Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

[P] Un zâmbet, o donație. În cadrul Campaniei “Deschide Lay’s. Dăruiește zâmbete!”, zâmbetul tău este tranformat în donație către cauza în care crezi

Publicat

in

​Campania “Deschide Lay’s. Dăruiește zâmbete!”, își propune să sprijine, cu ajutorul consumatorilor, 4 cauze ce luptă pentru binele comunității. Consumatorii sunt invitați să își aleagă cauza pentru care vor să zâmbească, iar la finalul campaniei toate zâmbetele sunt transformate de către Lay’s în donații.


Teach for Romania, i’Velo, Let’s do it, Romania! și Asociația Adi Hadean sunt cele 4 cauze pentru care fanii Lay’s își pot înregistra zâmbetul pe www.lays.ro.

Pentru a dărui un zâmbet trebuie să te fotografiezi ca în imagine, să încarci poza pe lays.ro și să alegi cauza pentru care zâmbești. Lay’s te încurajează să îți oferi zâmbetul pentru educația copiilor în medii defavorizate (Teach for Romania), pentru un mediu curat (Let’s do it, Romania), pentru orașe fară poluare (i’Velo) sau pentru o masă caldă (Asociația Adi Hadean).

Prin campania “Deschide Lay’s. Dăruiește zâmbete!”, Lay’s își propune să aducă împreună consumatorii, partenerii din retail și ONG-uri din România pentru a face lumea să zâmbească. Acum este rândul tău să zâmbești pentru o lume mai bună: poți participa pe www.lays.ro, până pe 30.09.2021 sau în cadrul Caravanei Zâmbetelor, desfășurată pe litoral în perioada 10.07-8.08.2021.

Încă nu te-ai hotărât? Vezi mai jos care cauză ți se potrivește mai bine:

Teach for Romania

Teach for Romania este o organizație care luptă pentru zâmbetele și educația copiilor din mediile vulnerabile ale țării. ONG-ul pregătește oameni valoroși pentru a deveni profesori la școlile de stat din zonele rurale.

i’Velo

i’Velo adună zâmbete pe bicicletă de peste 11 ani. Pe parcursul celor 11 ani de activitate, i’Velo a convins peste 1,7 milioane de locuitori ai marilor orașe să pedaleze zâmbind pentru un scop comun: eliminarea poluării din mediul urban prin utilizarea soluțiilor de transport alternativ.

Let’s do it, Romania

Let’s Do It, Romania! este cea mai mare mișcare socială din România. În cei 11 ani de activitate, aceasta a mobilizat peste 1.900 000 de voluntari care și-au unit zâmbetele în cadrul Zilei de Curățenie Națională, dar și în cadrul altor proiecte, cu scopul de a educa și implica românii în activități ecologice.

Asociația Adi Hadean

De mai bine de 6 ani, Asociația Adi Hădean promovează educația gastronomică, în special bucătăria românească și aduce zâmbete comunității prin proiecte umanitare, culinare și de nutriție.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Filmul documentar ‘România Sălbatică’ poate fi vizionat, începând de vineri, în cinematografele din România

Publicat

in

De

Filmul documentar “România Sălbatică” poate fi vizionat, începând de vineri, în cinematografele din România, anunţă Transilvania Film.

“După mii de kilometri parcurşi, sute de ore de filmare şi 10 ani de pre-producţie, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din ţara noastră, România Sălbatică, se lansează oficial astăzi, 17 septembrie, pe marile ecrane. În prima săptămână de proiecţii filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 40 de oraşe din ţară”, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.
“Ne bucurăm să fim cei care reuşesc să aducă România Sălbatică pe marile ecrane din atât de multe oraşe şi cinematografe, la fel cum ne bucurăm că am putut oferi acestui produs spectaculos Premiera de Gală pe care o merita: în aer liber, într-un cadru natural. Este un film al cărui mesaj ar trebui să ajungă la toţi, cu mic cu mare, aşadar vom face tot posibilul să ne asigurăm că acest lucru se va întâmpla în cât mai multe locuri din ţară.”, a declarat Oana Furdea, manager de distribuţie Transilvania Film, la Premiera de Gală de la Amfiteatrul “Mihai Eminescu”, citată în comunicat.

“România Sălbatică” a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a obţinut Premiul Publicului şi a fost cel mai vizionat film al ediţiei.

Ulterior a fost prezent în mai multe festivaluri şi evenimente de film din ţară, unde a continuat să umple sălile şi spaţiile în aer liber – TIFF Sibiu, Făgăraş Fest, Serile Filmului Românesc (Iaşi), TIFF Braşov, Filmul de Piatra, Caravana TIFF (Timişoara, Tăşnad, Târgu Lăpuş), Cinelatino (Călăraşi, Câmpina), Central European Film Festival (Timişoara), RowmaniaFest (Tulcea) şi Alpin Film Festival (Braşov), unde a primit Premiul “Carpaţi”, oferit celui mai bun film de promovare a Munţilor Carpaţi.

În acest weekend, filmul este în programul celei de-a patra ediţii TIFF Oradea, sâmbătă 18 septembrie, de la ora 20,45, la Palatul Baroc.

Povestea din filmul documentar despre România este narată de actorul Adrian Titieni, iar muzica e semnată de compozitorul Alexei Ţurcan.

“Dincolo de imaginile fabuloase pe care documentarul le promite, coloana sonoră este un alt element de autenticitate – o iniţiativă muzicală curajoasă, prima după aproape 20 de ani, compusă şi înregistrată pentru orchestră. Bucharest Film Orchestra, prima şi singura orchestră de muzică de film din ţară, a avut misiunea de a interpreta partiturile minuţios scrise de Corina Ciuplea, dirijată fiind de Tiberiu Soare. Întreg procesul a fost înlesnit de echipa profesionistă de la UNDA Recording, mixajul final fiind opera lui Dan Georgescu”, se arată în comunicat.

România Sălbatică este o producţie NTD Film, co-produsă de HBO Europe, Libra Films, Avanpost Media şi şi distribuită de Transilvania Film.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

UDMR’s Kelemen Hunor: In 13 years we had 3 gov’ts; we need to make efforts to rebuild coalition

Publicat

in

De

Leader of the Democratic Union of Hungarians in Romania (UDMR), Kelemen Hunor, on Friday stated, in the opening of the 15th edition of the Congress of this political party, that the country needs a stable government and that every efforts need to be made for a rebuilding of the coalition created in 2020.

“The autumn political season began with a crisis and with the congresses of political parties. Of these congresses, ours is the least noisy. The congress of the National Liberal Party (PNL) follows, followed by the USR (Save Romania Union) congress (…) It is true that almost one year ago we we sat at the table and said that we would have a stable government, a stable majority for four years, and we made a calculation: since 2008 we have not had a government that has ruled for four years. In 13 years, we have had 13 governments, not to mention the interim ones, and after the 2008 parliamentary elections, no Romanian government has been able to stay for four years, to complete its mandate. How can results be achieved, efficiency when the government changes almost every year?!,” said Kelemen Hunor.
He reiterated his call on PNL and USR PLUS (Save Romania Union, Freedom, Unity, Solidarity Party) that “considerable” efforts must be made to restore the coalition formed in December 2020 this year. This means compromise, it means dialogue, it means understanding one another other,” he said.

Kelemen Hunor added that the option of a minority government can also be considered, but rebuilding the coalition is the first option.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend