Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pablo Escobar al Braziliei, liderul grupării care aducea cocaină în Europa, prins la granițele României

Publicat

in

Poliţia federală braziliană l-a arestat în Ungaria pe Sergio Roberto de Carvalho, unul dintre ”cei mai mari traficanţi internaţionali” de droguri, supranumit ”Pablo Escobar brazilian” – fugar din 2020 şi suspectat de faptuş că se află la conducerea unei vaste organizaţii de trafic de cocaină destinată Europei, relatează AFP, potrivit news.ro.

În cooperare cu Interpolul, poliţia braziliană ”confirmă arestarea lui Sergio Roberto de Carvalho, cunoscut sub numele de ”Major Carvalho”, considerat unul dintre cei mari traficanţi internaţionali actuali” într-un comunicat.

Presa braziliană – care-l supranumeşte ”Pablo Escobar al Braziliei” – scrie că Roberto de Carvalho, un fost poliţist, trăia în Europa şi folosea documente false pentru a se sustrage autorităţilor.

Arestat în Spania, sub o falsă identitate, cu privire la trafic de droguri, el a fost eliberat în urma plăţii unei cauţiuni şi a falsificat un act de deces pentru a se sustrahge justiţiei, potrivit unuireportaj difuzat anul trecut de postul de televiziune Globo.

Un mandat de arestare pe numele lui ”Major Carvalho” a fost emis în noiembrie 2020, în cadrul unei operaţiuni care a condus la confiscarea a ”peste 500 de milioane de reali (aproximativ 100 de milioane de dolari) organizaţiei criminale pe care o conducea”, potrivit poliţiei federale braziliene.

Această operaţiune viza ”destructurarea financiară a organizaţiilor care se fac vinovate de expedierea a zeci de tone de cocaină către Europa, prin folosirea în principal a porturilor braziliene drept cale de experidere”.

Ancheta respectivă s-a ramificat în Columbia, Panama, Portugalia, Spania, Belgia, Olanda, România şi Dubai.

”Strategia folosită de către criminali consta în spălarea unor bunuri şi actve în valoare de milioane de dolari în Brazilia şi în străinătate, prin folosirea unor diverşi oameni-paravan şi unor societăţi fictive, cu scopul de a da o aparenţă legalăprofitului obţinut prin trafic”, preciza atunci poliţia braziliană.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

SUA: Procurorii se opun publicării motivelor percheziţiei proprietăţii Mar-a-Lago a lui Donald Trump

Publicat

in

De

D. Popa • HotNews.ro

Departamentul Justiţiei american s-a opus luni publicării unui document judiciar care conţine motivele care i-au determinat pe anchetatorii federali să percheziţioneze, săptămâna trecută, proprietatea Mar-a-Lago (Florida) a fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres..

Donald Trump si-a stabilit resedinta la Mar-a-Lago dupa incheierea mandatului prezidentialFoto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Operaţiunea poliţiei federale la reşedinţa Mar-a-Lago – o premieră pentru un fost preşedinte al SUA – a provocat o furtună politică, Trump şi susţinătorii săi denunţând o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Mai multe organizaţii, inclusiv media, i-au cerut unui judecător publicarea unui document judiciar în care anchetatorii explică de obicei de ce a fost necesară percheziţia.

Departamentul Justiţiei a dat asigurări luni că o asemenea publicare ”ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs”.

Vineri, de această dată la cererea procurorilor, un judecător a făcut public mandatul care autoriza efectuarea percheziţiei şi o listă a documentelor confiscate.

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat luni victima unui atac fără precedent contra unui opozant politic în Statele Unite. El a acuzat Biroul Federal de Investigaţii (FBI) că în timpul percheziţiei de la proprietatea sa Mar-a-Lago i-au fost furate mai multe paşapoarte.

”Wow! În percheziţia făcută de FBI la Mar-a-Lago, ei mi-au furat trei paşapoarte (unul expirat), împreună cu restul”, a scris Trump pe reţeaua Truth Social, creată de el însuşi.

”Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. Lumea a treia!”, a continuat fostul lider de la Casa Albă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ce trebuie să faceți dacă aveți un cont blocat la un cazinou online

Publicat

in

De

​​Pe site-urile de cazinouri online, utilizatorii înregistrați au posibilitatea de a se bucura de portofoliul vast de jocuri prezentate. După plasarea de pariuri simple, uneori, însă, are loc blocarea contulului unui jucător cu o procedură bruscă. Motivele pentru care contul este blocat variază în funcție de circumstanțe.

Joacă responsabil!Foto: playresponsibly.ro

Citește mai mult pe playresponsibly.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend