inclusiv în China, dar sporul nu va fi suficient pentru a compensa deficitul de vânzări pierdut din cauza pandemiei.

Publicitate

BMW a mai spus că perspectivele sale nu au avut în vedere impactul potențial al celui de-al doilea val de COVID-19 și nici perspectiva unei recesiuni mai profunde pe piețele sale cheie.

Pandemia a afectat puternic Fiat Chrysler, Ford și Daimler, într-o perioadă în care industria auto tradițională era supusă oricum unor presiuni majore generate de legislația europeană privind reducerea emisiilor poluante.

În al doilea trimestru al anului trecut profitul operațional a ajuns la 2,2 miliarde de euro.

În T2 2020 BMW a livrat 485.464 de mașini, în scădere cu 25% față de amul trecut.

„Acum așteptăm cu nerăbdare al doilea semestru, cu un optimism prudent și continuăm să vizăm o marjă EBIT între 0% și 3% pentru segmentul auto în 2020”, a declarat Oliver Zipse, șeful BMW.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Răsturnare de situație la Vrancea? PSD cere renumărarea voturilor nule pentru funcția de președinte al Consiliului Județean

Avatar

Publicat

in

De

Organizația PSD Vrancea cere Biroului Electoral Județean ca voturile declarate nule pentru alegerea președintelui Consiliului Județean să fie verificate. Iar cei de la PNL și USR PLUS cer verificarea voturilor nule înregistrate pentru alegerea consilierilor județeni, în condițiile în care sunt 10.000 de voturi nule, același număr ca în 2016.

Cătălin Toma, câştigător al mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, a anunţat, luni, că PSD a cerut verificarea buletinelor nule pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean.

”Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile în ceea ce priveşte conducerea Consiliului Judeţean Vrancea, cum de altfel a câştigat alegerile din mai multe localităţi din judeţul Vrancea. Datele din punctul nostru de vedere nu sunt finalizate, nici la biroul de circumscripţie nu s-au finalizat, având în vedere solicitarea PSD de reverificare a voturilor nule pentru candidatul la CJ Vrancea. Am decis să cerem şi noi şi pentru Consiliul Judeţean. Nu vă ascundem că şi în 2016 a fost acelaşi număr de votanţi şi acelaşi număr de voturi nule”, a declarat Cătălin Toma.

Publicitate

Acesta a precizat că primul lucru pe care îl va face după prelurea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean este să ceară un audit:”Vom avea foarte multe lucruri de făcut. Insist ca în primele zile când vom prelua această funcţie să facem şi un audit pentru că această instituţie are în desfăşurare proiecte care au avut de suferit sau suferă în ce priveşte execuţia bugetară. Nu vreau să plec la drum cu tot felul de băgat sub preş”.

Partidul Naţional Liberal a câştigat funcţia de primar în 29 de localităţi ale judeţului Vrancea. Liberalii au câştigat detaşat în comunele care aveau deja primari, cum este, de pildă, cazul primarului din Vizantea Livezi, ales cu nu mai puţin de 93 la sută din voturi.

Au câştigat însă şi 9 localităţi noi, considerate până acum fiefuri ale PSD: două oraşe, respectiv Adjud şi Panciu şi comunele Dumitreşti, Garoafa,
Măicăneşti, Slobozia Bradului, Soveja, Spulber şi Suraia.

Cea mai mare supriză rămâne însă schimbarea de la vârful Consiliului Judeţean.

Marian Oprişan a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea fără întrerupere din 2000 până în prezent. Anterior, el mai fusese timp de un an preşedinte, în perioada 1995-1996, iar în perioada 1996 – 2000 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Cătălin Toma, preşedintele ales în urma votului de ieri, are 42 de ani şi este profesor de limba franceză. Între anii 2008 – 2016 a fost primar al comunei Jariştea, timp de două mandate. A fost reales în 2016, dar a renunţat la primărie după ce la alegerile generale a fost ales senator. Cătălin Toma l-a învins pe Marian Oprişan la o diferenţă de 4 procente din voturile valabil exprimate, conform news.ro.

Citește și:

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelorviewscnt

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preşedintele clubului Olimpia Asuncion din Paraguay a fost suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal

Avatar

Publicat

in

De

Marco Trovato, preşedintele clubului Olimpia Asuncion din Paraguay, a fost suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal, a anunţat FIFA luni, potrivit news.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

Publicitate

Aflat în funcţie din 2014, Trovato este acuzat de manipularea unor meciuri între 2018 şi 2019.

Trovato a fost amendat şi cu 100.000 de franci elveţieni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend