Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

‘Pâinea albinelor’ – minunea naturală care te scapă de medicamente

Avatar

Publicat

in

Păstura, cunoscută şi sub numele de „pâinea albinelor”, poate avea efecte miraculoase asupra organismului. Aceasta are în compoziție patru ingrediente ce fac minuni pentru sănătate: păstură, miere, polen și propolis.

Păstura reprezintă un polen înnobilat prin intervenţia acestora în stup. Se obţine din grăuncioarele de polen care sunt sfărâmate şi depuse în celulele fagurilor, unde începe un proces de fermentare naturală, prin care cresc calităţile nutritive şi terapeutice, potrivit clickpentrufemei.ro

Publicitate

Faţă de polen, valoarea nutritivă şi antibiotică a păsturei este de trei ori mai mare, fiind cel mai valoros produs din stup.

Aveți grijă! Pe cât este de benefică asupra sănătății, păstura este în aceeași măsură și foarte rară. Potrivit Asociației Crescătorilor de Albine din România, aceasta nu se obține din stup la fel de ușor ca majoritatea produselor apicole, iar ce este vândut pe piață este folosit în mod abuziv ca fiind păstură. Conform unor site-uri de profil, 50 de grame de păstură costă aproximativ 20 de lei.

Recomandări terapeutice

Păstura este un excelent adjuvant în detoxifierea organismului. Este un produs recomandat în special persoanelor care de tulburări ale tubului digestiv (enterocolite, colite spastice, amoebiene, colibaciloze, rezecţii gastrice, spasme, diaree sau constipaţie cronică, tumori ale stomacului).

Fitoterapeuţii recomandă terapia cu păstură pură persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice, caz în care efectele acestui remediu natural s-au dovedit remarcabile. Rezultate de excepţie s-au constatat în hepatitele acute şi cronice, la fel în ciroză (uscată sau umedă), pentru că păstura se numără printre puţinele remedii naturale care refac celula hepatică.

Cercetătorii au descoperit că păstura pură le este de mare ajutor fumătorilor şi consumatorilor de alcool. S-a constatat că tutunul reduce absorbţia seleniului în tubul digestiv. Aşadar, o cură cu păstură completează deficitul de seleniu fin organism. Datorită acidităţii sale ridicate, pâinea albinelor se asimilează cu uşurinţă în organism.

Este foarte eficientă în cazul copiilor anemici sau care prezintă întârzieri în dezvoltarea fizică sau psihică.

Mod de administrare

Cât priveşte administrarea, doza uzuală recomandată este de 10-20 g pe zi (în doză unică) sau în 2 reprize, administrate cu 30-45 de minute după masă, pentru a evita disconfortul gastric. După 10 zile de cură, doza zilnică trebuie să crească treptat până la 30 g pe zi, iar gramajul se împarte în 3 prize a câte 10 g fiecare. Pauzele între doze trebuie să fie de 2 ore.

În afecţiunile hepatice, terapia cu păstură pură se completează cu câte o cană de ceai de armurariu pe zi. O cură cu păstură, câte 30 de zile de 3 ori pe an, creşte imunitatea organismului şi diminuează starea de oboseală.

Anemiile se tratează printr-o cură cu păstură de 90 de zile.

Păstura se păstrează în locuri ferite de căldură, lumină, umezeală, în recipiente închise etanş, de maxim 100 grame. Înainte de a fi deschis, recipientul trebuie menţinut la temperatura camerei 30-60 minute. Datorită catităţii mari de acid lactic, precum şi a proprietăţilor antibiotice, păstura poate fi păstrată timp îndelungat. Ţinută la loc uscat poate rezista până la 17 ani.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Franța cere SANCȚIUNI financiare împotriva ţărilor care nu respectă statul de drept

Avatar

Publicat

in

De

Franţa este favorabilă unui sistem de sancţiuni financiare împotriva ţărilor care nu respectă statul de drept şi valorile fundamentale ale Uniunii Europene, în cadrul planului european de relansare de 750 miliarde de euro, a declarat într-un interviu secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, citat de Reuters.

‘Nu le putem spune cetăţenilor francezi, polonezi, ungari şi europeni că (noi) putem avea solidaritate financiară în Europa indiferent de modul în care se respectă regulile fundamentale ale democraţiei, libertatea presei şi egalitatea în drepturi’, a declarat Clement Beaune într-un interviu publicat duminică seară pe site-ul Financial Times, potrivit agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

Uniunea Europeană depune eforturi să răspundă la ceea ce mulţi din vestul Europei văd drept autoritarism pe flancul său estic.

Comisia Europeană, europarlamentari şi activişti din UE apreciază că libertăţile sunt în special ameninţate în Polonia şi Ungaria, potrivit Reuters.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Linia ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni este gata: Lucian Bode anunță când va fi dată în folosință

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţă că în luna octombrie a acestui an linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord din Bucureşti şi Aeroportul ”Henri Coandă” Otopeni va fi dată în funcţiune, constructorii mai având de finalizat câteva lucrări pe două tronsoane.

Potrivit ministrului Lucian Bode, la linia de cale ferată Gara de Nord – Otopeni, pe tronsonul dintre Mogoşoaia şi Baloteşti, care are aproximativ 8 kilometri, se lucrează la dublarea liniei de cale ferată, în timp ce pe racordul care leagă aeroportul de linia de cale ferată Mogoşoaia-Baloteşti şi care are aproximativ 3 kilometri, se lucrează, fiind realizat în proporţie de peste 90 la sută, cu un termen de finalizare de 26 august, conform contractului.

Publicitate

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’

”Termenul de finalizare conform contractului era 26 august, însă am avut câteva blocaje legate de decizii ale instanţei pe care nu am vrut să le încălcăm şi am aşteptat deciziile instanţei şi astăzi putem spune că am reuşit să montăm şi ultimele pile peste drumul naţional şi se lucrează acolo. Contractul pentru dublarea liniei este octombrie, contractul pentru racord era 26 august. Eu cred că la începutul lunii octombrie vor fi finalizate ambele contracte şi în 15 minute vom putea circula pe cei 19,5 kilometri de la Gara de Nord la Otopeni cu patru staţii de oprire”, a declarat ministrul Transporturilor, luni seară, la Realitatea Plus.

Bode a menţionat că vor exista parcări în zona staţiilor şi că varianta va fi una ”foarte la îndemână” pentru a ajunge la aeroport din Capitală.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend