Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pandemia forțează industria farma să-și digitalizeze serviciile – ANALIZĂ

Avatar

Publicat

in

Limitarea interacțiunii impune regândirea strategiei de piață și a forței de vânzări în industria farma, iar numărul de reprezentanți medicali ar putea scădea cu 10% până la 30%, arată o analiză semnată de Ruxandra Târlescu, Partener PwC România, relatează Mediafax.

Până acum șase luni, majoritatea interacțiunilor dintre medici și companiile farmaceutice erau face to face și implicau adesea călătorii de sute de kilometri. Măsurile de distanțare socială și izolare impuse de pandemia COVID – 19 au schimbat modul de desfășurare a lucrurilor, restricționând evenimentele și conferințele tradiționale, accesul în spitale și contactul direct cu medicii. A crescut astfel presiunea pe vânzările companiilor farmaceutice care trebuie să-și regândească forța de vânzări și strategia de punere pe piață sau promovare a produselor utilizând o interacțiune tot mai digitală.

Una dintre principalele consecințe ale limitării interacțiunilor directe cu medicii va conduce în mod inevitabil la o reducere a forței de reprezentanți medicali. Potrivit sondajului ”Pharma companies’ route to a Digitized go-to-market model – Drumul companiilor farma spre o strategie de piață digitală” , această reducere va fi în medie cu 10-30%. Companiile vor fi mai mult sau mai puțin afectate, în funcție de portofoliul pe care îl dețin. Astfel, companiile fără portofoliu de produse folosite în tratarea COVID-19 sau cu portofoliu de produse care înregistrează scăderi semnificative în această perioadă și-ar putea reduce forța de reprezentanți medicali cu până la 30% în următorii ani. În schimb, pentru companiile care produc medicamente și terapii de specialitate căutate în această perioadă scăderea ar trebui să fie sub media industriei.

Citește și: Rușii acuză că sistemul defensiv din România e unul ofensiv: ‘S-a transformat de fapt dintr-un sistem defensiv într-un sistem ofensiv’

În ceea ce privește zona de digital, furnizorii de servicii de asistență medicală au adoptat la scară largă canale digitale pentru interacțiunea cu pacienții în perioada stării de urgență și de alertă, iar această tendință va continua și pe viitor. Astfel, companiile farmaceutice trebuie să țină pasul cu furnizorii de servicii de asistență medicală din ce în ce mai avansați digital pentru a nu pierde avantajul pe o piață intens competitivă și cu o creștere rapidă și li se recomandă să redirecționeze echipele de vânzări către activități digitale, inclusiv să investească în îmbunătățirea abilităților digitale pentru reprezentanții medicali.

Cum ar putea arăta viitorul model de punere pe piață a produselor?

Este de așteptat ca viitorul model de punere pe piață a produselor să aibă la bază trei caracteristici cheie: digital, mai țintit și mai eficient. Pentru a-și consolida poziția, companiile trebuie să integreze interacțiunea face to face cu canale digitale foarte bine puse la punct. Acestea includ „push marketing” optimizat, în care un produs este promovat în mod activ către medici, sporind înțelegerea acestora asupra medicamentului și probabilitatea prescripției și „pull marketing”, unde medicii caută mai multe informații despre produs de la reprezentanții medicali decât pe alte canale.

Digitalizarea va permite companiilor farmaceutice să valorifice modul în care COVID-19 a crescut brusc utilizarea canalelor digitale de către furnizorii de servicii medicale, cum ar fi paneluri online de experți și platforme dedicate pentru a obține și a partaja informații. Luate împreună, aceste tendințe digitale oferă un potențial imens de piață pentru companiile farmaceutice, cu condiția să construiască o strategie de piață potrivită.

Care este impactul COVID-19 asupra digitalizării asistenței medicale – Opinia medicilor germani

În iunie, Strategy &, parte a rețelei PwC, a chestionat 100 de medici din Germania cu privire la principalele provocări cu care s-au confruntat înainte de pandemie și în timpul crizei COVID-19 și la ce se așteaptă în următoarele 12-18 luni, după primul val de infecție.

Trei sferturi (76%) spun că cele mai mari provocări în timpul crizei COVID-19 au fost respectarea reglementărilor stricte de igienă și menținerea distanțării sociale. Privind în perspectivă, majoritatea consideră că acest „nou normal” cu interacțiuni limitate față în față cu pacientul va continua, iar 61% prezic că nu vor mai reveni la modurile de lucru pre-pandemice în următoarele 12 – 18 luni, având în vedere continuarea distanțării sociale și teama generală de virus. Între timp, efectele secundare ale COVID-19 pentru medici au inclus întârzieri în diagnosticarea unor boli critice precum cancerul (42%) și amânarea unor tratamente pentru afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă (41%).

De asemenea, 74% dintre respondenți anticipează mult mai puține vizite din partea reprezentanților medicali în următoarele 12-18 luni, comparativ cu perioada pre-pandemică. Aproximativ o cincime se așteaptă la o reducere a vizitelor cu până la 50%.

În concluzie, pandemia COVID-19 a schimbat fundamental modul de funcționare a industriei farmaceutice și în acest context companiile trebuie să fie agile și inovative pentru a se adapta la noua realitate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Se încing spiritele în Europa: Grecia cere Uniunii să ÎNCHIDĂ granițele în fața Turciei

Avatar

Publicat

in

De

Grecia a cerut miercuri Uniunii Europene să reconsidere uniunea vamală cu Turcia ca reacţie la activităţile Ankarei de explorare a gazelor în apele Mediteranei, deplângând ceea ce a calificat ca fiind ”fanteziile imperiale ale Turciei”, transmite Reuters.

Citește și: SUA au luat decizia care provoacă ALERTĂ la Beijing: președintele Chinei amenință cu războiul

După o întâlnire cu preşedintele cipriot Nicos Anastasiades şi cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Nicosia, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a spus că au fost de acord cu toţii că Ankara încalcă ”cu ostentaţie” legislaţia internaţională, informează News.ro.

”Conducerea Turciei are fantezii imperiale, cu un comportament agresiv din Siria până în Libia, din Somalia până în Cipru, din Egeea în Caucaz”, a spus acesta.

UE ar trebuie să mai ia notă de ”multiplele încălcări” de către Turcia a acordului de uniune vamală UE-Turcia, a mai afirmat Mitsotakis.

”Nu este posibil pentru un stat, un stat terţ, o ţară care este candidată pentru a deveni membră a UE, să fie scutită de taxe, să profite de beneficiile pieţei comune, dar în acelaşi timp să ameninţe graniţele estice ale Uniunii Europene”, a arătat premierul elen.

Descoperirea în ultimii ani unor rezerve uriaşe de gaze în largul coastelor Egiptului şi Israelului au dus la revendicarea de către state din Mediterana a dreptului asupra unor regiuni din această mare pentru prospectarea viitoare a hodrocarburilor, expunând dezacorduri vechi şi profunde.

Tensiunile dintre Turcia şi Grecia, care sunt aliate în cadrul NATO, legate de graniţele maritime, au reapărut în august, când Ankara a trimis o navă de cercetări seismice într-o zonă disputată.

Ankara a trimis şi o  navă de foraj în largul insulei Cipru, care este împărţită pe criterii etnice.

În conflict au fost atrase şi alte ţări. Turcia şi Libia au încheiat anul trecut un acord referitior la graniţele maritime, un pact despre care Atena afirmă că îi încalcă platoul continental.

În acest an, Grecia a semnat un tratat care stabileşte graniţele maritime cu Egiptul, ceea ce a înfuriat Turcia, care afirmă că acordul îi încalcă teritoriul.

Vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, a declarat miercuri că activităţile de explorare seismică ale Turciei în estul Mediteranei vor continua şi că Ankara nu are nevoie de permisiunea nimănui.

“Ceea ce facem este în interiorul propriului nostru platou continental, aşa că vorbim despre interferenţa exterioară în eforturile noastre într-o zonă pentru care nu simţim nevoia să obţinem permisiunea nimănui pentru a opera”, a spus Oktay într-un interviu acordat CNN Turk.

”Desigur că putem efectua explorări oriunde dorim şi o facem. Ne vom continua munca. Acordul semnat cu Libia, regiunile situate la sud de Creta fac parte din acest lucru ”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mihai Tudose o numeşte pe Anisie ‘moluscă politică absolută’: ‘Acest guvern trebuie să plece acum!’

Avatar

Publicat

in

De

Europarlamentarul Mihai Tudose denunţă “incompetenţa managerială” a echipei Orban-Anisie, din cauza căreia România s-ar putea trezi cu o generaţie pierdută. Fostul premier avertizează că toate măsurile benefice promovate în Parlamentul European pot rămâne fără rezultat dacă în ţară nu se iau măsuri. Tudose este de părere că acest guvern trebuie să plece.

“Marele dezastru liberal: ”Generația pierdută” în ”România educată”

Am votat azi în plenul Parlamentului European pentru măsuri care să elimine decalajul digital în educație, cu gândul la elevii români afectați de catastrofala gestionare a funcționării școlii românești în pandemie. Conform raportului europarlamentar, până la 32% dintre elevi nu au avut acces la educație timp de mai multe luni în unele state membre. România e printre cele mai afectate țări din UE, în primul rând din cauza incompetenței manageriale dovedite de echipa Orban-Anisie, responsabilă de eșecul total al trecerii la învățământul online.

Timp irosit, bani aruncați pe contracte dubioase, măsuri contradictorii anunțate în cursul aceleiași zile, în condițiile în care urmau să intre în vigoare a doua zi, părinți derutați, copii lipsiți de acces la educație – pe scurt, un faliment istoric al unei guvernări complet depășite de provocarea pandemiei!

Suntem pe punctul de a avea o ”generație pierdută” tocmai în… ”România educată”, dacă președintele Iohannis și Parlamentul nu pun urgent piciorul în prag!

Există un risc mare să nu putem avea alegeri la termen, din cauza catastrofei medicale în care ne afundă dramatic incompetența liberală. Ce facem, murim cu PNL de gât?!…

Degeaba votăm noi în Parlamentul European măsuri pentru eliminarea decalajului digital între statele UE, dacă ”la butoane” la București e o moluscă politică absolută, pe care PNL o mai și vâră pe gâtul alegătorilor bucureșteni… Răsplată pentru performanța ministerială, nu-i așa?

Degeaba cerem Comisiei Europene să aloce urgent bani pentru investiții în conectivitatea elevilor din mediul rural și pentru instruirea cadrelor didactice să folosească noile tehnologii, când Anisie atât pricepe că-i trebuie școlii să poată funcționa: ,,pepsiglas’’!

Mare bătaie de joc – de viața oamenilor, de școală, de copii!

Acest guvern trebuie să plece acum! Altfel, foarte probabil nu vor fi nici alegeri, nici campanie, va fi doar un șir lung de camioane militare ducând morții și privirile triste la ferestre ale copiilor privați de contactul social esențial la vârsta lor și de educația elementară la vremea ei!

Degeaba dați vina pe greaua moștenire pesedistă, când aveți decizie absolută de un an de zile! Nu vă mai crede nimeni. Vă mințiți singuri, disperați că nu vă ies calculele care probabil că se bazau pe faptul că o să puteți să păcăliți pe toată lumea, o lungă perioadă de timp, că veți rămâne veșnic la ,,butoane”…. etc.

Vine factura mai repede… De fapt a cam și venit!

Ați ,,ars” repede… dar din păcate ați dat foc și la țară!!!”, scrie Tudose pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend