Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Palatul Cotroceni organizează vânătoare de comori, tabără de pictură şi de istorie

Avatar

Publicat

in

Cotroceni Summer Camp reprezintă o serie de ateliere creative, la care participanţii sunt invitaţi să descopere patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare şi cunoştinţele despre artă şi istorie.

Proiectul se desfăşoară sub forma unor module în care copiii vor afla tainele ansamblului Cotroceni, aspecte din viaţa personalităţilor care au locuit aici, importanţa protejării şi promovării patrimoniului cultural.

Publicitate

Atelierele vor include următoarele teme: „Păşim împreună în povestea de la palat”, „Vânătoarea de comori la palat”, „Introducere în pictură în acuarelă”, „Tabăra de pictură de la palat”, „Expoziţia de pictură de la palat”, „Introducere în storytelling”, „Magia de a spune poveşti”, „Construiesc povestea palatului”, „Arta documentării”, „Rolul femeilor în primul război mondial” şi „Jurnalist de război”.

Citește și: SURSE Soția fostului colonel SRI, în prezent FUGAR, Daniel Dragomir a dat cu subsemantul la Serviciul de Probațiune după revenirea în țară

Participanţii vor cunoaşte viaţa publică şi privată a regelui Ferdinand şi a reginei Maria, vor vizita spaţiile Muzeului Naţional Cotroceni şi vor avea de rezolvat anumite misiuni care au scopul de a-i ajuta să asimileze mai bine informaţiile nou dobândite. De asemenea, vor descoperi prin exerciţii practice şi interactive diferite aspecte ale personalităţii reginei Maria – artist, ambasador, mama răniţilor – şi vor crea o lucrare de artă, o poveste sau un articol.

Participanţii se pot înscrie prin completarea formularului online.

Atelierele se desfăşoară în intervalul orar 11.00 – 12.30, în limita locurilor disponibile. Participanţii se pot înscrie la unul sau mai multe ateliere. Taxa de participare este de 20 lei/elev pentru un atelier; 50 lei/elev pentru trei ateliere şi 75 lei/ elev pentru cinci ateliere.

Toţi participanţii, precum şi personalul MNC implicat, vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un turist riscă doi ani de închisoare în Thailanda, după ce a scris review-uri negative la adresa unui hotel în care s-a cazat

Avatar

Publicat

in

De

Un american riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare în Thailanda, după ce a postat review-uri negative la adresa unui hotel în care s-a cazat, informează BBC.

Bărbatul a fost acționat în instanță de conducere hotelului, în baza legii dure anti-defăimare din Thailanda, potrivit Digi24.ro.

Publicitate

Citește și: Rareș Bogdan, anunțul momentului: ‘Vă asigur că vom crește pensiile cu mai mult de 14 la sută’

Wesley Barnes lucrează în Thailanda și a postat o serie de review-uri pe mai multe platforme online, acuzând resort-ul de “sclavie modernă”.

Resortul Sea View a anunțat că criticile dure aduse de fostul oaspete sunt false și dăunează reputației hotelului. “Proprietarul a depus o plângere în care spune că acuzatul a postat review-uri nedrepte la adresa hotelului pe site-ul TripAdvisor”, a comunicat poliția locală agenției AFP.

Ce incident a declanșat scandalul

Incidentul, petrecut la hotelul de pe insula Koh Chang în 2020, a pornit de la o ceartă declanșată după ce Wesley Barnes a vrut să aducă în restaurantul hotelului propria sa sticlă de alcool. Un comunicat al hotelului spune că Barnes “a provocat gălăgie” și a refuzat să plătească o taxă de dop la care restaurantul a renunțat până la urmă, când managerul a intervenit.

După ce a părăsit resortul, Wesley Barnes a postat mai multe review-uri negative la adresa hotelului și a fost acționat în instanță. Ulterior, bărbatul a fost reținut și eliberat pe cauțiune după câteva zile în închisoare.

Dacă va fi găsit vinovat de încălcarea legii anti-defăimare, Barnes riscă până la doi ani de închisoare. Hotelul susține că review-urile erau “inventate, recurente și răutăcioase”, iar un review de pe Trip Advisor acuza hotelul de “sclavie modernă”.

Citește și: Ultim moment! BEC a publicat noile procente pentru Primăria Capitalei și sectoare. Ce noi schimbări au apărut

Wesley Barnes a declarat pentru BBC că acel review nu a fost niciodată publicat, deoarece încălca regulile TripAdvisor. Bărbatul a mai spus că și-a pierdut locul de muncă din cauza incidentului și s-a declarat îngrijorat că publicitatea acordată cazului îi va reduce șansele să-și găsească un alt loc de muncă în viitorul apropiat.

Barnes va mai apărea în fața instanței în luna octombrie. El speră acum să rezolve situație direct cu conducerea hotelului, pentru că îi e teamă intre la închisoare, având în vedere felul în care au fost primele sale zile în detenție. Conducerea resortului Sea View a anunțat BBC că a încercat să-l contacteze pe Barnes de multe ori înainte să depună plângerea, însă fără succes.

“Am ales să depunem o plângere pentru a-l descuraja, pentru că ne-am dat seama că ar putea continua să scrie review-uri negative săptămâni la rând în viitorul apropiat”, a anunțat compania. “În ciuda numeroaselor eforturi de a-l contacta pentru a rezolva problema pe cale amiabilă, vreme de o lună, a ales să ne ignore. Ne-a răspuns abia când a fost notificat de autorități privind plângerea depusă”.

Mai multe persoane și-ar fi anulat rezervările și conducerea hotelului ar fi primit întrebări despre felul în care își tratează angajații, după publicarea review-urilor lui Wesley Barnes. Managementul resortului susține că i-a comunicat lui Barnes că nu va depune plângere dacă se va opri din a scrie noi review-uri “false”.

“Primirea multor review-uri false într-o perioadă scurtă de timp poate afecta o afacere, în special în această perioadă dificilă”, a anunțat resortul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Macron se opune continuării activității Parlamentului European la Strasbourg

Avatar

Publicat

in

De

Europa ar fi „înşelată” dacă Parlamentul European va înceta să îşi mai desfăşoare, o dată pe lună, activitatea în oraşul francez Strasbourg şi se va întruni doar la Bruxelles, a spus preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit Mediafax.

„În acest moment mă lupt ca Parlamentul European să se reunească la Strasbourg”, le-a spus Macron, marți, studenţilor din capitala lituaniană, Vilnius.

Publicitate

„Dacă acceptăm că Parlamentul European se adună doar la Bruxelles, suntem înşelaţi, pentru că peste 10 ani totul va avea loc la Bruxelles şi oamenii vor vorbi doar între ei la Bruxelles”, a adăugat el.

Macron s-a plâns într-o scrisoare adresată preşedintelui Parlamentului European săptămâna trecută de decizia de a organiza sesiuni doar la Bruxelles, ca urmare a pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Citește și: Ultim moment! BEC a publicat noile procente pentru Primăria Capitalei și sectoare. Ce noi schimbări au apărut

În perioadele normale, parlamentarii se întrunesc la Strasbourg pentru o săptămână în fiecare lună şi în oraşul belgian Bruxelles pentru restulul timpului. Mutarea lunară costă blocul 114 milioane de euro pe an, spun auditorii UE.

Criticii au solicitat de multă vreme eliminarea acordului, dar acesta a rămas în vigoare, deoarece Franţa şi-ar folosi dreptul de veto în cazul unei încercări de a aduce modificări la tratatul UE.

Franţa spune că Strasbourgul, care se află la graniţa cu Germania, este un simbol al reconcilierii europene postbelice şi că instituţiile europene nu ar trebui centralizate într-un singur oraş.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend